LSVV EN SV HOOFDDORP SPELEN OPNIEUW GELIJK!

Geplaatst op dinsdag, 26 maart 2019 |


Nadat eerder dit seizoen, op zondag 20 januari jongstleden op Sportpark Voorwaarts LSVV en SV Hoofddorp gelijkspeelden (1-1) kwamen zij deze zondagmiddag, 24 maart ook weer tot een gelijkspel, 2-2.
Klokslag 12.00 uur vertrok de bus van Tromp Touringcars met de selectie en technische staf vanaf Sportpark Voorwaarts richting Sportpark de IJvelden in Hoofddorp. In Hoofddorp stond namelijk de 20e competitiewedstrijd van het seizoen op het programma tussen de nummer 11 (SV Hoofddorp) en nummer 9 (LSVV).
Vanaf de beginfase van deze competitiewedstrijd waren beide elftallen zoekende naar het juiste ritme om bij elkaar door de verdediging te glippen om te scoren. Dit resulteerde al na zes minuten spelen in de eerste kans voor LSVV. Nadat Remco Reinhard buiten het zestienmetergebied werd neergehaald lag Boy Kansen aan voor de toegekende vrije trap. Echter ging de bal via de muur van SV Hoofddorp over het doel.

Daarna nam SV Hoofddorp meer het initiatief. Het drong LSVV meer terug naar de eigen speelhelft. Ten opzichte van voorgaande wedstrijd tegen RKVV Velsen was de verdediging iets veranderd. Maarten Duijs stond in de basis-elf ter vervanging van William van der Leeden, omdat laatstgenoemde vorige wedstrijd geblesseerd uitviel.
Met man en macht moesten onze verdedigers aan de bak om SV Hoofddorp van het doel te houden. De eerste kans voor de thuisploeg kwam ook voort uit een vrije trap, maar gelukkig voor LSVV ging de bal hoog over het doel. Echter werd de druk vanaf Hoofddorpse zijde verder opgevoerd. De buitenspelers waren met regelmaat een plaag voor de verdediging van LSVV. Echter werd er door beide elftallen binnen het half uur spelen nog niet gescoord in deze competitiewedstrijd.
Doordat LSVV meer werd teruggedrongen naar de eigen speelhelft was het toch de thuisploeg die na een half uur spelen op voorsprong kwam. Via een snelle aanval aan de rechterzijde schakelde een Hoofddorper eerst Jacco Marcus uit en leek het er vervolgens op dat hij door onze keeper Dave Stet werd afgestopt. Maar voordat hij Dave bereikte speelde hij de bal af op een medespeler die geen moment twijfelde en zo de 1-0 binnen de touwen schoot.

LSVV wilde natuurlijk voor het rustsignaal graag deze achterstand ongedaan maken en zocht met aanvallers Kai Botman, Jordy Cretier, Toine Merk en Remco Reinhard naar de tegenaanval. Maar helaas voor hen lukte het niet om de score gelijk te trekken. Daardoor werd met een 1-0 achterstand de kleedkamer opgezocht.
Na rust begon LSVV meer te voetballen. Waar het in de eerste helft niet wilde lukken, lukte het wel om de Hoofddorpers vast te zetten. Een paar minuten na rust kwam LSVV doormiddel van Maik Den Iseger op gelijke hoogte, maar helaas voor hem, het team en coaches Rob Klanker en Rob ter Burg werd het doelpunt door scheidsrechter Bas Oosterlaken afgekeurd.
Doordat LSVV beter uit de kleedkamer kwam was het na een uur spelen toch raak. Een indraaiende corner vanaf de rechterzijde van Kai Botman belande rechtstreeks in het Hoofddorpse doel, waardoor de 1-1 spanning terugbracht in de wedstrijd
.
Graag wilde LSVV meer en kreeg het ook het verdiende loon na hard werken. Tien minuten na de gelijkmaker kwam LSVV zelfs op een voorsprong. Alhoewel het doelpunt enigszins met geluk tot stand kwam. Een toegekende vrije trap die aangelegd werd door Kai Botman werd door een verdediger van SV Hoofddorp van richting veranderd en belandde zo opnieuw achter de doellijn: 1-2!

Door de 1-2 stand leek het er deze speelronde op dat LSVV als winnaar van het veld af stapte op Sportpark De IJvelden. Desondanks alles moest LSVV wel op haar hoede blijven. Niet alleen omdat spits Remco Reinhard gewisseld werd door Sven de Ruiter, maar ook omdat SV Hoofddorp haar speelwijze veranderde.
Zo kwam de meekomende verdediger van SV Hoofddorp dichtbij het doel, maar gelukkig wist doelman Dave Stet een doelpoging te voorkomen. Maar toch was de 20e competitiewedstrijd nog niet gespeeld. Dezelfde meekomende verdediger kwam na een steekpass los van de LSVV-verdediging waarna hij verwoestend uithaalde en zo de 2-2 op het scorebord zetteVervolgens probeerde LSVV nog wel door te breken op de Hoofddorpse speelhelft maar het lukte niet meer om te scoren. Daardoor eindigt deze wedstrijd in een gelijkspel waar eigenlijk op basis van de tweede helft een gewonnen wedstrijd meer tot de mogelijkheden behoorde. Door dit gelijke spel en overige uitslagen in deze klasse stijgt LSVV wel een plaats in de ranglijst. Nu staat de ploeg van coaches Rob Klanker en Rob ter Burg op plaats 8 op de ranglijst.
LET OP! LSVV speelt pas over twee weken de volgende wedstrijd. Op eigen Sportpark Voorwaarts is op 7 april het Amsterdamse AGB de tegenstander. Hopelijk weten dan ook weer de vele LSVV-supporters/sters hun cluppie te steunen en te schreeuwen naar een nodige overwinning.

Tot dan!
Met sportieve groet,
Michel Bes