LSVV PAKT OP SPORTPARK VOORWAARTS DRIE BELANGRIJKE PUNTEN!

Geplaatst op dinsdag, 9 april 2019 |


In het eerste speelweekend van april wisten de spelers van LSVV de 21e competitiewedstrijd te winnen. Op eigen Sportpark Voorwaarts werd het Amsterdamse AGB met 3-2 verslagen, waardoor LSVV weer een plaatsje stijgt op de ranglijst. LSVV vinden we nu terug op de zesde plaats met nog vijf wedstrijden te spelen in de huidige competitie 2018-2019.
Nadat pupil van de week Roos de Jong uit MO13-1 het voorbeeld had gegeven aan de spelers, kon AGB onder leiding van scheidsrechter Ed Toonen de aftrap verrichten. Echter wist LSVV al snel de bal te onderscheppen en begon het direct AGB onder druk te zetten. Dit leidde al snel in een kans voor middenvelder Kai Botman. Zijn harde uithaal richting de Amsterdamse keeper belandde echter de handen van de Amsterdamse goalie.

Maar LSVV bleef het proberen om snel de openingstreffer te scoren. Binnen vijf minuten spelen was het aanvaller Toine Merk die doorkwam bij de Amsterdamse verdediging. Waar het erop leek dat Toine onderuit werd gehaald door een Amsterdammer, zag scheidsrechter Ed Toonen iets anders. Hij oordeelde dat het een vermeende schwalbe was en berispte Toine met een gele kaart.
Vervolgens nam AGB meer het initiatief. Het drong LSVV meer terug naar de eigen speelhelft. Met name de vleugelspelers van de Amsterdamse club vormden gevaar. Maar gelukkig was de LSVV-verdediging met Maik den Iseger, Tim Emmerik, de van blessure teruggekeerde William van der Leeden en Jacco Marcus alert. Daardoor werd er binnen 15 minuten spelen nog niet gescoord

Amper vijf minuten later was het wel raak voor de Amsterdammers. Via een snelle aanval kwamen zij alsnog op voorspong. Helaas kon Dave Stet niet voorkomen dat de bal achter het net belandde en was de 0-1 een feit. Gelukkig wist LSVV met spits Remco Reinhard al snel voor de ommekeer zorgen en dus de gelijkmaker (1-1) te scoren.

Toch was het na de gelijkmaker opnieuw de Amsterdamse ploeg die dichtbij het doel van LSVV kwam. Gelukkig voor LSVV ging de bal rakelings voorbij het doel. Coaches Rob Klanker en Rob ter Burg moesten onze mannen bemoedigende woorden toe spreken om scherp en alert te blijven. Het resulteerde voor het rustsignaal in een voorsprong. Nadat een speler van AGB een van onze mannen had neergehaald volgde een toegekende vrije trap. Met uiterste precisie wist Boy Kansen de toegekende vrije trap voor het doel te slingeren waar Jordy Cretier vrij stond om de bal raak te koppen, 1-2.
Met deze stand zochten de elftallen de kleedkamers op.
Na rust begon het Amsterdamse AGB meer druk uit te oefenen om de score weer gelijk te trekken. De druk werd groter, maar LSVV wist zich te handhaven. Na een harde en verre uittrap van keeper Dave Stet richting aanvaller Toine Merk ging het mis in de verdediging bij AGB. Zonder dat Toine de bal had geraakt kwamen een verdediger en keeper hard met elkaar ongelukkig in botsing. Scheidsrechter Ed Toonen besloot om het spel een aantal minuten stil te leggen voor een blessurebehandeling voor beide spelers. De keeper moest het spel geblesseerd verlaten, waarna het spel werd hervat

Doordat het spel enige tijd had stil gelegen konden onze coaches Rob Klanker en Rob ter Burg extra woorden toespreken om het AGB lastiger te maken. Hierdoor werden meer duels op het middenveld gewonnen, waardoor met name middenvelder Kai Botman meer door de verdedigers van AGB wist te komen. Zo kwam hij tot tweemaal toe dichtbij het doel. Helaas voor hem kon hij nog niet de 3-1 op het scorebord van Perry Bruin laten zetten.
Het was toch LSVV dat meer aandrong om de marge in doelpunten te vergroten ondanks het onder druk werd gezet door de Amsterdammers. Zo’n tien minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd was het dan zover. Na verdedigend goed samen te hebben gespeeld wist Boy Kansen de bal hard weg te trappen in de looprichting van Toine Merk. Laatstgenoemde wist zich los te maken van zijn directe verdediger waardoor hij oog-in-oog kwam te staan met de invalkeeper. Met een hard schot verschalkte hij tien minuten voor tijd de keeper, waardoor de 3-1 op het scorebord kon worden neergezet.

Maar de wedstrijd was nog niet helemaal gespeeld. Beide elftallen wilden natuurlijk als winnaar van het veld aan de Sportlaan stappen. AGB drong meer aan om alsnog een spannende slotfase van de 21e competitiewedstrijd te creëren. In de blessuretijd kwamen de Amsterdammers op 3-2, waarna niet veel later scheidsrechter Ed Toonen affloot voor het einde van de wedstrijd.
Zo konden er drie belangrijke punten bijgeschreven worden en kan de focus worden gelegd op de volgende competitiewedstrijd. Aankomende zondag 14 april speelt LSVV een uitwedstrijd in Amsterdam Oost. Dan is Zeeburgia de tegenstander. Hopelijk weten dan ook weer de vele LSVV-supporters/sters hun cluppie te steunen en te schreeuwen naar een nieuwe overwinning.

Tot dan!
Met sportieve groet,
Michel Bes