Wedstrijdverslag LSVV JO12-1 tegen SVW JO12-2

Geplaatst op zondag, 4 november 2018 |

Na de laatste paar wedstrijden, waar we het wat moeilijk hadden om als team te voetballen en daardoor ook wat belangrijke punten hebben laten liggen. Hebben we afgelopen week veel getraind in het passen en het combinatievoetbal.
En door dit veel keer te herhalen zag je hier ook grote verbetering in.

Vandaag moesten we thuis tegen de nummer 2, SVW JO12-2. Helaas was onze vaste mid-mid Niels er niet bij dus moesten we wat schuiven in het team.
Het begin van de wedstrijd ging op een neer. Ties hield wat ballen tegen en de verdediging onder aanvoering van Jairo had het zwaar. Mike, Nasim en Jan stonden gelukkig goed opgesteld en konden de snelle aanvallers tegenhouden.
Uiteraard redde ze dit niet zonder de ondersteuning van de middenvelders. Zain was vandaag de motor, en dat zorgde er weer voor dat Dani, Maikel en Sem een stapje harder liepen.
Het meeste ging eigenlijk wel goed. De passen konden nog wel iets sneller en over een kortere afstand gegeven worden. Maar mochten zeker niet klagen.

Appie kreeg in de spits niet veel ruimte maar kwam er soms doorheen. Helaas voor ons stond er ook bij hun een goede keeper op doel.
SVW bleek een taaie tegenstander te zijn.

Rust was dan ook 0-0.

Frank wou na de rust de veld verdeling iets veranderen zodat de bal vanaf Ties meteen bij Appie in de spits terecht kwam. Daarna schoof het middenveld door zodat er aansluiting was.
En dat bleek toch een erg goede zet te zijn.

Na 20 minuten in de 2e helft was er nog steeds niet gescoord en leek de wedstrijd op een gelijkspel af te gaan. Maar na een aktie op het middenveld kwam de bal bij Appie. Die controleerde iets de bal en schoot eigenlijk meteen op doel. De bal ging best hoog maar daalde op tijd naar beneden zodat de keeper er niet meer bij kon.

Appie was zo blij dat hij in 1 rechte lijn op me afkwam en me in mijn armen sprong. Hij had namelijk met zijn wreef geschoten en dat wou hij me ff laten weten. Daarna vierde hij het uiteraard met de rest van de jongens.
Wat een heerlijk gevoel. Dit was nou een echt doelpunt die het hele team heeft gemaakt.

SVW zette nog wel wat druk en werd nog even spannend. Maar meer dan dat werd het niet.

1-0 gewonnen door ouderwets team spel en door niet op te geven als het wat moeilijker gaat.

Erg goed gedaan jongens. We doen nog mee om de prijzen.

Mike (Zeer trotse coach)