LSVV ONDERUIT BIJ ZEEBURGIA IN AMSTERDAM!

Geplaatst op maandag, 14 mei 2018 |

Voorafgaand aan deze 24e wedstrijd waren er nog drie finales te gaan in dit voetbalseizoen. Wie in het begin van het seizoen LSVV in de middenmoot had geplaatst in stand in de eerste klasse dit seizoen heeft het aan het juiste eind. Deze zondag ging LSVV op bezoek naar Zeeburgia in Amsterdam. Na een busreis kwam de bus rond 13.15/13.30 uur aan in Amsterdam. Nadat er werd omgekleed en een warming-up was gedaan werd even 14.15 uur uur afgetrapt op Sportpark Middenmeer. Direct na de aftrap kreeg LSVV al een goede kans om de score te openen.
Nadat Daan was neergehaald lag Boy aan voor de toegekende vrije trap. Echter belandde de bal in de voeten van een Amsterdamse tegenstander waardoor deze kans verkeken ging. Hard werd de bal weggejaagd richting de speelhelft van LSVV. Zo kreeg plotseling Zeeburgia de eerste kans om de score te openen. De corner die volgde werd in eerste instantie weggehaald door de verdediging, maar in de reboud was keeper Dave alert en wist de bal uit het doel te houden.

Maar Zeeburgia bleef aandringen en na 10 minuten spelen komt de Amsterdamse ploeg op een 1-0 voorsprong. Nadat Toine met een lichte overtreding zijn tegenstander raakt trekt scheidsrechter van Dokkum zonder twijfelen de gele kaart. LSVV weet dus nu dat het goed moet oppassen om niet meer kaarten te ontvangen op deze zondagmiddag. Nadat Zeeburgia op een 2-0 voorsprong is gekomen wordt het een moeilijke zondag. Echter heeft aanvoerder Maik een van de beste kansen in de eerste helft om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Zijn kop-kans gaat maar rakelings naast het doel van de Amsterdamse vereniging. Maar hierdoor lijkt de spanning terug te keren in deze wedstrijd. Echter wordt het ongedaan gemaakt nadat Toine binnen een half uur spelen zijn tweede gele kaart ontvangt. Hierdoor moet LSVV verder met 10-man en wordt het een lastige zondagmiddag. Zowel de middenvelders als de verdedigers moeten alle zeilen bijzetten om niet nog meer op een grotere achterstand te komen. Het wordt namelijk lastig om de aanvallers te zoeken, doordat de Amsterdamse ploeg veel druk blijft zetten bij LSVV. In de spaarzame kansen in de eerste helft dat LSVV voor het doel komt van Zeeburgia worden de ballen hard weggewerkt door de Amsterdamse ploeg. Daardoor wordt het leed in de eerste helft nog groter voor LSVV doordat Zeeburgia op een 3-0 voorsprong komt. Maar LSVV laat de kop er niet bij hangen en zoekt ook nog naar de aanval om de spanning terug te brengen in de wedstrijd.

Net als eerder in deze helft komt ook Jacco met een kop-kans dichtbij het doel van Zeeburgia. Echter raakt hij de bal niet volledig waardoor de bal naast het doel beland. Met een 3-0 achterstand wordt de kleedkamer opgezocht en gaan we rusten. Na rust ontstaat hetzelfde beeld als in de eerste helft. Met 10-man heeft LSVV het lastig tegen de Amsterdammers Opnieuw komt Zeeburgia na een kwartier spelen in de tweede helft tot scoren.

Daardoor lijkt deze wedstrijd een totale deceptie te worden. Als LSVV een zeldzame corner krijgt wordt deze echter hard door de keeper van Zeeburgia weggebokst. Helaas gaat deze kans verkeken. Maar een kleine vijf minuten later is het wel raak. Aanvoerder Maik krijgt na een vrije trap de bal op zijn hoofd en weet de spanning enigszins terug te brengen in de wedstrijd door de 4-1 te scoren. Maar het is slechts een doelpunt van LSVV-zijde wat voor druk zorgt bij de Amsterdamse ploeg. Doordat er geen kansen meer komen, en Zeeburgia een ruime marge had uitgebouwd nadert langzaam het einde van deze wedstrijd. Helaas verliest LSVV dus deze wedstrijd met ruime cijfers. Ondanks dit verlies heeft LSVV zich wel veilig gespeeld voor een langer verblijf in de eerste klasse, waardoor LSVV ook volgend seizoen op dit niveau actief zal zijn. Komende zondag speelt LSVV de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Dan is HFC EDO uit Haarlem de tegenstander. Hopelijk weten, ondanks dit grote verlies van vanmiddag, alle supporters/sters weer de weg te vinden naar Sportpark Voorwaarts om hun cluppie aan te moedigen.

Met sportieve groeten, Michel Bes