LSVV KAN NIET WINNEN VAN MEDEKOPLOPER RKVV VELSEN!

Geplaatst op dinsdag, 19 maart 2019 |


Na de overwinning vorige week zondag tegen FC Uitgeest (1-2), stond deze zondag, 17 maart 2019 de thuiswedstrijd tegen medekoploper RKVV Velsen op eigen Sportpark Voorwaarts op het programma. Helaas moest LSVV de punten aan RKVV Velsen laten, die na 90 minuten spelen met een 0-1 overwinning van het veld stapten.

Direct na de aftrap, die even na 14.00 uur plaatsvond, kwam LSVV onder druk te staan van de club uit Driehuis. Binnen drie minuten spelen resulteerde dit al in een kans voor de bezoekers. Een hard afstandsschot belandde hard op de doelpaal, waarna de bal het zestienmetergebied terug in sprong. Gelukkig wist verdediger Tim Emmerik de bal voortijdig weg te werken voordat opnieuw RKVV Velsen tot gevaar kwam.

 

Vervolgens zocht LSVV naar de kansen in de richting van de speelhelft van de tegenstander. Met een snelle aanval van Jordy Cretier kon Kai Botman ingespeeld worden, echter belandde laatstgenoemde zijn schot naast het doel van de Driehuizense doelman. Waarna RKVV Velsen weer de aanval zocht. Gelukkig wist doelman Dave Stet het schot zonder enige moeite op te vangen in zijn handen. Maar RKVV Velsen kreeg enigszins meer overwicht in de eerste helft. Met name de rechtsbuiten was een plaag voor de LSVV-verdediging. Met man en macht moesten onze verdedigers Jacco Marcus, Tim Emmerik, William van der Leeden en Maik Den Iseger ervoor zorgen dat er geen tegendoelpunt viel in de eerste helft van deze 19e competitiewedstrijd.
Toch probeerde LSVV het om via middenvelders Jacco Paauw en Boy Kansen de spitsen te vinden. Met snelle aanvallen over de linkerzijde via Toine Merk en rechterzijde Kai Botman werd centrumspits Remco Reinhard gevonden. Echter wilde het niet lukken om RKVV Velsen op een achterstand te zetten.

Doordat het spel over en weer ging op het winderige maar zonnige Sportpark Voorwaarts hadden beide teams de kansen om nog voor rust nog op voorsprong te komen. Het bleef echter na 45 minuten spelen 0-0, waardoor onder leiding van de uitstekend leidende scheidsrechter Kenneth van Dijk de kleedkamers werden opgezocht.
Na rust was het in de openingsfase van de tweede helft opnieuw RKVV Velsen dat LSVV onder druk probeerde te zetten. Hierdoor kon LSVV weinig  inbrengen. Maar gelukkig wist het spel om te keren om vervolgens LSVV met de wind in de rug gevaarlijk weer dichtbij het doel te komen. Een toegekende vrije trap die aangelegd werd door Boy Kansen ging echter hoog over het Driehuizense doel. Nog steeds stond er nog een 0-0 stand op het scorebord langs het hoofdveld achter Sint Jan de Doper. Het leek voor beide verenigingen het hoogst haalbare in deze speelronde. 

Nadat eerst noodgedwongen William van der Leeden door een blessure het veld moest verlaten kwam Gert-Jan Molenaar binnen de lijnen.
Ook RKVV Velsen had intussen gewisseld. Een spits kwam in het veld voor een middenvelder, waardoor RKVV Velsen meer ten aanval ging. Nadat deze spits was losgebroken en ontsnapt was aan onze verdediging, scoorde hij de 0-1 binnen.
Niet veel later had dezelfde spits de kans om de score te verdubbelen, maar gelukkig voorkwam Dave Stet deze kans. LSVV had ook nog de kans om de gelijkmaker te scoren, maar helaas ging de bal hoog over iedereen heen. Daardoor bleef het scorebord aan de Sportlaan op een 0-1 steken. Jammer mannen.
Komende zondag 24 maart speelt LSVV een uitwedstrijd bij SV Hoofddorp in de gelijknamige plaats. Hopelijk laten onze supporters/sters ons cluppie niet in de steek en komen zij ons aanmoedigen voor een overwinning.
Tot dan!
Met sportieve groet, Michel Bes