LSVV VERRAST HOOFDKLASSER HOLLANDIA!

Geplaatst op donderdag, 25 oktober 2018 |


LSVV heeft op een midweekse dinsdagavond voor een stunt gezorgd door zondag-hoofdklasser Hollandia uit te schakelen. Op Juliana Sportpark in Hoorn werd het 0-4 voor de geelhemden van invalcoach Rutger de Vreeze. Zoals we in het verslag schreven tegen FC Uitgeest was hoofdcoach Rob K. nog afwezig wegens een bacteriële infectie. En assistent coach Rob ter Burg had andere verplichtingen.
Met vijf vaste basisspelers die zondag speelden tegen FC Uitgeest (0-2), betrad LSVV samen met Hollandia even voor 20.00 uur het hoofdveld van de zondag-hoofdklasser voor de eerste knockout-ronde van de districtsbeker.
Na de poulefase met Zwaluwen’30, ZOB en SVW’27 te hebben overleefd, kwam deze sterke tegenstander uit de koker rollen. LSVV wist dus dat een zware tegenstander op het programma stond. Want de zondag-hoofdklasser speelt de competitie te samen met twee tegenstanders die wij nog uit voorgaand seizoenen kenden. Denk aan RKVV DEM en Fortuna Wormerveer.
Maar nu over de wedstrijd: Na de kater van afgelopen weekeinde begon LSVV met volle moed aan deze wedstrijd. Er is tenslotte van alles mogelijk in het districtsbekertoernooi. Echter waren de eerste echte kansen van de wedstrijd voor de Hoornse ploeg. De eerste corner van Hollandia zorgde niet echt voor gevaar en belandde in de handen van keeper Dave. En ook een hoog schot ging hoog over het doel heen.
Vervolgens begon LSVV iets meer in haar spel te komen. Door fraaie en prachtige combinaties op het Hoornse grasveld kreeg LSVV ook de kansen om de score op deze midweekse dinsdagavond te openen. Na een klein half uurtje spelen wist aanvaller Sam Henselmans de bal binnen de touwen te schieten en hiermee de score voor LSVV te openen. De vreugde was groot bij de LSVV’ers, maar er moest opgepast worden om niet snel een tegentreffer te incasseren.


Echter kreeg LSVV meer grip op het spel tot een ieders verbazing. Acht minuten na de openingstreffer wist middenvelder Kai Botman met wonderschone vrije trap zelfs de score te verdubbelen. Hierna ging het spel nog wat over en weer maar er werd echter voor rust niet meer gescoord. Hierna floot scheidsrechter Dam af voor het rustsignaal.
In de tweede helft was het spelbeeld hoofdzakelijk te zien op de speelhelft van LSVV. De zondag-hoofdklassser probeerde namelijk van alles om de 0-2 achterstand ongedaan te maken. Met snelle aanvallen probeerden de Hoornaren het de verdedigers van LSVV moeilijk te maken, maar gevaarlijk werd het echter niet.

Tot in de 73e minuut LSVV weer gevaarlijk werd. Met een snelle aanval sneed opnieuw middenvelder Kai Botman af en wist zo de 0-3 op het Hoornse scorebord te zeten. Hiermee leek de Hoornse ploeg te zijn geknakt en kon de wedstrijd, met nog een kwartier te spelen, tot een goed uiteinde te worden gebracht. En toch was het nog niet gedaan voor LSVV. Zo’n vijf minuten voor de zuivere speeltijd van 90 minuten wist Mark Soemers de score naar een 0-4 voorsprong te koppen.

Door deze uitslag bekert LSVV een ronde verder door dus zondag-hoofdklasser Hollandia te verslaan. Wie de volgende tegenstander zal zijn en wanneer deze wedstrijd gespeeld wordt is tot op heden nog niet bekend.
Komende zondag speelt LSVV weer een competitiewedstrijd. Dan wordt om 14.00 uur afgetrapt in Driehuis bij RKVV Velsen. Hopelijk weten vele supporters/sters de weg te vinden naar dit sportpark om ons cluppie weer aan te moedigen naar een overwinning.
Met sportieve groeten,
Michel Bes