LSVV KOMT TEKORT TEGEN ZAANLANDIA!

Geplaatst op dinsdag, 12 februari 2019 |


Aan de Karel Lotsylaan 6/8 in Zaandam bij Zaanlandia speelde LSVV op zondagmiddag 10 februari 2019 haar zestiende competitiewedstrijd van het seizoen. In het begin van het seizoen troffen we ook deze tegenstander. Destijds stond er na 90 minuten spelen 2-1 op het scorebord. Na deze competitiewedstrijd stonden dezelfde cijfers op het scorebord, maar dan voor de Zaandammers. Door dit verlies eindigde de positieve periode van gelijke spelen en zeges. De laatste nederlaag van LSVV dateerde namelijk van 2 december toen Legmeervogels in Uithoorn te sterk was.

Door een gebroken sleutel in een van de kleedkamers begon de wedstrijd vijftien minuten later dan het gebruikelijke tijdstip van 14.00 uur. Nadat LSVV met Remco Reinhard voor de aftrap had gezorgd, gingen beide elftallen de strijd aan in de zestiende competitiewedstrijd.

Direct in de openingsfase moesten onze verdedigers Maik den Iseger en Tim Emmerik verdedigende krachten gebruiken om een Zaandammer van de bal af te houden. Dit lukte goed waardoor Kai Botman ingespeeld kon worden. Kai speelde de bal direct door op Jordy Cretier die met een snelle aanval de Zaandamse verdedigers uitschakelde. Hij kreeg de bal voor het doel die koppend werd verlengd door Toine Merk in de richting van Kai Botman. Helaas miste Kai de bal waardoor er na slechts twee minuten spelen de eerste echte kans verkeken ging.

Maar ook thuisploeg Zaanlandia zocht naar de kansen. Na dertien minuten spelen kwam een speler van de Zaanse ploeg oog-in-oog te staan met keeper Dave Stet. Hij schoot hard zijn bal in het net maar scheidsrechter Jesse Verduijn had geconstateerd dat de desbetreffende speler buitenspel stond, waardoor de treffer ongedaan gemaakt werd.

Gelukkig wist LSVV haar rug te rechten waardoor opnieuw de aanval gezocht werd. Een toegekende vrije trap van Boy Kansen kwam dichtbij het Zaanse doel, maar de lange Zaanse verdedigers wisten deze bal te onderscheppen en weg te werken.

Het spel ging in het vervolg van de eerste helft over en weer op Sportpark Oostzijderveld. Na achtentwintig minuten spelen kwamen de Zaandammers weer dichtbij het LSVV-doel. Met een hoge sprong wist echter Dave Stet de bal over het doel te werken, waardoor het nog 0-0 bleef. Na een snelle uitbraak van Tim Emmerik wist hij Toine Merk in te spelen. Toine werd echter neergehaald door een Zaanse verdediger. Scheidsrechter Verduijn zag er echter geen vrije trap in. Maar ook Remco Reinhard had grote moeite met de verdedigers van Zaanlandia.

Vele duels werden ‘uitgevochten’ rondom het middenveld. Maar gescoord werd er nog niet. Daardoor stond na 45 minuten spelen nog steeds 0-0 op het scorebord.

Na rust ontstond een enigszins ander speelbeeld. De Zaandammers kregen meer overwicht op het spel. Onze verdedigers Jacco Marcus, William van der Leeden, Tim Emmerik en Maik den Iseger moesten op hun hoede blijven om geen Zaanse spelers doorgang te verschaffen richting het LSVV-doel.

Onder gure en natte omstandigheden werd het er echter niet gemakkelijker op het Zaanse sportpark. Zo’n tien minuten na rust, rondom de 55e minuut kwam een Zaanse speler door de LSVV-verdediging. Hij bracht de bal met precieze voor het doel waar de trefzekere Zaandamse spits niet twijfelde. Zo scoorde hij de 1-0, tot ongeloof van de LSVV’ers.

LSVV liet het er niet bijzitten en ging ook weer ten aanval. Na een snelle uitbraak was het Kai Botman die zeven minuten later de kans had op de gelijkmaker. Hij kwam ook oog-in-oog te staan met de Zaanse goalie en de bal belandde ook achter hem, maar opnieuw was het scheidsrechter Verduijn die opnieuw een doelpunt afkeurde.

Met alle krachten wordt met regelmaat Zaanlandia opgezocht. Echter lukt het niet zoals vooraf was gehoopt. De snelle uitbraken van onze spitsen worden veelal ongedaan gemaakt. Daardoor lijkt het eerder een kwestie van tijd dat Zaanlandia haar voorsprong verder vergroot. Helaas is het een spits van Zaanlandia die in de 80e minuut de 2-0 weet te maken en daarmee lijkt het of de wedstrijd is gespeeld.

Echter denkt Kai Botman er anders over. Nadat eerst Jacco Paaiw gewisseld is voor Sven de Ruiter ligt Boy Kansen de bal terug op Kai. Nadat hij op fraaie wijze zijn Zaanse spelers omspeelt schiet hij de bal hard in, ketst de bal tegen de binnenkant van de linkerpaal in het doel. De spanning lijkt hiermee terug te komen in de zestiende competitiewedstrijd.

Met een paar snelle aanvallen worden de LSVV’ers gretig om nog een doelpunt te scoren. Helaas voor LSVV komt het slotoffensief te laat om het tij nog te keren. Daardoor gaat helaas deze wedstrijd verloren met 2-1.

Komende zondag, zondag 17 februari speelt LSVV weer een thuiswedstrijd. Dan komt nummer twee van de ranglijst FC Boshuizen uit Leiden op bezoek op Sportpark Voorwaarts. Als het goed is wordt er dan wel gewoonlijk rond de klok van 14.00 uur afgetrapt.

Hopelijk weten dan alle LSVV-supporters/sters de weg weer te vinden ons sportpark om ons cluppie aan te moedigen. Tot dan!

Met sportieve groeten,
Michel Bes