LSVV KAN OPNIEUW NIET WINNEN VAN LEGMEERVOGELS!

Geplaatst op woensdag, 24 april 2019 |


Een zonovergoten Sportpark Voorwaarts was op maandag Tweede Paasdag 22 april 2019 de locatie waar de 23 competitiewedstrijd van het seizoen werd gespeeld. Thuis trof LSVV het Uithoornse Legmeervogels, een wedstrijd tussen nummer 5 (LSVV) en nummer 7 (Legmeervogels).
Even voor 14.00 uur betraden de spelers van LSVV en Legmeervogels, scheidsrechter Mitchel Krop, zijn assistenten Faruk Akdendiz en Leo Apperloo en pupil van de week Thomas van der Voort uit JO10-1 het veld achter Sint Jan de Doper.
Ten opzichte van de voorgaande wedstrijd tegen Zeeburgia was het elftal van coaches Rob Klanker en Rob ter Burg op een aantal plaatsen gewijzigd. Zo speelden Kai Botman (blessure), Jacco Marcus (werk) en Gert-Jan Molenaar (werk) niet mee. Hierdoor speelden Maik Den Iseger (op zijn vertrouwde plek), Boy Kansen (terug van een schorsing) en Mark Soemers (op het middenveld) weer mee.
Nadat eerst onze pupil van de week het voorbeeld had gegeven voor de mannen, kon Legmeervogels de aftrap nemen. Direct begon de Uithoornse ploeg druk te zetten bij onze spelers. Snel bleek echter deze middag dat LSVV het lastig zal krijgen met deze tegenstander.

Direct moesten onze middenvelders en verdedigers alle zeilen bijzetten om geen vlugge tegentreffer te incasseren. Desondanks de druk van de Uithoornse ploeg probeerde LSVV wel haar aanvallers te vinden. Rondom de 11e minuut kwam Toine Merk op aangeven van verdediger Tim Emmerik dichtbij het doel van Legmeervogels. Echter voordat Toine de bal onder controle kon krijgen was de goalie van Legmeervogels iets sneller bij de bal waardoor de kans verkeken ging.
Daarna jaagden de Legmeervogels weer verder op de speelhelft van LSVV. Gelukkig vormde het elftal van coach Florian Wolf nog geen gevaar doordat de bal naast het doel van Dave Stet belandde.

Omdat het best een lekkere dag was om te voetballen en de temperaturen aangenaam waren besloot scheidsrechter Mitchel Krop om een drinkpauze in te lasten. Voor coaches Rob Klanker en Rob ter Burg was dit de gelegenheid om even weer de puntjes op de i te zetten.
Het had zeker kort na de drinkpauze een positief effect op de speelwijze van een LSVV. Zo kwam Mark Soemers los van zijn Uithoornse tegenstander en wist zo opnieuw Toine Merk in te spelen. Helaas voor hem was de verdediger iets sneller bij de bal. Deze trapte de bal weer op zijn beurt hard weg richting de spits van hen. Maar de bal ging opnieuw naast het doel.

Niet veel later had Sven de Ruiter de kans om alsnog LSVV voor rust op voorsprong te schieten. Zijn harde afstandsschot belandde echter in de handen van de handen van de keeper. Hierdoor zochten beide teams met een 0-0 ruststand de kleedkamers op.
Na rust was het opnieuw Legmeervogels dat de boventoon voerde op Sportpark Voorwaarts.
Na de aftrap voor aanvang van de tweede helft die genomen werd door Remco Reinhard kwamen de Uithoorners snel in balbezit. Doordat zij de bal effectiever rondspeelden dan ons LSVV kwamen zij vier minuten na rust op een 0-1 voorsprong.

Ondanks nadat de 0-1 op het scorebord was verschenen liet LSVV zich niet aan de kant zetten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Het bleek echter lastig om door de Uithoornse verdediging te breken. De vele lange ballen op spits Toine Merk bleken vaak onnauwkeurig.
Ook probeerde Jordy Cretier met regelmaat door te breken op de speelhelft van Legmeervogels. Hem lukte het ook niet om het de spelers uit Uithoorn uit te schakelen. Maar LSVV liet het er niet bij zitten en bleef aandringen om de gelijkmaker te scoren.
Coach Rob besloot om richting het einde van de wedstrijd nieuwkomers Matz van Leent en Max Vendrig binnen de lijnen te brengen voor Sven de Ruiter en Mark Soemers. Hierdoor kwamen er een nieuwe krachten binnen de lijnen om meer aanvallen en druk uit te oefenen op de spelers van Legmeervogels.

LSVV probeerde het spel van de Uithoornse ploeg meer te ontregelen. Door meer aanvallend te spelen kwam de ploeg dichterbij het Uithoornse doel. Een corner ging zo rakelings over het doel heen. En echt alles op alles werd gezet om de gelijkmaker te scoren.
Zo kwam in de 88e minuut LSVV met Tim Emmerik richting de goal van Legmeervogels maar helaas belandde de bal in de handen van de doelman. Echter was de wedstrijd nog niet gespeeld.

Er volgde een hectische slotfase. Remco Reinhard had in de 90e minuut de kans op de 1-1, maar hij mistte de bal volledig waardoor er niet gescoord werd. Een speler van Legmeervogels verwerkte de bal tot corner. Zelfs keeper Dave Stet vroeg aan coaches Rob Klanker en Rob ter Burg of hij mee naar voren mocht om de druk bij de corner op te voeren.
Alles en iedereen dacht bij LSVV dat de bal bij de toegewezen corner de lijn had gepasseerd. Echter kon scheidsrechter Mitchel Krop het niet goed waarnemen en stapte naar zijn assistent. Hij zag er ook geen doelpunt in wat leidde tot onvrede bij de spelers van LSVV. Niet veel later floot scheidsrechter Mitchel l m’n af en stapte LSVV met lege handen van het veld. Door dit resultaat is nu LSVV naar plaats 7 gezakt en Legmeervogels naar plaats 5 gestegen.
LET OP! LSVV vervolgt pas over drie weken weer de competitie. Op zondag 12 mei wordt er in Naarden gespeeld tegen N.V.C. (Naarder Vesting Combinatie). Hopelijk weten vele supporters/sters de weg naar Sportpark Naarden te vinden om hun cluppie aan te moedigen voor lijfsbehoud in de eerste klasse.

Tot dan!
Met sportieve groet,
Michel Bes