LSVV OVERKLAST DOOR RKVV VELSEN!

Geplaatst op dinsdag, 30 oktober 2018 |


Onder genot van een lekker najaarszonnetje, maar wel een frisse wind, kon de ploeg van coaches Rob Klanker en Rob ter Burg geen vuist maken tegen een fysiek sterker spelend RKVV Velsen. Waar afgelopen dinsdag bij de districtsbekerwedstrijd tegen Hollandia met 0-4 op het scorebord stond, stonden nu dezelfde cijfers op het scorebord maar dan in het voordeel van de thuisploeg; RKVV Velsen 4-0.

Nadat scheidsrechter Meeuwenoord aanving voor deze zesde competitiewedstrijd zochten beide elftallen naar de aanval in de openingsfase. Daarbij moet worden gezegd dat in de tweede minuut de eerste kans van de wedstrijd voor RKVV Velsen was, maar gelukkig wist verdediger Tim Bruin het schot van de Velsenaar te blokkeren.

Rond het middenveld gingen beide elftallen vele duels met elkaar aan. Na een snelle aanval van RKVV Velsen rond de 22e minuut in de eerste helft kon de bal nog maar net ternauwernood tot corner verwerkt worden. Echter een paar minuten later wist helaas RKVV Velsen wel op een 1-0 voorsprong te komen.

Maar LSVV liet zich in de eerste helft niet helemaal aftroeffen door het elftal uit Driehuis. Rond de 35e minuut mag LSVV aanleggen voor een toegekende vrije trap. Echter wordt de bal door zowel middenvelder Jordy Cretier als spits Sam Henselmans gemist, waardoor de kans op de gelijkmaker verkeken ging.

Amper een minuut later kwam RKVV Velsen weer dichtbij het doel van Dave Stet. Maar met zijn vingertoppen wist Dave nog maar net de bal over het doel te tikken. De corner die hier uit voorkomt lijdt echter niet tot gevaar, waardoor de ruststand met 1-0 op het scorebord prijkt.

Na rust ontstond hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Om verdedigend meer tot spelen te komen, werd aanvaller Sven de Ruiter in de rust gewisseld voor Jacco Marcus. Jacco die vorig jaar nog afzwaaide als selectiespeler was hard nodig voor deze wedstrijd, om de vele blessures die LSVV parten speelt op te vangen.

Opnieuw weer met vele duels rondom het echte grasveld in Driehuis. Met een snelle uitbraak komt LSVV dichtbij de gelijkmaker. Verdediger Toine Merk haalde rondom de 50e minuut in de tweede helft uit met een hard schot, echter belandde zijn bal in de handen van de keeper van RKVV Velsen. Omdat LSVV toch graag de gelijkmaker wil scoren komt ‘op-alles-spelende-positie’ Gert-Jan Molenaar het veld in voor Tim Bruin. Maar helaas kon hij ook geen vuisten maken tegen de Velsenaren.

Een snelle uitbraak van de Velsenaren volgde en in de 69e minuut kwam Velsen op een 2-0 voorsprong. Vijf minuten later was er een toegekende vrije trap voor Velsen. De speler van Velsen raakte de bal hard en schoot de bal hard onderkant lat in de touwen. Hij liet hiermee keeper Dave en zijn teamgenoten kansloos achter. Hiermee leek de wedstrijd voor LSVV te zijn gespeeld. Een 3-0 achterstand ombuigen was nu een zeer lastige taak geworden voor onze spelers.

Wat LSVV nog probeerde het lukte niet om de geelhemden van coach Martin Haar (oud AZ) pijn te doen. En het leed werd zelfs nog groter nadat zelfs de 4-0 op het scorebord werd gezet. Hiermee verloor LSVV helaas de zesde competitiewedstrijd van het seizoen.

Komende zondag staat voor LSVV de enige èchte derby op het programma. Dan komt op Sportpark Voorwaarts het Alkmaarse AFC’34 op bezoek voor de zevende competitiewedstrijd. Hopelijk weten vele supporters/sters de weg te vinden naar ons sportpark om ons cluppie weer aan te moedigen naar drie punten.

Met sportieve groeten,
Michel Bes