9 maart, start G-voetbal training LSVV

Geplaatst op woensdag, 6 maart 2019 |

De trainingsgroep jeugd G-voetbal bij LSVV gaat op zaterdag 9 maart van start. Op deze 1e van de wekelijkse trainingen op zaterdag van 12.00-13.00 zal, na de kennismaking, de aftrap gegeven worden van deze trainingen. Onder leiding van Barry van Stroe en Sietse Voskuil zullen de talenten het mooie voetbalspel eigen gaan maken. De groep begint met 6 kinderen, dus voor belangstellenden nog ruimte genoeg om in te stromen.

Kom een kijkje nemen en stap in!

Voetbal is volkssport nummer 1, het zit verankerd in onze maatschappij. Voetbalvereniging LSVV is een vereniging in de gemeente Langedijk die denkt in kansen. Om voetbal voor zoveel mogelijk kinderen mogelijk te maken start LSVV, als de weergoden meewerken, vanaf maart 2019 met een jeugd-trainingsgroep G-Voetbal.

Jonge sportievelingen in de leeftijd van circa 11-18 jaar kunnen, onder begeleiding van een 2-tal begeleiders, ervaren of voetbal de sport is die bij ze past.

Als deze trainingsgroep aanslaat, de spelers er klaar voor zijn, er voldoende animo, enthousiasme en support voor blijkt te zijn zal de vervolgstap zijn om te gaan beleven hoe het is om deel te gaan nemen aan wedstrijden onder de KNVB-organisatie.

Voetbal voor iedereen

Voetbal is voor iedereen. Ook voor mensen met een beperking. Voor voetballiefhebbers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking zijn aanpassingen nodig zodat ook zij kunnen voetballen. Vanuit de KNVB en Fonds Gehandicaptensport wordt de spreiding van G-Voetbal over alle gemeentes gestimuleerd. Binnen de gemeente Langedijk wordt dit mogelijk gemaakt bij LSVV.

G-Voetbal bij LSVV onder de loep

G-voetbal bij LSVV is bedoeld voor de jonge sportievelingen tussen ongeveer 11 en 18 jaar die vanwege een lichamelijke en/of verstandelijke beperking belemmerd zijn in hun bewegingsmogelijkheden. Hierdoor kunnen zij vaak minder goed in een regulier team en aan een reguliere competitie deelnemen. Deze groep voetballers heeft net even meer aandacht nodig en moet dingen net iets duidelijker en eenvoudiger uitgelegd krijgen. Altijd is sportiviteit en plezier het uitgangspunt. Er wordt in een recreatieve sfeer gespeeld en uiteraard worden zoveel mogelijk de spelregels van ‘het gewone voetbal’ gehanteerd.

Contact

Ben je geinteresseerd om deel te nemen aan de trainingsgroep G-Voetbal bij LSVV, wil je ervaren of deze categorie voor jou of voor jouw kind de meest geschikte vorm is om deze favoriete sport te beleven of wil je gewoon meer weten en ben je op zoek naar informatie over het ‘hoe, wanneer en wat’, neem dan contact op met LSVV via gvoetbal@lsvv.nl.

Tot snel!