LSVV SPEELT GELIJK, MAAR LIJDT PUNTENVERLIES TEGEN SV HILLEGOM!

Geplaatst op dinsdag, 5 februari 2019 |

 

“Degene die vanmiddag als eerst scoort, kan deze wedstrijd nog wel eens winnen” hoorde ik afgelopen zondagmiddag 03 februari iemand zeggen langs de lijn.Op deze zondagmiddag speelde LSVV op eigen Sportpark Voorwaarts tegen SV Hillegom haar vijftiende competitiewedstrijd van het seizoen.

Na een 2-0 voorsprong in de 86e minuut gaf LSVV alsnog de zege uit handen en werd 2-2 waardoor kostbare punten verloren gingen.

Nadat pupil van de week Sem Alferink uit JO10-4 het voorbeeld had gegeven, floot scheidsrechter Wesley Thomas af voor aanvang. Vanaf de eerste minuut begon LSVV voortvarend aan dit duel. Met een aantal snelle aanvallen kwam LSVV dichtbij tot scoringskansen. Na vier minuten spelen had verdediger Tim Emmerik de thuisploeg op een voorsprong kunnen schieten. Echter was zijn schot te zacht en belandde de bal in de handen van de Hillegomse keeper.

De Hillegommers probeerden richting de speelhelft van LSVV te komen. Maar door goed oplettend verdedigend werk, konden de aanvallen ongedaan gemaakt worden. Daarna domineerde LSVV de eerste helft in deze wedstrijd. De Hillegommers hadden de handen vol aan onze middenvelders Kai Botman, Jordy Cretier en Jacco Paauw. Zodoende kwam in de 18e minuut verdediger en nieuwkomer Mitchell Deken door op de speelhelft van SV Hillegom. Hij wist de bal prachtig terug te leggen op aanvaller Sven de Ruiter, die helaas de bal over het doel schoot.

Niet veel later wist aanvaller Toine Merk ook door te breken op de speelhelft van SV Hillegom. Hij stuitte echter op de keeper, waardoor deze kans jammer genoeg verkeken ging. Aan de overzijde van het veld had onze jarige keeper Dave Stet niet veel te doen. Een spaarzame kans voor de Hillegommers wist de goalie ongedaan te maken. Tot aan het rustsignaal werd er echter nog niet gescoord en bleef het 0-0. De spelers zochten de kleedkamers op en de supporters/sters de warme kantine.

Na rust veranderde het spel enigszins. Vijf minuten na rust zocht SV Hillegom de LSVV-verdedigers op. Maar een achterstand werd gelukkig voorkomen door Mitchell Deken, William v.d. Leeden, Tim Emmerik en Maik den Iseger. Daarna drong LSVV meer aan op tot scoren te komen. In de 65e minuut had aanvoerder Maik den Iseger een kans. Echter ging zijn bal naast het doel.

Maar niet veel later was het Jacco Paauw die wel de score wist te openen. Na een aanval over de linkerzijde van Toine Merk wist hij de bal voor het doel te brengen, waarna Jacco Paauw in de 73e minuut de score wist te openen. Maar LSVV wil graag de score vergroten en ging op jacht naar de tweede treffer op deze zondagmiddag. Daarvoor kwam Boy Kansen twaalf minuten voor reguliere speeltijd binnen de lijnen voor Sven de Ruiter.

Een paar minuten voor tijd als spits Remco Reinhard hard werd aangepakt door een speler van SV Hillegom. Een harde tackle op hem zorgde ervoor dat scheidsrechter Wesley Thomas een vrije trap toekende aan LSVV. Middenvelder Kai Botman lag in de 86e minuut aan voor deze vrije trap en krulde de bal op fraaie wijze achter de Hillegomse goalie. De score werd vergroot naar 2-0 en het leek of LSVV deze competitiewedstrijd winnend af ging sluiten.

Echter had LSVV zich te vroeg als winnaar gekroond. SV Hillegom ging in de slotminuten feller voetballen en dit leidde in de 89e minuut tot een tegentreffer. Dit tot ongeloof bij de LSVV’ers. Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld want de scheidsrechter voegde nog een aantal minuten tijd toe.

Met een scrimmage voor het doel kon in de 92e minuut niet voorkomen worden dat SV Hillegom alsnog de gelijkmaker scoorde.Zo eindigde de vijftiende competitiewedstrijd in een 2-2 gelijkspel en stapten de LSVV’ers teleurgesteld het veld af.

Hopelijk kunnen de jongens de knop omzetten naar volgend weekend. Dan speelt LSVV een uitwedstrijd aan de Karel Lotsylaan 6/8 in Zaandam tegen het Zaanlandia.

Hopelijk weten dan alle LSVV-supporters/sters de weg weer te vinden naar Zaandam om ons cluppie aan te moedigen naareen overwinning.

Tot dan!

Met sportieve groeten,
Michel Bes