LSVV KNOKT ZICH NAAR GELIJKSPEL TEGEN AGB!

Geplaatst op maandag, 23 april 2018 |


Op deze prachtige zonnige voetbalzondag in april heeft LSVV zich geknokt naar een gelijkspel tegen laagvlieger AGB (2-2). De ploeg van coaches Rob en Rob heeft zich door dit resultaat bijna veilig gespeeld om volgend seizoen ook actief te zijn in de eerste klasse. Na twee ongelukkige verliespartijen tegen titelkandidaten Legmeervogels (2-3) en RKVV DEM (1-0), kon er vandaag ook helaas ook niet gewonnen worden.
Nadat de pupillen van de week Sem en Ruben Beemsterboer uit JO10-2 het voorbeeld hadden gegeven, werd even na 14:00 uur afgetrapt op Sportpark Voorwaarts.
In de openingsfase van deze 23e competitiewedstrijd van het seizoen werd LSVV direct onder druk gezet door de Amsterdammers. Al na twee minuten spelen kwam LSVV goed weg nadat AGB was uitgebroken en keeper Dave de bal over het doel wist te werken.

Ondanks dat LSVV flink onder druk gezet werd, kon men zelf ook gelukkig doorkomen op de speelhelft van AGB. Na 12 minuten spelen is het middenvelder Daan die de bal afspeelt aan mede-middenvelder Danny H. Danny H. nam de bal goed mee en haalde hard uit naar het doel van AGB. Helaas ging zijn bal hoog over het doel, waarna deze kans verkeken ging. Even later krijgt verdediger Chris de bal mee op de speelhelfft van AGB maar helaas wordt hij teruggefloten omdat hij buitenspel blijkt te staan.
Toch wordt er na 17 minuten gescoord. Echter valt de bal niet in het doel van AGB maar van LSVV. Een 0-1 achterstand is het gevolg. LSVV wil natuurlijk deze achterstand ongedaan maken en gaat op zoek naar de aansluitingstreffer. Met snelle uitbraken van Daan, Kai, Mark en Toine probeert men het de spelers van AGB lastig te maken. Maar helaas leidt dit nog niet tot de aansluitende treffer.
Ter hoogte van het middenveld worden de meeste duels gespeeld. Daardoor gaat het spel alle kanten op en kan of de aansluitende treffer gemaakt worden of de achterstand word groter. Maar door goed verdedigend werk van Chris, Jacco, Mike en Tim wordt in de eerste helft een verdere achterstand voorkomen.
Even voor het rustsignaal lijkt er dan toch een aansluitingstreffer te komen, maar de bal van Daan die op Danny H. gaat helaas net naast het doel. Na deze actie fluit scheidsrechter Schipper voor het rustsignaal en kijken we na 45 minuten spelen tegen een 0-1 achterstand aan.
Direct na rust ontstaat hetzelfde beeld als in de eerste vijf minuten van deze wedstrijd. AGB zet LSVV flink onder druk en zoekt naar de 0-2 voorsprong. Als een verdediger van de Amsterdamse ploeg doorbreekt en het lijkt dat de bal over de achterlijn gaat haalt hij hard uit. De bal komt ongelukkig tegen keeper Dave aan waardoor de 0-2 daadwerkelijk op het scorebord komt te staan.

Gelukkig kan Dave na deze ongelukkige actie wel de wedstrijd vervolgen.
De bal gaat over en weer op het kunstgrasveld in Zuid-Scharwoude waardoor het duel nog alle kanten kon opgaan.

Nadat LSVV met Toine weet door te breken in de verdediging van de Amsterdammers weet hij de 1-2 te scoren. Door deze goal van Toine gingen de Amsterdammers meer achteruit voetballen en LSVV bleef verder zoeken naar de gelijkmaker.
Halverwege de tweede helft krijgt LSVV een vrije trap toegekend. Omdat Boy nog altijd geblesseerd is nam Kai van deze positie de vrije trap. Met een harde lage trap zeilt de bal rakelings langs het doel van de Amsterdamse ploeg waardoor het nog 1-2 blijft. Hierdoor moet LSVV knokken om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen.
Uiteindelijk tien minuten voor het eindsignaal komt LSVV op gelijke hoogte.

Na een actie haalt invaller Sam hard uit richting het doel van AGB waardoor de bal achter de lijn in het net beland. Vreugde bij de spelers van LSVV en ongeloof bij de spelers van AGB. Maar beide ploegen zijn natuurlijk gebrand op de winst. Daardoor gaat nog steeds de bal over en weer op Sportpark Voorwaarts. In de slotfase van de wedstrijd wordt het echter niet meer spannend, waardoor deze 23e competitiewedstrijd in een gelijkspel eindigt.

LET OP! Over drie weken wordt de competitie pas weer vervolgd en zullen er nog drie wedstrijden volgen in dit voetbalseizoen. 13 mei – Zeeburgia uit, 20 mei – HFC EDO thuis en 27 mei – AFC’34 uit.
Hopelijk weten dan vele supporters/sters de weg weer naar de sportcomplexen te vinden om ons cluppie aan te moedigen en te schreeuwen naar een overwinning.
Met sportieve groeten,
Michel Bes