LSVV VERLIEST VAN TITELKANDIDAAT FC BOSHUIZEN!

Geplaatst op dinsdag, 19 februari 2019 |


Na het onfortuinlijke verlies vorig weekend tegen Zaanlandia, moest het vizier worden gericht op de zeventiende competitiewedstrijd van het seizoen.

LSVV nummer 5 op de ranglijst speelde op eigen Sportpark Voorwaarts op zondag 17 februari tegen een titelkandidaat -het Leidse FC Boshuizen- nummer 2 op de ranglijst. Nadat eerst pupil van de week, Antonni Wit uit JO11-1 het voorbeeld had gegeven, volgde een indrukwekkende minuut stilte voor een bestuurslid van FC Boshuizen die afgelopen week plotseling overleed.

In tegenstelling tot voorgaande thuiswedstrijden speelde LSVV in het rode tenue in plaats van het gebruikelijke geel-blauw. En ook was de basis-elf van deze zeventiende competitiewedstrijd ten opzichte van voorgaande week iets gewijzigd door vakanties (Jordy Cretier en Tim Emmerik) en werkzaamheden (Jacco Marcus en Dave Stet). Voor hen stonden respectievelijk Job Rouwhorst, Mitchel Deken, Mark Soemers en Sven de Ruiter in het veld.

Iets na 14.00 uur kon dan scheidsrechter Juroen Koene aanvangen voor de wedstrijd. Direct in de openingsfase had LSVV na twee minuten spelen de eerste echte kans om op voorsprong te komen. Echter raakte spits Remco Reinhard de bal koppend verkeerd, waardoor de bal naast het doel belandde.

Vervolgens ging het spel wat over en weer op Sportpark Voorwaarts. Het was echter wel zo dat FC Boshuizen meer het initiatief nam. De Leidenaren kwamen met ook een snelle aanval nabij het doel van Job Rouwhorst. Echter kwam LSVV goed weg doordat het schot van de Leidse speler de lat raakte. Maar het was niet veel later toen alsnog FC Boshuizen op voorsprong kwam
Door een misverstand in de LSVV-verdediging kon niet worden voorkomen dat FC Boshuizen de bal onhoudbaar in het doel werkte.

LSVV liet zich echter niet zomaar aan de kant zetten door de Leidenaren. Met snelle aanvallen was Toine Merk rondom de 22e minuut dichtbij de gelijkmaker, echter belandde zijn bal in de handen van de Leidse keeper.

Daarna nam LSVV toch meer en meer het initiatief in deze wedstrijd.

Als in de 30e minuut LSVV een vrije trap toegekend krijgt van scheidsrechter Juroen Koene, overleggen Boy Kansen en Kai Botman wie van hen de vrije trap zal nemen. Laatstgenoemde lag aan voor de vrije trap. Met een fantastische trap weet Kai hoog over de Leidse muur te brengen. Maar helaas weet de keeper van FC Boshuizen met een katachtige reflex de bal hoog uit zijn doel weg te boksen.

En ook op het moment hierop volgend had Sven de Ruiter de beste kansen om de gelijkmaker te scoren. Echter had hij te een slap shot om een treffer te scoren.

Op het scorebord stond na 45 minuten spelen stond een 0-1 voorsprong voor FC Boshuizen en zochten we de kleedkamers op. Dit was juist het moment dat LSVV de beste kansen had om de wedstrijd tot gelijke hoogte te brengen.

Na rust ontstond een beetje hetzelfde spelbeeld. LSVV probeerde met een aantal snelle aanvallen over de linker- en rechterzijde het FC Boshuizen lastig te maken. De vele supporters/sters zagen dit ook allemaal.

Maar toch was het de Leidse vereniging die de wedstrijd naar zich toe trok een kwartier u na rust. Invalkeeper Job Rouwhorst kon niet voorkomen dat de 0-2 gescoord werd.

Er werd hard geknokt om toch nog de Leidenaren het lastig te maken. Maar helaas werd er niet meer gescoord.

Daardoor was het verschil tussen de nummer 2 FC Boshuizen en nummer 5 LSVV toch net eventjes te groot. Daardoor zakt helaas LSVV een plaats op de ranglijst en ziet het nu Legmeervogels passeren.

Na afloop van de zeventiende wedstrijd werd in de bestuurskamer het eerste exemplaar van het nieuwe presentatiemagazine Voorwaarts gepresenteerd door de sponsorcommissie onder leiding van Marcel Foppen. Hij overhandigde dit exemplaar aan voorzitter Piet Kramer.

Net als voorgaande seizoenen staan hierin weer alle teams van LSVV die de club rijk is op de teamfoto’s. En ook zijn er weer leuke reportages te lezen.

Komende zondag speelt LSVV een inhaalwedstrijd tegen het Amsterdamse AGB. Deze wedstrijd zal eigenlijk al op 16 december 2018 gespeeld moeten worden, maar toen werden alle wedstrijden in district West 1 afgelast door het winterse weer.

De aftrap is niet om 14.00 uur maar om 14.30 uur en hopelijk weten vele supporters/sters de weg te vinden naar Sportpark Ookmeer in Amsterdam om ons cluppie aan te moedigen naar een overwinning.

Tot dan!

Met sportieve groeten,
Michel Bes