LSVV BEKERT DOOR NAAR DE VOLGENDE RONDE!

Geplaatst op dinsdag, 18 september 2018 |


Nadat eind augustus gestreden werd in Oudkarspel voor de Langedijker Zuurkoolcup en een derde plaats werd behaald, kwam de focus te leggen op de poulefase van de districtsbeker.

LSVV was ingedeeld in groep 1 poule 2 met zaterdag eersteklasser Zwaluwen’30 uit Hoorn, zaterdag tweedeklasser ZOB uit Zuidoostbeemster en zondag tweedeklasser SVW’27 uit Heerhugowaard. Een zware opgave dus. Want Zwaluwen’30 kwamen we voorgaande twee seizoenen ook al tegen. Maar daarentegen waren ZOB en SVW’27 de onbekende tegenstanders. Na ja, onbekend, dat niet. Want ZOB speelde een aantal seizoenen geleden tegen buurtclub BOL en SVW’27 troffen een aantal seizoenen geleden nog in de competitie.

De eerste bekerwedstrijd werd gespeeld in Hoorn tegen Zwaluwen’30. Oorspronkelijk stond deze wedstrijd als thuiswedstrijd op het programma. Echter was deze op dezelfde dag gepland als de laatste dag van de Langedijker Zuurkoolcup. Dat kon dus niet samen gaan. Maar in samenspraak met Zwaluwen’30 werd besloten om de wedstrijd te verplaatsen naar de dinsdagavond daaropvolgend en dat Zwaluwen’30 op eigen veld speelde. Dat Zwaluwen’30 al een stapje verder was dan LSVV werd duidelijk. LSVV verloor deze eerste bekerwedstrijd met 1-4. Het enige doelpunt van LSVV-zijde werd gescoord door nieuwkomer Jordy Cretier.

Vorige week zaterdag 8 september trapte LSVV om half drie af tegen zaterdag tweedeklasser ZOB in Zuidoostbeemster. Bij LSVV ontbraken een aantal basisspelers dus coaches Rob Klanker en Rob ter Burg moesten wat schuiven en puzzelen. LSVV begon gretig aan de start van deze tweede poulewedstrijd. Met snelle aanvallen werd het de spelers van ZOB aardig lastig gemaakt. Maar ook ZOB kreeg goede kansen om de openingstreffer te maken in de eerste helft. Nadat Boy Kansen had aangelegd was aanvoerder Maik den Iseger dichtbij het eerste doelpunt van de wedstrijd. Echter werd de bal door de keeper van ZOB weggebokst, waardoor de kans verkeken ging. Ook aanvallers Daan Brinkkemper en Mark Soemers kwamen dichtbij het doel van ZOB, maar helaas ging de bal er niet in. Hierdoor gingen we rusten met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft ging het opnieuw over en weer in Zuidoostbeemster. Echter ontbrak het beide teams aan het nodige geluk. Nadat Mark Soemers de opkomende Tim Emmerik had ingespeeld stoomde Tim door naar het doel van ZOB. Echter raakte hij de bal in het strafschopgebied niet lekker waardoor de bal over het doel suisde. En ook Jacco Paauw kreeg de kans om LSVV op voorsprong te schieten, maar helaas belandde zijn bal met een harde klap op de paal. ZOB probeerde ook door de verdediging van LSVV te komen, maar keeper Dave Stet stond paraat om de inzetten van ZOB te keren. In de slotfase van de wedstrijd claimde ZOB nog een penalty, maar volgens scheidsrechter de Gast uit Andijk, was er geen sprake van een penalty. Hier kwam LSVV goed weg en eindigde de tweede bekerwedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel, 0-0.

Gisteren speelde LSVV de laatste poulewedstrijd in de beker tegen het Heerhugowaardse SVW’27. Wilde LSVV nog een kans maken op de tweede ronde, dan diende men te winnen van deze tegenstander. SVW’27 had echter aan een gelijkspel genoeg om de volgende ronde te bereiken. Nadat op zaterdag Zwaluwen’30 al had gewonnen van ZOB met 2-3, was de tweede plaats in de poule het hoogst haalbare voor beide ploegen.

Even om 14:00 uur floot scheidsrechter Koene af voor de laatste poulewedstrijd op Sportpark Voorwaarts. Ook hier begon LSVV gretig aan de wedstrijd om deze te winnen. Maar SVW’27 liet zich er niet van weerhouden om geen tegenstand te bieden. De snelle aanvallen van LSVV-zijde werden snel ongedaan gemaakt. De eerste echte kans van LSVV kwam voor de voeten van aanvaller Mark Soemers. Hij raakte de bal in de negende minuut niet lekker, waardoor de bal over het doel ging. Echter twee minuten later mochten we wel juichen. Met een snelle aanval over de linkerzijde van Toine Merk wist Jordy Cretier de bal hard achter de keeper van SVW’27 te schieten. De 1-0 stond op het scorebord. Verder in de eerste helft zette LSVV wel verder aan om de score te vergroten, maar kwam het voor rust niet meer tot scoren. Daardoor bleef de derde wedstrijd in de poulefase spannend en kon het nog alle kanten op.

In de tweede helft kwam Sven de Ruiter binnen de lijnen als vervanger van de geblesseerde Boy Kansen. Na rust kwamen de Heerhugowaarders dichtbij keeper Dave Stet maar hij wist de bal met een harde trap van eigen speelhelft te werken. Maar ook de tweede treffer van LSVV was al snel aanstaande. De bal kwam voor het doel van SVW’27, maar ging rakelings iedereen heen waardoor er nog niet gescoord werd. Ook kwam links-back Toine Merk door op de speelhelft van SVW’27, maar helaas stond er geen speler klaar om de bal in te koppen of te schieten.

Er werd gewisseld aan de zijde van LSVV om meer aanval in het spel te brengen. Gert-Jan Molenaar en Williiam van der Leeden kwamen binnen de lijnen. Daardoor kwamen er meer aanvallen naar voren. Deze wissels pakten goed uit in het voordeel van de thuisclub. Nadat verdediger Tim Emmerik de bal ontvangt van William van der Leeden weet hij de diepgaande Sven de Ruiter in te spelen. Sven de Ruiter twijfelt over de rechterzijde niet en brengt te bal voor het doel. Daar staat Gert-Jan Molenaar klaar om de 2-0 binnen de touwen te schieten Met een paar minuten nog te spelen lijkt de wedstrijd te zijn beslist. Na 90 minuten is de 2-0 op het scorebord voldoende om de eerste knockout-ronde te bereiken. Wie de tegenstander zal zijn en wanneer deze wedstrijd gespeeld wordt is tot op heden nog niet bekend.

Na de Langedijker Zuurkoolcup en de poulefase in de districtsbeker wacht komende zondag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2018-2019. Thuis op eigen Sportpark Voorwaarts is de kampioen uit 2A van afgelopen seizoen het Zaanse Zaanlandia de tegenstander. Een niet geheel onbekende tegenstander dus. Hopelijk weten vele supporters/sters de weg weer te vinden naar Sportpark Voorwaarts om hun cluppie weer aan te moedigen voor het nieuwe seizoen.

Iedereen een fijne kermis en tot dan.
Met sportieve groeten,
Michel Bes