LSVV LIJDT DUUR PUNTVERLIES BIJ AGB IN AMSTERDAM!

Geplaatst op dinsdag, 26 februari 2019 |


Vorig weekend werd tegen het Leidse FC Boshuizen de zeventiende competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld. Deze zondag 24 februari 2019, stond de twaalfde (inhaal)competitiewedstrijd tegen het Amsterdamse AGB op het programma.

Eigenlijk stond deze wedstrijd voor 16 december 2018 gepland, maar toen werd de wedstrijd afgelast wegens winterse omstandigheden. Er lag toen sneeuw op de velden, wat nu onmogelijk lijkt met temperaturen van +10 graden Celsius.

Uiteindelijk vertrok de spelersbus tussen 12.15 uur en 12.30 uur vanaf Sportpark Voorwaarts richting Sportpark Ookmeer in Amsterdam.

Even 14.30 uur werd de aftrap verricht onder leiding van scheidsrechter Andrew Westenbroek uit Den Haag. Direct begon de Amsterdamse club LSVV onder druk te zetten. Maar door goed verdedigend voetbal door onze verdedigers Maik Den Iseger, Tim Emmerik, William van der Leeden en Jacco en keeper Dave Stet werd een snelle achterstand voorkomen.

Mede doordat er goed samengespeeld wordt kon aanvaller Toine Merk door de Amsterdamse verdediging komen. Hij speelde de bal richting Remco Reinhard, maar helaas miste Remco de bal en bleef het nog 0-0.

LSVV probeerde vervolgens meer druk uit te oefenen. Maar het was lastig voetballen op het droge hobbelige grasveld in Amsterdam. Dat zagen ook de vele supporters/sters die naar de hoofdstad waren afgereisd.

Tot aan het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter Andrew Westenbroek ging het gelijk opgaand, maar bleven de doelpunten uit en zochten de spelers met een 0-0 stand de kleedkamers op.

Na rust nam LSVV meer het initiatief om tot scoren te komen. Want graag wilde de ploeg van coaches Rob Klanker en Rob ter Burg de afgelopen nederlagen tegen Zaanlandia uit (2-1) en FC Boshuizen thuis (0-2) omzetten in een overwinning.

Doordat LSVV meer en meer het initiatief nam moesten de Amsterdammers sneller ingrijpen om onder andere onze snelle middenvelder Kai Botman af te stoppen. De eerste echte kans na rust kreeg LSVV nadat eerder genoemde speler Kai Botman hard werd neergehaald buiten het strafschopgebied. De toegekende vrije trap belandde echter hard in de muur, waardoor de kans op scoren verkeken ging.

Toch bleef LSVV het proberen om met snelle aanvallen de Amsterdammers van AGB te verslaan. Rond de 65e minuut van de inhaalwedstrijd is er opnieuw een mogelijkheid.

Nadat Toine Merk binnen het strafschopgebied werd neergelegd volgde een toegekende penalty. Kai Botman besloot om de penalty te nemen. Hij schoot de bal in maar de bal werd tegengehouden door de Amsterdamse keeper.

En ook Remco is een paar minuten later dichtbij om te scoren, echter ketst zijn bal terug het veld in via de paal. Het bleek echter het kantelpunt in de wedstrijd te zijn. Waar het LSVV niet lukt, scoorde AGB uit een snelle aanval de 1-0, geheel tegen de verhouding in.

LSVV probeerde de knop om te zetten. Maar helaas lukt het niet zoals was gehoopt. Tien minuten na het openingsdoelpunt scoorde AGB de 2-0 en daarmee leek het erop dat de wedstrijd was gespeeld.

Coaches Rob Klanker en Rob ter Burg besloten om Gert-Jan Molenaar in het veld te brengen voor Jacco Paauw. Daardoor probeerden zij meer invloed uit te oefenen op het middenveld. Het was in eerste instantie een goede zet te zijn, want slechts een paar minuten voor het einde van de wedstrijd en het verstrijken van de zuivere speeltijd scoort LSVV doormiddel van Remco de aansluitingstreffer: 2-1!

De spanning lijkt hierdoor terug te keren in de wedstrijd, maar het slotoffensief komt te laat. En om het leed nog niet erger te maken dan dat het al is, scoort AGB nog de 3-1 ook.

Helaas verliest dus LSVV deze inhaalwedstrijd en zijn de komende wedstrijden belangrijk om punten te halen. De eerstvolgende wedstrijd is dichterbij huis. Niet aanstaande zondag, dan wordt er carnaval gevierd, maar 10 maart aanstaande, 14.00u speelt LSVV een uitwedstrijd tegen FC Uitgeest op Sportpark De Koog.

Hopelijk weten dan ook weer vele supporters/sters hun cluppie aan te moedigen.

Tot dan!
Met sportieve groet,
Michel Bes