Geen prijswinnaar in pool LSVV-EDO

Geplaatst op dinsdag, 22 mei 2018 |

Afgelopen zondag won LSVV 1 de thuiswedstrijd tegen EDO met 4-2. Opmerkelijk genoeg hadden 40 man winst voor LSVV voorspeld, maar had niemand deze eindstand ingevuld. Niemand dus een geldprijs en niemand 10 punten. Maar wel 40 maal 5 punten en 48 maal 0 punten.
Danny Konijn heeft aangegeven dat hij door een blessure dit seizoen niet meer in actie komt. Hij blijft daardoor steken op 6 doelpunten dit seizoen. Daarmee is vraag 12 beantwoord: 6 hetgeen door 10 personen juist was voorspeld: Jos Berkhout, Harry Brandsma, Danny Duijs, Daan Foppen, Esmey Merk, Rick Molenaar, Jacco Paauw, Dave Stet, Maurice Tesselaar en Koen van der Voort. Zij krijgen er 10 extra punten bij
En ook de laatste vraag, wie wordt er kampioen, is beantwoord doordat Fortuna Wormerveer in de thuiswedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer de titel binnensleepte. Dit was voorspeld door 5 deelnemers: Sjoerd Bruinsma, Kasper Gerdes, Jack Kansen, Dina Kraakman en Eef Sneekes. Ook zij voegen 10 extra punten aan hun totaal toe.

Komende zondag de laatste wedstrijd AFC’34 – LSVV. Voor LSVV staat behalve de eer niets meer op het spel, maar AFC’34 heeft nog kansen op de nacompetitie door of de derde periode te winnen of in de competitie Legmeervogels te passeren. Desondanks denkt iets meer dan een kwart van de totospelers dat LSVV gaat winnen. Met 0-4 is Esmey Merk het optimistisch. Bijna 30% denkt dat beide teams de punten gaan delen, waarbij opvallend genoeg niemand een doelpuntloos gelijkspel verwacht. 38 invullers van de LSVV-toto denkt dat AFC’34 de partij gaat winnen. Maurice Tesselaar heeft zelfs 5-1 ingevuld.

Dan resteren er nog 5 vragen.
– Wie wordt er topscorer van LSVV ? Dat wordt Kai Botman (17 maal genoemd) of Toine Merk (35 keer ingevuld).
– En hoeveel goals maakt hij ? Kay Botman heeft al 10 goals gemaakt, en omdat niet verwacht mag worden dat Kai er zondag meer dan 3 maakt, zijn er nog maar 29 deelnemers die kans maken op een juiste beantwoording van deze vraag.
– Op welke plek eindigt LSVV ? Dat wordt 7, 8 of 9; nog 47 kanshebbers.
– Hoeveel punten haalt LSVV ? Dat wordt 32, 33 of 35: nog maar 8 deelnemers in de strijd.
– En dan het aantal tegendoelpunten dat LSVV moet incasseren. Het zijn er tot nu toe 49 en zal niet minder worden (uiteraard). Nog 9 poolers in de race.

De totaalstand met nog een wedstrijd te gaan is als volgt:
1) 140 punten Theo den Iseger
2) 115 punten Liesbeth den Iseger en Joke Kramer
3) 110 punten QFC
4) 100 punten Jack Kansen, Tom Melten en Scott Nan
5) 95 punten Ger de Boer, Nicolien de Boer & Ilona Haarsma, Ria Heuving, Rob Klanker en Lennart Volbeda
6) 90 punten Jos Berkhout, Sjoerd Bruinsma, Dick Hoek, Dina Kraakman, Esmey Merk, Mark Soemers, Wouter van der Steen en Maurice Tesselaar
7) 85 punten Perry Bruin, Jacco Marcus, Frank Merk, Marcel Smit, Eef Sneekes en Jan Stoop
8) 80 punten Arie Bergen, Nico Bruin, Cor ter Burg, Bart van Duin, Daan Foppen, Kasper Gerdes, Gerrie Groot, Piet Kramer, Frank van Lieshout, Mariska Lodder, Gerard Mettes, Rick Molenaar, Peter Spijker en Ria Stoop
9) 75 punten Rob ter Burg, Danny Duijs, Jan Heuving, Maik den Iseger, kaartclub Ons genoegen, Chico Reus, Dave Stet, Cor Stoop en René Weel
10) 70 punten Harry Brandsma, Daan Brinkkemper, Tim Emmerik, Marcel Foppen, Leo Lodder, LSVV 4 en Gert-Jan Molenaar
11) 65 punten Chris Berkhout, Wendy Foppen, Frank Melten, Peter Oomes, Cor Paauw, Jacco Paauw en Mats Stoop
12) 60 punten Frida Berkhout, Ludo Buis, Ramona Dekker, Dirk Kramer, Geert-Wim Kuin, Jort Merk, Kirsten Merk, Job Rouwhorst en Bram Stoop
13) 55 punten Dennis Bakker, Hans Buter, Velma van Diepen, Maarten Duijs, Frits Melten, Gerard Molenaar en Dick Vennink
14) 50 punten Ernst Boomsma, Bert Haarsma, Marco Kraakman en Toine Merk
15) 45 punten Danny Havermans, Hans Spaans en Koen van der Voort
16) 35 punten Ria Haarsma
17) 30 punten Thijs Kamp
Gaat Theo den Iseger de hoofdprijs van 132 euro in de wacht slepen of komt er net als vorig jaar toch nog een verrassende winnaar op de laatste dag. Komende zondag tegen vieren is het in principe bekend, maar de rekenmeesters hebben waarschijnlijk een dag langer nodig om de einduitslag op te makten….

GWK