LSVV PAKT DRIE PUNTEN BIJ FC UITGEEST!

Geplaatst op dinsdag, 12 maart 2019 |


Op een koud, nat en regenachtig Sportpark De Koog in Uitgeest werd op zondag 10 maart 2019 de 18e competitiewedstrijd van het voetbalseizoen 2018-2019 gespeeld. Na drie verloren wedstrijden op rij; Zaanlandia uit (2-1), FC Boshuizen thuis (0-2) en VV AGB uit (3-1) was het voor LSVV de taak om deze negatieve spiraal te doorbreken.

Omdat het hoofdveld (A-veld) door de overvloedige regen onbespeelbaar was geworden, werd uitgeweken naar een kunstgrasveld (D-veld). Het spelen op het kunstgras kon nog wel eens in het voordeel van LSVV kunnen werken. Of dat het geval was, is in dit verslag te lezen.

Nadat FC Uitgeest iets na 14.00 uur onder leiding van scheidsrechter Mitchel Krop de aftrap had verricht, begon de nummer 4 van de ranglijst direct LSVV onder druk te zetten. Dit resulteerde al snel in een kans voor de thuisploeg, maar gelukkig ging de bal over het doel.

Vervolgens ging LSVV, tot op de dag voorafgaand aan deze speelronde op plaats 10 stond, ten aanval. De vele supporters/sters die onder de paraplu dekking zochten voor de overvloedige regenval zagen dat LSVV ook de kans kreeg op de openingstreffer. Maar helaas lukte het ook (nog) niet om te scoren.
Daarna nam FC Uitgeest meer het initiatief. Vele snelle aanvallen van de spelers van de Uitgeestse ploeg zorgden ervoor dat onze verdediging met Maik Den Iseger, Tim Emmerik, William van der Leeden, Jacco Marcus en keeper Dave Stet op hun hoede moesten blijven op het natte kunstgras. Gelukkig hielden zij stand en kon vervolgens het middenveld opgezocht worden.</strongDoordat LSVV meer op het middenveld te vinden was met onze middenvelders Boy Kansen en Jacco Paauw, kwamen we meer op de speelhelft van FC Uitgeest. Het resulteerde al snel weer in een kans op een doelpunt, maar Jordy Cretier kopte helaas de bal in de handen van de keeper. Maar ook spits Remco Reinhard had de kans om LSVV op voorsprong te schieten. Echter door de harde wind kon Remco de bal niet goed raken. Hierdoor leek het  dat we, zoals vaker dit seizoen is voorgekomen, met een 0-0 ruststand gingen rusten. 
Echter dacht aanvaller Jordy Cretier daar anders over. Nadat hij de bal ingespeeld kreeg van aanvoerder Maik Den Iseger haalde hij hard uit richting het Uitgeestse doel. Meegeholpen door de harde wind over Sportpark De Koog zeilde de bal over de keeper van FC Uitgeest en stond het 0-1 voor LSVV.

Niet veel later floot scheidsrechter Mitchel Krop af voor het einde van de eerste helft, en kon de warme kleedkamer/kantine opgezocht worden.
In de tweede helft probeerde opnieuw de Uitgeestenaren meer druk te zetten bij LSVV. Een kwartier na rust, dus na een uur zuivere speeltijd kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Van dichtbij wist een spits van hen de gelijkmaker (1-1) te scoren. Amper een minuut later waren de rollen al weer omgedraaid. Nadat aanvaller Toine Merk neergehaald buiten het strafschopgebied werd neergehaald kende scheidsrechter Mitchel Krop een vrije trap toe. Nadat Boy Kansen en Kai Botman met elkaar hadden overlegd nam laatstgenoemde aan voor de vrije trap. Geholpen door het muurtje van FC Uitgeest belandde de bal achter de Uitgeestse goalie en stond LSVV weer op een voorsprong, 1-2.

LSVV drong meer aan en wilde de marge in doelpunten graag vergroten. Maar door de harde wind werd het spel niet makkelijker. FC Uitgeest werd daarentegen wel wat geholpen door de wind. Zo kwam de thuisploeg opnieuw gevaarlijk dichtbij het doel, maar wist Dave Stet met zijn vingertoppen de gelijkmaker te voorkomen.

Een aantal minuten voordat de 18e competitiewedstrijd ten einde kwam probeerden beide elftallen nog aan te dringen om te scoren, maar de stand bleef 1-2 in het voordeel van LSVV. 

Door deze overwinning stijgt LSVV weer een aantal plaatsen en staat men nu op de achtste plaats. Komende zondag 17 maart speelt LSVV weer een thuiswedstrijd. Dan komt RKVV Velsen op bezoek op Sportpark Voorwaarts.

Hopen weten weer vele supporters/sters de weg weer te vinden naar ons sportpark en is het weer ons beter gezind dan in deze speelronde.

Tot dan!

Met sportieve groet, Michel Bes