LSVV HERPAKT ZICH TEGEN HET AMSTERDAMSE ZEEBURGIA!

Geplaatst op dinsdag, 11 december 2018 |

In de elfde competitiewedstrijd van het seizoen 2018/2019 heeft LSVV zich herpakt na de nederlaag vorige week tegen Legmeervogels (3-1). In de laatste thuiswedstrijd van 2018 won de ploeg van coaches Rob Klanker en Rob ter Burg met 2-1 van het Amsterdamse Zeeburgia, al ging dat deze zondagmiddag 9 december, niet zo gemakkelijk. Door deze overwinning stijgt LSVV twee plaatsen op de ranglijst naar plaats 6 en vestigt zich hierdoor in de subtop van de eerste klasse A. Ten opzichte van vorige week was de opstelling iets gewijzigd. William van der Leeden stond samen met Tim Emmerik in de centrale verdediging en verving hiermee de geblesseerde Chris Berkhout. Chris viel vorige week uit met een ernstige blessure, maar het schijnt, wat ik uit verhalen begrepen heb, mee te vallen.

De tegenstander van vandaag, het Amsterdamse Zeeburgia liet in de eerste helft best aardig voetbal zien. Dat kwam doordat direct na aftrap de Amsterdamse ploeg druk zette op het middenveld van LSVV. Met man en macht probeerden onze middenvelders Boy Kansen, Jacco Paauw en Kai Botman dit natuurlijk te verhinderen. Toch was de eerste kans voor LSVV. Na een kleine tien minuten spelen volgde de eerste echte kans. Maar de toegekende vrije trap die ingeschoten werd door Boy Kansen, belandde in de handen van de Amsterdamse keeper. Zeven minuten later was het Jacco Paauw die met een hard schot nabij het doel uithaalde, echter ging zijn bal net naast het doel. Maar de Amsterdammers zochten ook naar kansen om de score te openen. Zo kwamen ze al gevaarlijk rondom de 34e minuut dichtbij het doel van Dave Stet maar konden ook nog niet het net vinden.

Daar kwam LSVV nog goed mee weg. Onze aanvallers; Jordy Cretier, Remco Reinhard en Toine Merk kwamen ook dichtbij het doel van Zeeburgia. Echter belandde de bal nog niet in het net. Tot op dat moment leek het of LSVV en Zeeburgia met een 0-0 stand de kleedkamers gingen opzoeken. Maar twee minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Sven Spaan scoorde Zeeburgia vanaf de rand van het strafschopgebied de 0-1 binnen. Een domper voor rust dus voor de mannen van LSVV want met deze stand werden de kleedkamers opgezocht. Na rust veranderde het spelbeeld. De bal ging beter van voet tot voet bij de LSVV’ers waardoor er fraaie combinaties ontstonden. In de 57e minuut was er een moment van juichen voor de spelers en supporters/sters van de thuisclub. Met een fraaie uithaal wist Kai Botman de Amsterdamse keeper te verschalken en zo de stand gelijk te trekken, 1-1! LSVV kreeg meer veldoverwicht op het spel waardoor er meer kansen kwamen.

Zo was spits Remco Reinhard dichtbij de 2-1, maar helaas ging zijn bal hoog over het doel van de Amsterdammers. En ook kwam Tim Emmerik dichtbij het doel, maar zijn schot belandde in de handen van de keeper. Het was duidelijk dat LSVV voor de overwinning wilde gaan op eigen Sportpark Voorwaarts. En toch was het na 66 minuten spelen opnieuw raak voor LSVV. Na een mooie doorkopbal van Remco Reinhard bereikte hij opnieuw Kai Botman. Doordat hij twee spelers van Zeeburgia omzeilde kreeg hij de vrije doortocht richting het Amsterdamse doel. Hier wist Kai ook de keeper te omzeilen en zo de 2-1 op het scorebord van LSVV te zetten.

In eerste instantie leek het erop dat Zeeburgia de moed had opgegeven, maar toch moest LSVV alert blijven om geen tegentreffer meer te incasseren. Maar door goed verdedigend werk van Maik den Iseger, William van der Leeden, Tim Emmerik, Jacco Marcus en natuurlijk Dave Stet werden deze kansen op de gelijkmaker allemaal voorkomen. Soms kwam Toine Merk nog wel eens opduiken voor het Amsterdamse doel, maar helaas bleef het scorebord steken bij 2-1. Ondanks de minieme marge van slechts een doelpunt, is het wel een verdiende overwinning.
Komende zondag 16 december wordt de laatste wedstrijd van 2018 gespeeld. Dan is in Amsterdam, op Sportpark Ookmeer AGB de tegenstander. Er zal dan om 14.30 uur worden afgetrapt. Hopelijk weten de LSVV-supporters/sters de weg te vinden naar Amsterdam West om ons cluppie weer aan te moedigen naar een volgende overwinning en zo sportief het jaar goed af te sluiten.

Met sportieve groeten,

Michel Bes