LSVV NEEMT PUNTEN MEE UIT HILLEGOM!

Geplaatst op dinsdag, 20 november 2018 |

Vorige week zaterdag stond nog in het teken van een heuse teamactiviteit. Het maken van zuurkool bij Kramer en dus werd er niet gevoetbald. Maar deze zondag 18 november, stond er wel weer een wedstrijd op het programma. De achtste competitiewedstrijd werd gespeeld op Sportpark “de Zanderij” in Hillegom tegen de plaatselijke SV. Leuk feitje: vorig seizoen was de achtste competitiewedstrijd ook tegen SV Hillegom, destijds werd er met 1-0 verloren. Er moest dus iets rechtgezet worden tegen deze tegenstander.

Het is even na 14.00 uur als scheidsrechter Mourabit aanvangt voor deze wedstrijd. Net als in iedere voorafgaande wedstrijden zochten beide elftallen naar de aanval. De eerste echte mogelijkheid om te scoren komt op naam van de thuisspelende vereniging. Na een snelle uitbraak over de rechterzijde van het veld weet gelukkig keeper Dave Stet de bal over de achterlijn te werken. Wat volgt is wel een corner, maar deze zorgt niet echt voor gevaar waardoor LSVV op zoek kan gaan naar de aanval.

Na 11 minuten spelen krijgt LSVV de eerste echte mogelijkheid. Nadat aanvaller Toine Merk na een snelle aanval net buiten het 16-metergebied werd neergehaald overlegden Boy Kansen en Kai Botman wie de toegekende vrije trap zal gaan nemen. Eerstgenoemde lag aan voor de vrije trap maar zag helaas zijn bal in de handen van de keeper verdwijnen.

De bal ging over en weer op het sportpark in Hillegom. Toch is het LSVV dat op een verdiende voorsprong kwam na een kleine twintig minuten spelen. Opnieuw was het een snelle uitbraak van aanvaller Toine Merk die ervoor zorgde dat de bal ingespeeld kon worden in Remco Reinhard zijn voeten. Remco twijfelde geen moment en schoot hard raak tussen de Hillegom-verdedigers door: 0-1.

Echter moest LSVV op haar hoede blijven. Met ook gevaarlijke acties kwamen de Hillegommers dichtbij het Langedijker doel. Nadat een Hillegomse speler zijn vrijstaande teamgenoot had gevonden, kon deze vrij doorlopen op Dave. Dave kon echter niet voorkomen dat hij de speler in het strafschopgebied raakte. Scheidsrechter Mourabit kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. De penalty werd onberispelijk raak geschoten, waardoor de stand weer gelijk werd getrokken: 1-1.

Toch weet LSVV op slag voor rust de 1-2 op het scorebord te zetten. Na een snelle aanval over de rechterzijde weet Jordy Cretier, Remco Reinhard in te spelen. Die behield goed het overzicht en ziet over de linkerzijde Toine Merk opduiken. Met een vrije lob-bal weet Toine voor de tweede keer de Hillegomse keeper te verschalken, waardoor Hillegom en LSVV met een 1-2 ruststand de kleedkamers opzoeken.


Na rust ontstond ongeveer hetzelfde beeld als in de eerste helft. De Hillegomse ploeg kwam gevaarlijker uit de kleedkamers. Opnieuw weer met snelle aanvallen zochten de Hillegommers de verdediging van LSVV op. Maar door goed verdedigend werk van Jacco Marcus, Tim Emmerik, Chris Berkhout en William van der Leeden werden de aanvallen ongedaan gemaakt.

Doordat er meer ruimtes ontstonden op het veld kon LSVV met haar aanvallen dichtbij de Hillegomse keeper komen om de wedstrijd definitief “op slot” te kunnen gooien. Daardoor brachten coaches Rob Klanker en Rob ter Burg de eerste wissel in het veld. Remco Reinhard werd vervangen door Mark Soemers.

Het bleek een goede wissel te zijn geweest. Amper een minuut nadat Mark het veld heeft betreden weet hij Kai Botman in te spelen. Zonder enige twijfel haalt Kai uit en treft het doel: 1-3. Hierdoor lijkt de wedstrijd beslist. Door Maarten Duys nog in het veld te brengen voor doelpuntenmaker Kai wordt er nieuw elan in de ploeg gebracht.

Maar de wedstrijd is nog niet gespeeld. SV Hillegom komt na een uitbraak nog wel wat terug in de wedstrijd door de 2-3 te scoren maar komt niet meer langszij om de gelijkmaker te scoren. Hierdoor worden er drie belangrijke punten meegenomen naar Zuid-Scharwoude en stijgt LSVV van plaats 10 naar plaats 7 op de ranglijst.

Komende zondag speelt LSVV weer thuis. Dan is nieuwkomer NVC (Naarden Vesting Combinatie) de volgende tegenstander. Hopelijk weten de LSVV-supporters/sters de weg te vinden naar Sportpark Voorwaarts om ons cluppie weer aan te moedigen naar een volgende overwinning.

Met sportieve groeten,
Michel Bes