LSVV WINT ENIGE ECHTE DERBY BIJ AFC’34!

Geplaatst op dinsdag, 29 januari 2019 |


Waar in Rotterdam de Klassieker gespeeld werd, werd in Alkmaar op 27 januari de returnwedstrijd van de enige èchte derby gespeeld. Net als bij de thuiswedstrijd op Sportpark Voorwaarts eerder dit voetbalseizoen, was LSVV ook deze zondag te sterk voor AFC’34. Een 0-1 overwinning was voldoende om drie punten mee te nemen naar Zuid-Scharwoude.

Even leek het er eerder deze afgelopen week op dat de enige èchte derby geen doorgang kon vinden. De winterse omstandigheden hadden namelijk roet in het eten kunnen gooien. Waar op zaterdag alle wedstrijden in district West 1 en West 2 waren afgelast, kon er op zondag wel gewoon gevoetbald worden.

Nadat scheidsrechter Bas Oosterlaken even 14.00 uur had aangevangen voor deze dertiende wedstrijd van het seizoen was niet te zien dat de Alkmaarders strijden tegen degradatie en dat LSVV meedraait in de subtop. De eerste echte kansen kwamen namelijk op naam van de thuisspelende ploeg. Binnen een aantal minuten spelen hadden zij namelijk al op een voorsprong kunnen staan.

LSVV liet er echter niet bijzitten. Met snelle aanvallen over de flanken met Jordy en Toine werden een aantal kansen gecreëerd. Eerstgenoemde lag de bal na vier minuten spelen terug op Sven die helaas zijn schot in de handen van de keeper zag belanden. En ook Kai probeerde even later met een hard schot de keeper van AFC’34 te verschalken. Helaas werd zijn bal weggebokst.

Maar AFC’34 had in de eerste 25 minuten de overhand gekregen op het spel. Ook zij probeerden met snelle aanvallen haar aanvallers te bereiken. Verdedigend moesten onze verdedigers Maik, Tim, William en Mitchel alle zeilen bijzetten om geen tegentreffer te incasseren. Met een vrije trap die op de lat belandde en een bal die van de lijn werd gehaald kwam LSVV goed weg. Daarna was het een gelijk opgaande strijd in de eerste helft van de enige èchte derby.

Voorafgaand aan het rustsignaal kwam LSVV nog wel vlakbij het doel van AFC’34 maar helaas kwam men niet tot scoren. Daardoor bleef het 0-0 na 45 minuten spelen.

Vele supporters/sters hadden de kantine opgezocht maar bleven blijkbaar ‘hangen’ om de Klassieker te bekijken. Daardoor hadden velen van hen het enige doelpunt van de wedstrijd gemist. Drie minuten na rust was het spits Remco die ontsnapte bij zijn directe tegenstander na een vrije trap van Kai. Met een rake kopbal weet hij LSVV op een 0-1 voorsprong te koppen.

Door de 0-1 voorsprong nam LSVV meer het initiatief in de tweede helft. Niet veel later moeten coaches Rob en Rob een wissel toepassen. Nadat Toine in de eerste helft hard is aangepakt door de spelers van AFC’34 besluiten de coaches om geen risico’s te nemen. Toine wordt vervangen door zijn jongere broer Jort, die hierbij zijn debuut maakt in het eerste elftal.

Omdat AFC’34 meer onder druk komt te staan besluit de coach van hen om alle drie de wissels in het veld te brengen. Het spel wordt er af en toe niet gemakkelijker op doordat harde regenbuien het veld op Sportpark AFC’34 gladder maken. Dat zien ook de vele supporters/sters die zijn afgereisd naar Alkmaar.

In de laatste zeven minuten breekt een hectische slotfase aan. Een speler van AFC’34 grijpt hard verdedigend in wat hem komt te staan op zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. AFC’34 moest dus verder met 10-spelers. Maar de wedstrijd is nog niet gespeeld.

Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd komt LSVV met een schrik vrij. Een overtreding net buiten het strafschopgebied leidt tot een vrije trap. De vrije trap wordt wel hard ingeschoten maar gelukkig weet keeper Dave de bal gemakkelijk op te vangen. Niet veel later fluit de goed fluitende scheidsrechter Oosterlaken af voor het einde van de wedstrijd.

Na 90 minuten spelen stapt LSVV als winnaar van het veld van de enige èchte derby. Komende zondag 3 februari speelt weer een thuiswedstrijd. Dan ontvangt LSVV op eigen Sportpark Voorwaarts SV Hillegom. De aftrap is zoals gebruikelijk om 14.00 uur en hopelijk weten de LSVV-supporters/sters de weg weer te vinden om ons cluppie weer aan te moedigen naar een nieuwe overwinning.

Tot dan!

Met sportieve groeten,
Michel Bes