LSVV VERMAAKT HET THUISPUBLIEK!

Geplaatst op maandag, 26 november 2018 |


Waar vorige week zondag een zwaarbevochten overwinning uit het vuur werd gesleept door SV Hillegom met 2-3 te verslaan, stond afgelopen zondag de wedstrijd tegen nieuwkomer N.V.C. (Naarden Vesting Combinatie) op het programma. LSVV wist het thuispubliek te vermaken door de Naarder voetbalclub met 5-2 te verslaan, waardoor er een plaatsje gestegen werd in de ranglijst. Door deze overwinning staat  LSVV nu op de zesde plaats in de ranglijst.

LSVV begon gretig aan deze negende competitiewedstrijd. Dit resulteerde al snel in een doelpunt voor de thuisploeg. Binnen drie minuten wist Remco Reinhard de score al op 1-0 te brengen. Middenvelder en aanvoerder Boy Kansen wist aan de linkerzijde aanvaller Toine Merk in te schieten. Met Toine zijn snelheid wist hij de spelers van N.V.C. te verschalken en zo Remco in te spelen. Remco stond vrij voor het doel en scoorde dus de 1-0. Het was de basis voor zeer aantrekkelijke eerste helft op Sportpark Voorwaarts, waar vele (ondanks de kou) LSVV-supporters/sters de weg naar wisten te vinden.

Hierna probeerde de Naardense vereniging de score gelijk te trekken, maar het bleef slechts bij een speldenprik richting het LSVV doel. Door goed verdedigend werk van onze verdedigers William van der Leeden, Chris Berkhout, Tim Emmerik en Jacco Marcus werd deze kans al snel ongedaan gemaakt en kon middenvelder Kai Botman worden ingespeeld. Die hield goed overzicht en kon zo de vrijstaande Toine Merk bereiken. Met een hard en krachtig schot bracht hij LSVV binnen 15 minuten op een 2-0 voorsprong.

Op het goede samenspel bij LSVV was de eerste helft weinig op aan te merken. Echter in de 24e minuut kwam N.V.C. terug in de wedstrijd door de 2-1 op het scorebord te zetten. Na een verkeerde inspeelpass kwamen de bezoekers langszij, waardoor er een beetje spanning in de eerste helft terug kwam. Echter zorgde dit doelpunt tot geen paniek bij LSVV.


Vier minuten na het tegendoelpunt was het LSVV dat de score naar 3-1 bracht. Via goed combinatiespel tussen middenvelder Jordy Cretier en verdediger William van der Leeden kon laatstgenoemde de bal voorbrengen bij spits Toine Merk. In eerste instantie werd de bal nog gekeerd door de Naardense keeper, maar in de rebound was het opnieuw Remco Reinhard die binnen kon tikken en zo de score verder kon uitbouwen.

Het was blijkbaar een moment voor de Naardense coach om in te grijpen. Direct na dit doelpunt werd de verdediger die op aanvaller Toine stond gewisseld. Echter had het voor de Naardense vereniging geen effect want een paar minuten voor rust wist LSVV al de wedstrijd op slot te gooien. Opnieuw was het uitblinker Toine Merk die zeven minuten voor rust LSVV op een riante 4-1 voorsprong schoot na een ingedraaide vrije trap van aanvoerder Boy Kansen.

Na een zeer aantrekkelijke eerste helft zochten de spelers van LSVV en N.V.C. de kleedkamers op en zochten de supporters/sters de kantine op.

Opnieuw kwam LSVV na rust goed voor de dag. Slechts na een paar minuten had de jarige Jacco Paauw de 5-1 op zijn schoenen, echter werd de bal gekeerd door de Naardense keeper. Maar hier bleef het niet bij. Met snelle aanvallen werden met regelmaat de spitsen van ons gevonden, maar er werd nog niet gescoord in de tweede helft. Voor coaches Rob Klanker en Rob ter Burg het moment om er verse spelers in te brengen. Zo kwamen Mark Soemers, Gert-Jan Molenaar en Dennis Bakker in het veld voor Toine Merk, Jordy Cretier en Kai Botman.

Niet veel later mochten we hierna weer juichen. Door een dieptepass van Boy Kansen kon hij Remco weer in spelen. Met een fantastisch afstandsschot bracht hij LSVV op een 5-1 voorsprong. De Naardenaren deden nog wel iets terug in de slotfase van deze negende competitiewedstrijd door de 5-2 op het scorebord te zetten, en dus Dave Stet te verschalken, maar dit was enkel voor de statistieken.

Hierdoor wint LSVV dus met ruime cijfers en kan vooruitgekeken worden naar de volgende wedstrijd. De tiende competitiewedstrijd wordt aanstaande zondag gespeeld in Uithoorn bij Legmeervogels. Hopelijk weten vele LSVV-supporters/sters de weg te vinden naar Sportpark de Randhoorn in Uithoorn om ons cluppie weer aan te moedigen naar een volgende overwinning.

Met sportieve groeten,

Michel Bes