LSVV ONDERUIT TEGEN FC UITGEEST!

Geplaatst op dinsdag, 23 oktober 2018 |

LSVV is er in de thuiswedstrijd op tegen FC Uitgeest niet in geslaagd om zich te herstellen na de nederlaag tegen JOS/Watergraafsmeer vorige week. Zonder een aantal geblesseerde basisspelers; verdedigers Chris, Maik en Kevin, maar ook spitsen Daan en Remco en hoofdcoach Rob K. (bacteriële infectie – Rob, als je dit verslag leest: sterkte!) werd aangevangen voor de vijfde competitiewedstrijd.
Na het verlies in Amsterdam vorige week, moest er iets rechtgezet worden voor eigen publiek. En LSVV begon in de openingsfase van deze wedstrijd sterk. Al na 33 seconden was middenvelder Kai dichtbij de openingstreffer van deze middag. Maar helaas ging de bal hoog over het doel. Maar ook de Uitgeestenaren drongen aan om snel tot score te komen. De huidig nummer vier van de ranglijst was na twee minuten dichtbij het doel van Dave, maar gelukkig voor LSVV ging de bal koppend net naast het doel. Het spel ging heen en weer op Sportpark Voorwaarts. Daarbij moet worden aangetekend dat FC Uitgeest de beste kansen had op de openingstreffer in de eerste 20 minuten. Na 24 minuten spelen kwam verdediger Toine door op de speelhelft van FC Uitgeest. Hij nam de bal mee richting de achterlijn en probeerde de bal voor het doel te brengen. Echter zijn bal belandde over de achterlijn, waardoor ook helaas deze kans verkeken ging.
Toch kwam LSVV in de blessuretijd van de eerste helft op een achterstand te staan. Keeper Dave kwam ver uit zijn doel om het de spits van FC Uitgeest lastig te maken. De speler van FC Uitgeest omzeilde Dave en speelde een van zijn teamgenoten in. Die twijfelde vervolgens geen moment en scoorde zo de 0-1. Met deze stand zochten beide teams ook de kleedkamers op.                     
Na de rust betraden beide elftallen ongewijzigd het hoofdveld achter Sint Jan de Doper. Het spelbeeld vertoonde echter hetzelfde als in de eerste helft. Dus LSVV en FC Uitgeest zochten beiden naar een doelpunt. Met name LSVV voerde de druk op bij FC Uitgeest. Hierdoor vielen her en der wel wat ruimtes op het veld, maar daaruit vloeiden geen kansen.                               
Tot in de 77e minuut van de wedstrijd LSVV’er Kai van zo’n twintig meter afstand richting het doel van FC Uitgeest schiet. Zijn schot kan maar ternauwernood gekeerd worden door de keeper van FC Uitgeest. Hierdoor bleef helaas de gelijkmaker uit. Het was voor invalcoach Rob ter B. die samen met de coach van LSVV 2, Rutger de V. de aanleiding om LSVV meer naar voren te sturen.     
Maar zijn plannen konden na een aantal minuten na het schot van Kai worden vernietigd. Een speler van FC Uitgeest profiteerde van de vrije ruimtes en wist zo een medespeler in te spelen. Die twijfelde geen moment en scoorde hieruit de 0-2. In de laatste minuten van de wedstrijd probeerde LSVV nog wel de score terug te brengen naar 1-2, maar het scorebord van Perry B. bleef op 0-2 steken.

Vanavond speelt LSVV voor de districtsbeker uit bij zondag-hoofdklasser Hollandia uit Hoorn. Op Sportpark Juliana zal om 20.00 uur worden afgetrapt. Hopelijk weten vele supporters/sters de weg te vinden naar dit sportpark om ons cluppie weer aan te moedigen naar een overwinning. En mochten jullie nu niet kunnen, zondag om 14.00 uur speelt LSVV een uitwedstrijd voor de competitie in Velsen bij RKVV Velsen. Tot dan!

Met sportieve groeten,

Michel Bes