LSVV WINT DERBY OP SPORTPARK VOORWAARTS!

Geplaatst op dinsdag, 6 november 2018 |


Na drie verloren competitiewedstrijden op rij; JOS/Watergraafsmeer uit (4-0), FC Uitgeest thuis (0-2) en RKVV Velsen uit (4-0) heeft LSVV op eigen Sportpark Voorwaarts de enige èchte derby tegen het Alkmaarse AFC’34 met 3-0 weten te winnen.

Al na 30 seconden spelen had de ploeg van coaches Rob Klanker en Rob ter Burg op een voorsprong kunnen staan. Direct na de aftrap zocht namelijk LSVV naar de aanval om direct AFC’34 onder druk te zetten. Na een diepe steekpass van de geblesseerde teruggekeerde verdediger Chris Berkhout op aanvaller Toine Merk had laatstgenoemde de beste kans. Echter stuitte hij op de jonge doelman van AFC’34 waardoor de bal werd weggewerkt door de Alkmaarse keeper.

Maar ook de Alkmaarse ploeg probeerde in de beginfase LSVV onder druk te zetten. Echter kwamen zij niet door de sterk defensieve verdediging van LSVV heen. Verdedigers Maik den Iseger, Tim Emmerik, Chris Berkhout en William van der Leeden wisten de spaarzame kansjes van AFC’34 tegen te gaan. Zo was het voor LSVV-keeper Dave Stet niet erg druk in zijn doelgebied.

Toch had LSVV meer het veldoverwicht in de eerste 45 minuten van deze enige èchte derby. Het resulteerde in vele kansen. Zo kwam Jacco Paauw in de 29e minuut dichtbij in het Alkmaarse strafschopgebied. Hij legde de bal perfect af op Kai Botman, die met een hard schot, helaas zijn bal naast het doel zag weggewerkt worden.

Niet veel later kreeg LSVV een vrije trap toegewezen. Na overleg tussen Kai Botman en Boy Kansen lag laatstgenoemde aan voor deze toegekende vrije trap. Met een hard schot belandde d e bal hard op de paal en ging helaas ook deze kans op een openingstreffer verkeken.

Nog voorafgaand aan het rustsignaal leek Jordy Cretier hard op weg naar de openingstreffer. Hij werd vermaand neergehaald door de verdediger van AFC’34. Echter zag de overigens goed fluitende scheidsrechter Martijn Bruggeling hier geen strafschop in. Hierdoor zochten de spelers de kleedkamers en de supporters/sters de kantine op met een 0-0 ruststand.

In de tweede helft ontstond er geen verandering in het spelbeeld. LSVV zocht vaker naar de aanval. Acht minuten na aanvang van de tweede helft was het middenvelder Kai Botman die dan wel de score wist te openen. Na een prachtige pass van aanvoerder Maik den Iseger kon Kai Botman wegdraaien bij zijn directe tegenstanders, en wist zo de thuisploeg op een 1-0 voorsprong te schieten.

Het is niet veel later als Gert-Jan Molenaar de kans heeft om de 2-0 te scoren. Maar na een snelle aanval van Toine Merk over de linkerzijde van het veld mist hij de bal volledig, waardoor er niet gescoord werd. Twintig minuten later is het wel raak als opnieuw de snelle Toine Merk in de rebound van de vrije trap van Kai Botman in de touwen weet binnen te schieten, 2-0!!!

AFC’34 moet een kwartier voor tijd verder met 10-spelers spelen. Na een grove overtreding op Boy Kansen moest een speler van hen het veld verlaten na twee gele kaarten, dus rood. Juist na dat moment wordt de wedstrijd helemaal uitgespeeld. Nadat Sven de Ruiter in de 80e minuut is ingevallen voor Gert-Jan Molenaar weet hij binnen een minuut na zijn invalbeurt de wedstrijd op slot te gooien. Hij scoort de 3-0 en daarmee is de wedstrijd definitief gespeeld.

LSVV wint zodoende haar zevende competitiewedstrijd van het seizoen. Oorspronkelijk zal de districtsbeker-wedstrijd aanstaande zaterdag gespeeld worden tegen het Amsterdamse AFC. Maar door een teambuildingsactiviteit is de wedstrijd verplaatst naar aanstaande donderdagavond om 20.00 uur.

Hopelijk weten de LSVV-supporters/sters de weg te vinden naar Sportpark Goed Genoeg in Amsterdam om ons cluppie weer aan te moedigen naar de volgende knock-out-ronde. En wat de teambuildingsactiviteit is, daar lezen jullie in een volgend verslag binnenkort meer over.

Met sportieve groeten,
Michel Bes