DECEPTIE VOOR LSVV!

Geplaatst op maandag, 9 april 2018 |

Na twee gewonnen wedstrijden op rij tegen RKVV Velsen (0-1) en SV Hillegom (2-1) heeft LSVV in de 21e competitiewedstrijd van het seizoen helaas opnieuw verloren van Legmeervogels. Waar het begin oktober mis ging doordat er verloren werd met 4-1, kon er vanmiddag helaas ook niet gewonnen worden, 2-3. Nadat pupil van de week Tess Boerkoel van JO10-3 samen met invalscheidsrechter Duindam de toss had verricht werd om 14:15 uur afgetrapt op Sportpark Voorwaarts.

Helaas moest LSVV al vroeg in de wedstrijd een tegentreffer incasseren. Na drie minuten spelen stond het scorebord van Perry Bruin al een 0-1 stand voor Legmeervogels. De tegenstander uit Uithoorn brak door op de speelhelft van LSVV waarna met een hard afstandsschot doelman Job Rouwhorst werd gepasseerd. Maar LSVV liet het er niet bij zitten en zocht op haar beurt ook de aanval op.

Na een steekpass van Danny Konijn kwam Toine Merk door de verdediging van Legmeervogels heen. Echter was zijn schot net even te zacht, waardoor de bal in de handen van de keeper van Legmeervogels terecht kwam. Een aantal minuten later was het verdediger Tim Emmerik die doorkwam op de speelhelft van Legmeervogels. Hij speelde zich los van zijn tegenstanders en passde de bal op Jacco Paauw. Die gaf vervolgens de bal terug op Tim Emmerik die met een hard schot de 1-1 probeerde te scoren. Echter raakte Tim de bal verkeerd waarna de kans op 1-1 verkeken ging. LSVV moest vol aan de bak om een tweede tegentreffer te voorkomen. Met regelmaat werden de aanvallen van Legmeervogels ongedaan gemaakt en kon ook zelf doorgebroken worden op de speelhelft van deze tegenstander. Want na een half uurtje spelen kwam Danny Konijn dichtbij het doel van de Uithoorners. Echter werd zijn bal door een verdediger van Legmeervogels weggewerkt. Dus deze kans ging helaas voorbij. Na 38 minuten spelen kon er dan eindelijk wel gejuicht worden door de spelers van LSVV. Toine Merk wist met zijn snelheid door te breken op de Uithoornse speelhelft en met een hard schot belandde de bal in het net. Maar lang mocht LSVV niet genieten van deze gelijkmaker. Twee minuten later wist Legmeervogels opnieuw te scoren waardoor de 1-2 genoteerd werd. Nadat even later door een snelle uitbraak van Daan Brinkkemper Danny Konijn werd gevonden wist hij de bal voor het doel te brengen van Legmeervogels. Daar liep aanvaller Toine Merk vrij, die hiermee zijn tweede treffer van vanmiddag wist te scoren. (2-2)

Het beloofde dus een doelpuntrijke wedstrijd te worden. Echter moest LSVV voor rust een tegenvaller incasseren. Jacco Paauw was geblesseerd geraakt en moest vervangen worden. De alles-positie-spelende (behalve keeper) Gert-Jan Molenaar kwam voor hem in het veld. Slechts na 30 seconden spelen kon Gert-Jan al weer gaan rusten met zijn teamgenoten, omdat scheidsrechter Duindam had afgefloten voor het einde van de eerste helft. Na rust zochten beide elftallen weer de aanval op om weer tot scoren te komen. De bal ging over en weer op beide speelhelften. Na een kleine 10 minuten spelen in de tweede helft had Kai Botman de beste kans om de thuisploeg op voorsprong te schieten. Hij ontving de bal van Daan Brinkkemper van de rechterkant en haalde hard uit richting het doel van Legmeervogels. Hij raakte de bal hard, maar helaas ging de bal over het doel van de keeper van Legmeervogels. En ook Danny Konijn kwam gevaarlijk dichtbij het doel van Legmeervogels. De aanvaller kreeg de bal op zijn schoen maar een verdediger van Legmeervogels kopte de bal uit eigen strafschopgebied weg nadat deze kans verkeken ging. Coaches Rob en Rob besloten om Mark Soemers te laten warmlopen nadat Toine Merk had aangegeven niet verder te kunnen. Mark kwam binnen de lijnen, maar gelukkig veranderde daardoor het spelbeeld niet. LSVV bleef gretig zoeken naar die ene bevrijdende treffer om de winst naar zich toe te trekken. Vele aanvallen volgde, maar ook vele aanvallen volgde aan de andere zijde. Dus beide teams hadden de kans op de overwinning. Gelukkig wist keeper Job Rouwhorst een bal hoog uit lucht weg te boksen, waarna er gelukkig weer geademt kon worden. Helaas ging de bal niet over de doellijnen waardoor het leek dat LSVV en Legmeervogels met een 2-2 van het veld zouden stappen. Maar helaas was dat niet het geval. Nadat scheidsrechter Duindam een vrije trap had gegeven aan Legmeervogels werd helaas de bal ongelukkig geraakt in het strafschopgebied. De bal kwam vervolgens voor de voeten van een speler van Legmeervogels die geen moment twijfelde. Hij schoot de 2-3 binnen waardoor er onfortuinlijk en ongelukkig verloren werd.

Aankomende zondag speelt LSVV een uitwedstrijd. Dan wordt de 22e competitiewedstrijd bij RKVV DEM uit in Beverwijk gespeeld. Hopelijk weten dan vele supporters/sters de weg naar Sportpark DEM in Beverwijk te vinden om hun cluppie aan te moedigen.
Met sportieve groeten, Michel Bes