LSVV UITGESCHAKELD IN DISTRICTSBEKERTOERNOOI!

Geplaatst op zaterdag, 10 november 2018 |


Afgelopen donderdagavond 08 november werd om 20.00 uur afgetrapt op Sportpark Goed Genoeg in Amsterdam Zuid voor de tweede knockout-ronde aangetreden tegen het Amsterdamse AFC.

Het Amsterdamse AFC is de oudste voetbalvereniging uit Amsterdam en is opgericht in het jaar 1895. De club is dus 31 jaar ouder dan LSVV. Daarnaast dragen zij als bijnaam The Reds, wat refereert aan de rode shirts die gedragen worden kenmerkend met de zwarte V aan de voorzijde. Het zondagelftal komt uit in de Tweede Divisie en het eerste zaterdagelftal speelt dit seizoen eerste klasse na degradatie uit de Hoofdklassse. Zij spelen dus samen met onze buren uit Broek op Langedijk.

Maar nu over deze districtsbekerwedstrijd, want daarvoor waren we natuurlijk gekomen. LSVV begon net als in de laatste competitiewedstrijd voortvarend aan deze wedstrijd. Al na een kleine minuut spelen had Toine Merk de eerste kans. Hij kwam oog in oog te staan met de Amsterdamse keeper, maar helaas schoot hij in de verkeerde hoek, waardoor de bal naast het doel belandde.

Daardoor was nu de bal in bezit gekomen van AFC, wat doorstoomde richting de speelhelft van LSVV. De eerste echte kans vloeide er ook gelijk uit voor de Amsterdammers. De Amsterdamse aanvaller raakte de bal niet goed waardoor de bal via Dave Stet over de achterlijn raakte. Wat er volgde was een corner. Echter raakte Danny Duijs de bal met zijn hand, waardoor scheidsrechter Bas de Haan niets anders kon doen dan de bal neerleggen op de penaltystip. Een speler van AFC nam de penalty feilloos waardoor LSVV slechts binnen een aantal minuten spelen op een achterstand kwam te staan.

Wat LSVV ook probeerde in de eerste helft, het lukte niet lekker om in het spel te komen op het Amsterdamse kunstgras. AFC kreeg meer overhand in deze eerste helft. Zo moest er met hand en tand verdedigd worden om de achterstand niet groter te laten worden. Zo werd onder andere de bal van de lijn gehaald door William van der Leeden en kon de doellat ook nog bescherming bieden. Hierdoor bleef de schade in de eerste helft beperkt tot slechts een 1-0 achterstand.

Met deze stand werden door de spelers de kleedkamers opgezocht en een handvol supporters/sters van beide teams zochten de warme kantine op.

Toch was het na rust dat LSVV weer sterk uit de kleedkamers kwam. Tot een ieders verbazing was het Remco Reinhard die van dichtbij mocht aantekenen voor de gelijkmaker. Het leek er even op dat LSVV zelfs nog op een voorsprong kon komen. Door een terugspeelbal kreeg LSVV een vrije trap toegekend dichtbij het doel van AFC. Echter werd deze kans niet benut, waardoor het 1-1 bleef.

Niet veel later was het AFC dat de overhand kreeg op de districtsbekerwedstrijd. Door een fout in de verdediging kwam de Amsterdamse ploeg op een 2-1 voorsprong. Als even later een speler van AFC oog-in-oog komt te staan met Dave verzuimd hij om definitief om de wedstrijd ‘op slot’ te gooien.

Een paar minuten later was dan alsnog de wedstrijd gespeeld. Door een eerlijk gezegd fantastische vrije trap kwam de thuisploeg op een 3-1 voorsprong waardoor LSVV kansloos leek voor het behalen van de volgende ronde.

Zo’n tien minuten voor het verstrijken van de 90 minuten spelen strooit AFC helaas nog meer zout in de wonden van LSVV. Het komt op zelfs op een 4-1 voorsprong waardoor het helemaal een onmogelijke opgave werd om de volgende knockout-ronde te behalen.

Het lukt echter in de resterende speeltijd niet meer om te scoren waardoor LSVV uitgeschakeld is in het districtsbekertoernooi. Nu kan de focus gelegd worden op de competitie. De competitie gaat volgende week zondag 18 november weer verder. Dan is in Hillegom op Sportpark de Zanderij SV Hillegom de tegenstander.

Maar deze zaterdag wordt er eerst nog een teambuildingsactiviteit georganiseerd. De LSVV-selectie gaat morgen/vandaag 10 november een handje helpen in de Zuurkoolfabriek van Kramer.

Hopelijk weten dan op 18 november de LSVV-supporters/sters de weg te vinden naar Hillegom om ons cluppie weer aan te moedigen naar een overwinning in de competitie.

Met sportieve groeten,
Michel Bes