LSVV NEEMT DRIE PUNTEN MEE UIT AMSTERDAM-OOST!

Geplaatst op dinsdag, 16 april 2019 |


LSVV heeft in Amsterdam-Oost bij Zeeburgia opnieuw drie punten kunnen bijschrijven aan het totaal. In de 22e competitiewedstrijd van het seizoen werd zondag 14 april met 2-3 gewonnen. Hierdoor is LSVV er (bijna) zeker van om ook volgend seizoen te spelen in de eerste klasse.
Ten opzichte van de voorgaande thuiswedstrijd tegen AGB was het elftal op diverse plaatsen gewijzigd. Zo speelden Maik Den Iseger (vakantie) en Boy Kansen (schorsing) niet mee. Voor hen in de plaats stonden Gert-Jan Molenaar en Sven de Ruiter in de basis-elf.

Op Sportpark Middenmeer was het even na 14.00 uur nadat scheidsrechter Martijn Bruggeling aanving voor deze wedstrijd. Nadat Zeeburgia in de openingsfase eerst LSVV onder druk had gezet, wist ons LSVV het tij al snel te keren.
Gretig werd de aanval opgezocht om de Amsterdammers van Zeeburgia het lastig te maken. Binnen een kwartier spelen resulteerde dit al snel in kansen voor de ploeg van coaches Rob Klanker en Rob ter Burg. Na goed samenspel werd Gert-Jan Molenaar ingespeeld. Echter raakte Gert-Jan de bal niet lekker, waardoor de bal hard tegen de rechterpaal kwam. Amper een minuut later was het opnieuw LSVV dat een kans kreeg. Middenvelder Kai Botman raakte met zijn harde schot de lat.
Daarna ging Zeeburgia weer ten aanval en moest LSVV op haar hoede blijven om geen tegentreffer te incasseren. Maar door goed oplettend verdedigend werk van onze verdedigers, werd een openingstreffer voorkomen. Het duurde echter niet lang voordat Zeeburgia alsnog op een voorsprong kwam. Een rake kopbal liet keeper Dave Stet en zijn teamgenoten kansloos waardoor de focus moest worden omgezet.

Gelukkig voor LSVV wist men snel weer de draad op te pakken. Via snelle aanvallen zowel de linker- als aan de rechterzijde werd Zeeburgia teruggedrongen naar eigen speelhelft. Door een van deze aanvallen kwam Sven de Ruiter oog-in-oog te staan met de Amsterdamse doelman. Helaas raakte hij de bal niet lekker, waardoor de gelijkmaker op zich liet wachten.
Ook spits Remco Reinhard kwam voor het rustsignaal nog voor het doel opduiken. Het lukte echter niet om na de eerste 45 minuten spelen de 1-0 om te zetten in een gelijke stand.
Na rust werd er enigszins anders gespeeld. Dit had een positief effect op het spel. Snel na rust, na zo’n vier minuten, wist LSVV op gelijke hoogte te komen door Kai Botman. Net even buiten het zestienmetergebied haalde hij uit en stond de 1-1 op het scorebord.

Maar LSVV wilde graag meer want een overwinning zal wat meer lucht verschaffen om ook volgend seizoen weer actief te zijn in de eerste klasse. Vijf minuten na de gelijkmaker kwam LSVV zelfs op een voorsprong. Nadat Tim Emmerik was doorgekomen op de speelhelft van Zeeburgia vond hij aan de linkerzijde Toine Merk. Zonder te twijfelen speelt Tim Toine in. Met zijn snelheid stoomde Toine door richting de achterlijn waarna hij met een zorgvuldige pass Remco Reinhard wist te vinden. Koppend bracht Remco LSVV op een 1-2 voorsprong. De spelers van Zeeburgia protesteerden nog wel, maar scheidsrechter Bruggeling keurde het doelpunt goed.

Toch moest na het doelpunt van Remco alles op alles gezet worden om een overwinning te bewerkstelligen. Onze middenvelders en verdedigers moesten alles op alles spelen om een mogelijke gelijkmaker te voorkomen. Enigszins lukte dit goed en wisten zij ook nog vele malen onze aanvallers te vinden. Zo waren Tim (afstandsschot naast het doel) en Toine (op de paal) eerder bij een treffer voor LSVV dan dat Zeeburgia een doelpunt kon maken.
Maar toch drong Zeeburgia LSVV meer terug naar de eigen speelhelft. Hierdoor kon niet worden voorkomen dat door een misverstand tussen verdediger William van der Leeden en keeper Dave Stet alsnog de Amsterdammers langszij kwamen door de 2-2 te scoren.
Na de 2-2 besloten coaches Rob Klanker en Rob ter Burg om te gaan wisselen. Zo kwam Jort Merk binnen de lijnen voor Sven de Ruiter. Met nog zo’n tien minuten speeltijd probeerden onze jongens het tij te keren om alsnog drie punten mee te nemen naar Zuid-Scharwoude.
Gelukkig lukte dit ook. Rondom de 85e minuut wist met fantastisch afstandsschot vanaf de middellijn middenvelder Kai Botman de Amsterdamse keeper te verslaan die te ver voor zijn doel stond. Daarna drong opnieuw Zeeburgia weer aan maar gelukkig wisten de spelers van LSVV zich staande te houden. Daardoor werd het eind van de 22e competitiewedstrijd niet meer echt spannend. Door deze overwinning stijgt LSVV naar de vijfde plaats en is het er (bijna) zeker van om ook volgend seizoen te spelen in de eerste klasse.

LET OP! Aanstaande maandag 22 april, Tweede Paasdag, 14.00 uur speelt LSVV een thuiswedstrijd tegen het Uithoornse Legmeervogels. Hopelijk weten dan ook weer de vele LSVV-supporters/sters de weg weer te vinden naar Sportpark Voorwaarts om hun cluppie aan te moedigen.

Tot dan!
Met sportieve groet,
Michel Bes