LSVV ZEGEVIERT OP EIGEN SPORTPARK VOORWAARTS!

Geplaatst op woensdag, 23 mei 2018 |

LSVV ZEGEVIERT OP EIGEN SPORTPARK VOORWAARTS!

Zondag 20 mei 2018 (1e Pinksterdag) werd op Sportpark Voorwaarts al weer de 25e competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld.
Met nog een wedstrijd te gaan, volgende week zondag tegen AFC’34 in Alkmaar en dan mag het debuutjaar in de eerste klasse worden afgesloten. LSVV mag tevreden terug kijken op dit voetbaljaar.
Deze thuiswedstrijd was HFC EDO uit Haarlem de tegenstander. Helaas zullen we hen volgend seizoen niet meer treffen omdat HFC EDO zich terugtrekt uit het zondagvoetbal.
Voorafgaand aan deze wedstrijd werden diverse spelers gehuldigd voor hun verdiensten bij de club.

Kasper Gerdes (gaat naar een lager elftal), Danny Havermans (vierkiest zaalvoetbal voor veldvoetbal), Danny Konijn (vertrekt naar KSV), Jacco Marcus (werk) en Rik Molenaar (vertrekt naar BOL). Maar ook Arie Bergen en Peter Spijker (coaches LSVV 2) werden bedankt voor hun verdiensten binnen de vereniging.
Nadat de pupil van de week, Denny van der Gragt uit JO10-1 het voorbeeld had gegeven aan de spelers op het veld kon scheidsrechter Wagner voor de 25e competitiewedstrijd aanvangen.
Ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen het Amsterdamse Zeeburgia was het elftal op twee plaatsen gewijzigd. Jacco Marcus stond op de plaats van Kevin van Cleef en Gert-Jan Molenaar stond op de positie van de geschorste Toine Merk.
Direct begon LSVV de Haarlemmers onder druk te zetten. Dit resulteerde al snel in de eerste echte kans om de score te openen. Helaas werd de bal uit het doelgebied weggehaald waardoor een vroege openingstreffer ongedaan werd gemaakt door de Haarlemse tegenstander.
Maar HFC EDO liet zich niet kennen en zocht ook naar de openingstreffer. In de vierde minuut kwamen de Haarlemmers dichtbij het doel van Dave Stet, maar de bal ging rakelings over het doel.
Toch had LSVV in de beginfase de overhand op de speelhelft van de Haarlemmers. Met regelmaat werden de aanvallers ingespeeld om de score te openen. De eerste echte kans kwam op naam van verdediger Tim Emmerik. Nadat Kai Botman aan de rechterzijde was doorgebroken op de Haarlemse speelhelft speelde hij de bal af op Tim Emmerik die rond de 16 meter stond. Tim Emmerik raakte de bal hard, maar helaas ging de bal hoog over het Haarlemse doel.
Echter was het twee minuten later wel raak. Doordat de bal de achterlijn had gepasseerd door een speler van HFC EDO volgde een corner. De corner werd aangelegd door Kai Botman aan de rechterzijde van het veld. Mike Molenaar kopte de bal door in de voeten van aanvoerder Maik den Iseger. Die twijfelde geen moment en schoot de bal achter de doelman van HFC EDO, 1-0.

Hierdoor was de ban gebroken en zocht LSVV verder om de score uit te bouwen. Maar het ongelukkige werd waar doordat de Haarlemmers de 1-1 wisten te maken.
Echter was de verwarring groot toen het leek of scheidsrechter Wagner in eerste instantie het doelpunt afkeurde. Maar hij stapte op een speler van HFC EDO af, en reikte hem zijn tweede gele kaart aan van deze wedstrijd. Daardoor moesten de Haarlemmers verder met 10 spelers verder.

Doordat de Haarlemmers met 10 spelers verder moesten ontstonden er meer ruimtes op de speelhelft van hen. Opnieuw wist LSVV door een corner op voorsprong te komen.
Deze maal was het Boy Kansen die vanaf de linkerzijde aan lag voor de corner. De bal werd terug gelegd op Gert-Jan Molenaar die hard uithaalde in de richting van het Haarlemse doel. Met zijn afstandsschot verschalkte hij de keeper waardoor scorebordmanager Perry Bruin de 2-1 op het bord kon noteren.

HFC EDO probeerde natuurlijk opnieuw een tegentreffer te scoren. Echter kwamen zij er in de eerste helft niet meer aan. Opnieuw ontstonden er vrije ruimtes waardoor verdediger Mike Molenaar de 3-1 op slag voor rust op het scorebord bracht.

Na deze treffer floot scheidsrechter Wagner af voor het einde van de eerste helft en zochten de spelers de kleedkamer op.
Na ontstond hetzelfde beeld als in de eerste helft. LSVV zocht met regelmaat de aanvallers op om de score verder te vergroten. Maar helaas komt het nog niet echt tot een mogelijkheid.
Na een uur spelen wordt een overtreding begaan op middenvelder Daan Brinkkemper. Daan Brinkkemper raakte hierbij geblesseerd en moest vervangen worden. Doordat Daan Brinkkemper van het veld afstapt en invaller Cherson Chirino klaar staat willen coaches Rob Klanker en Rob ter Burg de wissel toepassen.
Echter vond scheidsrechter Wagner dat er niet goed gehandeld is en reikt Daan Brinkkemper, die dan al in de dugout heeft plaatsgenomen, de gele kaart. Tot onvrede die bij ieder in of rondom de dugout zit bij LSVV.
Maar ondanks alles gaat het spel verder. LSVV blijft de aanvallers zoeken om de genadeklap aan HFC EDO uit te delen. Dit lukt in de 69e minuut als Danny Havermans de 4-1 scoort.
Daardoor lijkt de wedstrijd beslist en kan LSVV met opgeheven hoofd de wedstrijd uitspelen.
Echter schiet drie minuten later HFC EDO de 4-2 binnen en lijkt de spanning terug te komen in de wedstrijd. Kai Botman heeft na een pass van Danny Havermans nog wel de 5-2 op zijn voeten, maar helaas beland de bal in de handen van de Haarlemse keeper.
En ook Gert-Jan Molenaar kan nog aantekenen voor zijn tweede treffer van deze middag, maar zijn schot gaat naast het doel van HFC EDO.
Daarna wordt het echter niet meer spannend en spelen LSVV en HFC EDO de wedstrijd uit.
Na 90 minuten spelen staat er dus 4-2 op het scorebord en zijn er blijde gezichten aan de zijde van LSVV.
Alle spelers worden door speaker Jan Kramer uitgeroepen tot “Man of the Match” en verlaten met opgeheven hoofd het veld.
In de kantine is het na afloop nog er gezellig en de spelers die afscheid van LSVV nemen worden nog door aanvoerder Maik den Iseger in de spotlights gezet.

Volgende week zondag speelt LSVV de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Dan is dus in Alkmaar AFC’34 de tegenstander. Hopelijk weten dan vele LSVV-supporters/sters de weg te vinden naar Sportpark AFC’34 aan de Robonsweg.

Met sportieve groeten,
Michel Bes