LSVV DEELT DE PUNTEN

Geplaatst op maandag, 8 oktober 2018 |


Een week na het grote verlies in Leiden tegen FC Boshuizen (5-1) moesten de vizieren al weer op de volgende competitiewedstrijd worden gericht. Thuis, op eigen sportpark Voorwaarts was deze zondag, 07 oktober, DSOV (Door Sport Ontspanning Vijfhuizen) de derde tegenstander in deze nog prille competitie. DSOV is voor LSVV een onbekende tegenstander want deze voetbalvereniging is vorig jaar kampioen geworden in klasse 2C en dus gepromoveerd. Een tegenstander om niet te onderschatten dus.

LSVV moest het in deze wedstrijd zonder een aantal vaste waardes stellen door relatief veel blessures. Maar coaches Rob en Rob wisten evengoed een elftal samen te stellen. Daardoor was het even na 14:00 uur nadat eerst pupil van de week, Merijn Beukers uit JO10-1, het goede voorbeeld gaf aan de mannen op het prachtige hoofdveld achter Sint Jan de Doper.

Nadat hij de score wist te openen, floot scheidsrechter Krop af voor aanvang van deze wedstrijd. In de openingsfase van deze derde competitiewedstrijd was het DSOV wat de overhand had. LSVV liet het er echter niet bij zitten, en probeerde onder de Vijfhuizense druk vandaan te komen. Toch was het DSOV wat de eerste echte kans had om de score tot opening te brengen.

In de 10e minuut werd de corner van DSOV van de lijn gehaald door William en in de herkansing was het ook nog Jordy die de bal hard wegwerkte. Door deze actie leek het of LSVV onder de Vijfhuizense druk vandaan kwam. Want amper twee minuten later kreeg LSVV de kans om de score te openen. Helaas belandde de bal bij de tweede corner in de handen van de DSOV-keeper en ging deze kans verkeken.

Toch was het DSOV wat in de 31e minuut op voorsprong kwam. De speler uit Vijfhuizen kwam oog in oog met keeper Dave te staan en twijfelde geen moment. Hierdoor kwam het scorebord op een 0-1 stand te staan. Door deze achterstand ging het in de eerste helft over en weer voor beide ploegen.

Maar door goed samenspel was het LSVV dat op slag voor rust door spits Remco op gelijke hoogte kwam door slecht verdedigen van DSOV. Hierdoor stond het scorebord van Perry na 45 minuten spelen op een 1-1 stand. Een tegenvaller voor coaches Rob en Rob was echter het uitvallen van middenvelder Daan. Maar Sven kon na zijn warming-up na rust het veld betreden.

Na rust ontstond ongeveer hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Beide ploegen zochten beiden naar de voorsprong. Het was LSVV dat in de 69e minuut op voorsprong kwam door invaller Sven. Hij wist de bal fraai in het doel te schieten en liet hiermee de keeper van DSOV kansloos.

Door deze voorsprong van LSVV moest DSOV het spel aanpassen. Langzaam maar zeker leek het erop dat LSVV de derde competitiewedstrijd van het seizoen winnend zou afsluiten. Na het debacle van vorige week had dat een mooi resultaat geweest. De klok tikte langzaam door naar de 90e minuut. Maar daar werd door de spits van DSOV in de slotseconden van deze wedstrijd raak gekopt. Van een 2-1 voorsprong veranderde het scorebord in een 2-2 gelijke stand.

Niet veel later floot de uitstekende fluitende scheidsrechter Krop met zijn assistenten van de Velde en Laouhaichi af. Een 2-2 gelijkspel was het resultaat van deze derde competitiewedstrijd.

Volgende week reist LSVV af naar Amsterdam. In Watergraafsmeer is JOS/Watergraafsmeer de tegenstander voor de vierde competitiewedstrijd. Hopelijk weten vele supporters/sters de weg te vinden naar Sportpark Drieburg om ons cluppie weer aan te moedigen naar een overwinning

Met sportieve groeten,
Michel Bes

PS. Vorige week schreef ik dat de eerste knockout-ronde van het districtsbekertoernooi gespeelt zal worden tegen zondag-hoofdklasser Hollandia uit Hoorn. Echter is de speeldatum veranderd, dit is nu dinsdag 23 oktober in plaats van donderdag 25 oktober. De aftrap staat nog wel om 20:00 uur gepland.