LSVV VERVOLGT ZEGEREEKS!

Geplaatst op dinsdag, 3 april 2018 |

Nadat vorige week drie punten uit Driehuis werden meegenomen bij RKVV Velsen, wist vandaag LSVV op maandag, 2e Paasdag opnieuw te winnen. Deze maal kwam SV Hillegom bij ons op bezoek. De thuisploeg won verdient met 2-1, en wisselt daarmee weer stuivertje op de ranglijst met SV Hoofddorp dat gisteren al in actie kwam.
Even na 14:00 uur betraden de spelers van LSVV en SV Hillegom onder leiding van een aangesteld arbitraal-trio en de pupil van de week (Dani Snoek) het hoofdveld achter Sint Jan de Doper.

Nadat de toss was verricht door onze pupil van de week, kon de wedstrijd worden aangevat.
LSVV begon in de eerste helft gretig aan deze 20e competitiewedstrijd om de degradatie-kandidaat direct onder druk te zetten. Want na het onfortuinlijk verlies van 19 november 2017 (1-0) in deze competitie had LSVV iets recht te zetten.
Maar het werd de spelers van LSVV best lastig gemaakt in de eerste helft. Hierdoor kwamen er slechts weinig kansen voor het doel van SV Hillegom. Verdediger Rik Molenaar had de beste kans om de thuisploeg op een voorsprong te schieten, maar de voorzet van aanvoerder Maik den Iseger werd onderschept door de keeper van SV Hillegom waardoor deze kans verkeken ging.
Echter liet tegenstander SV Hillegom het er niet bijzitten en zocht ook de aanvallers op. Door goed keeperswerk van Job Rouwhorst werd een achterstand voor het rustsignaal voorkomen.

Na rust kwam SV Hillegom sterker uit de kleedkamer dan LSVV. Daardoor werd onze verdediging flink op de proef gesteld. Even leek het erop dat SV Hillegom in de 55e minuut op een voorsprong kwam, maar scheidsrechter Tiesinga had al gezien dat de bal over de achterlijn was geweest. Hierdoor werd het doelpunt van SV Hillegom afgekeurd en kon LSVV gelukkig weer adem halen.
En waar SV Hillegom dus niet scoorde wist LSVV vier minuten later wel te scoren. Daan Brinkkemper wist na een fraaie actie de bal af te spelen op Toine Merk die vervolgens zijn 6e doelpunt in de competitie wist te scoren.

Maar ondanks LSVV op voorsprong was gekomen kwam er geen verandering in het spelbeeld. SV Hillegom bleef aanvallen en kreeg daarbij de beste kansen. Nadat SV Hillegom een wissel had toegepast kreeg het een vrije trap. De speler die zojuist het veld was binnengekomen wist de 1-1 te scoren, waardoor de spanning terug in de wedstrijd kwam. Dit was wel een flinke domper voor LSVV.
Hierdoor moest LSVV nog flink aan de bak om een overwinning uit het vuur te slepen. Want een lange tijd leek het erop dat LSVV en SV Hillegom met een gelijkspel van het veld in Zuid-Scharwoude zouden stappen.
Maar diep in blessuretijd wist Danny Konijn, op aangeven van Toine Merk de winnende treffer te scoren (2-1).

De vreugde na het doelpunt bij de spelers van LSVV was groot nu we bijna zeker weten dat we volgend seizoen ook in de eerste klasse actief zullen zijn. Door dit resultaat stijgen we, zoals in het begin van dit verslag staat geschreven weer naar terug de zevende plaats. Gefeliciteerd mannen!!!

Komende zondag speelt LSVV opnieuw een thuiswedstrijd. De tegenstander die dan op Sportpark Voorwaarts op bezoek komt is Legmeervogels uit Uithoorn.
Hopelijk weten dan, net als vandaag, vele supporters/sters weer de weg naar Sportpark Voorwaarts te vinden om hun cluppie aan te moedigen.
Met sportieve groeten,
Michel Bes