LSVV NEEMT 3 PUNTEN MEE UIT DRIEHUIS!

Geplaatst op maandag, 26 maart 2018 |


Waar vorige week bij FC Uitgeest met 1-1 gelijk werd gespeeld, reisde de LSVV-selectie vandaag af naar Driehuis. Daar werd deze zondag aangetreden tegen RKVV Velsen, voorafgaand aan deze wedstrijd de nummer 11 op de ranglijst. LSVV vonden we terug op plaats 8. De heenwedstrijd in Zuid-Scharwoude werd met 2-1 gewonnen, dus het beloofde een spannende zondagmiddag te worden in Driehuis.
LSVV begon direct na het openingsfluitsignaal van scheidsrechter van Horssen gretig aan deze (alweer) 19e competitiewedstrijd van het seizoen. Doordat veelvuldig de aanvallers werden gezocht had LSVV in de eerste 45 minuten meer veldoverwicht dan Velsen.
Na 10 minuten spelen kreeg aanvaller Toine Merk van verdediger Kevin van Cleef de bal ingespeeld. Maar helaas voor Toine was de verdediger van RKVV Velsen net een stapje sneller, waardoor hij de bal onderschepte en de bal tot corner verwerkte.

Hier kwam echter geen kans uit voort, waardoor de kans op de openingstreffer verkeken ging. Eerlijk is eerlijk, de verdedigers van RKVV Velsen stonden goed te verdedigen, dus de kansen die er kwamen, werden allen weggewerkt.
Nadat LSVV een vrije trap had gekregen, die werd ingeschoten door Boy Kansen, kwam de bal fraai voor het doel van de keeper van RKVV Velsen. Echter wist hij de bal zo weg te boksen waardoor de kans op de 0-1 verkeken ging.
Hoewel LSVV het grootste deel van de eerste helft balbezit had, moest men wel goed op haar hoede blijven. Rond de dertigste minuut van de wedstrijd kreeg RKVV Velsen een grote kans om de openingstreffer te scoren. Maar gelukkig wist keeper Job Rouwhorst de bal met de voet redding brengen.
Vlak voor rust leek het erop dat coaches Rob Klanker en Rob ter Burg de eerste wissel van de wedstrijd moesten toepassen.
Boy Kansen kwam ongelukkig op zijn enkel terecht waardoor verzorger Rick Molenaar binnen de lijnen kwam om Boy van een blessurebehandeling te voorzien. Gelukkig kon Boy het restant van de eerste helft rustig uitspelen.

Vervolgens hadden de Velsenaren opnieuw de kans om te scoren vlak voor het rustsignaal. De voorzet kwam voor de voeten van een speler van RKVV Velsen, maar gelukkig was het verdediger Tim Emmerik die de bal voortijdig wist weg te werken. Daarna kreeg Jacco Paauw nog een kans om de score te openen, echter ging de bal hoog over het doel van de keeper van RKVV Velsen, waardoor we gingen rusten met een 0-0 stand.
Direct na rust werd LSVV flink onder druk gezet door RKVV Velsen. De tegenstander kwam heel anders het veld op als voorafgaande aan het rustsignaal. Daar had LSVV het best moeilijk mee op het droge natuurgrasveld in Driehuis. Hierdoor werd er massaal teruggetrokken naar eigen speelhelft om het toch de Velsenaren niet tot scoren te laten komen.

Rond de 70e minuut van de wedstrijd kreeg RKVV Velsen opnieuw een grote kans, maar gelukkig leverde dit geen gevaar op. Hier opvolgend kwam de kans voor LSVV. Nadat aanvoerder Maik den Iseger werd neergehaald nabij de cornervlag kreeg LSVV opnieuw een vrije trap. Deze werd deze maal aangelegd door Kai Botman. Kai slingerde de bal voor het doel van RKVV Velsen, ging over vele spelers heen totdat daar aanvoerder Maik den Iseger stond. Hij kopte de bal wel raak en de bal belandde in het net achter de doelman van RKVV Velsen, 0-1!!!

Doordat LSVV gescoord had werden de Velsenaren opnieuw naar achter gedrukt. Toch bleef het nog lang spannend in de tweede helft. De Velsenaren waren opzoek naar de gelijkmaker en daardoor moest ook LSVV nog volle 100% inzet tonen om geen tegendoelpunt te incasseren.
Nadat Boy Kansen gewisseld werd voor Dennis Bakker bleven de Velsenaren zoeken naar de gelijkmaker. Maar wat men ook probeerde, alle ballen werden hard weggewerkt door onze jongens. Er moest meer verdedigd worden, waardoor de aanvallers Danny Konijn en Daan Brinkkemper ook gewisseld werden. Voor hen kwamen Chris Berkhout en Mark Soemers binnen de lijnen. Mark kwam naast Toine te staan in de spits en Chris kwam meer de verdedigers assisteren.

Hierdoor wisten coaches Rob Klanker en Rob ter Burg de Velsenaren pijn te doen. Wat men ook probeerde de gelijkmaker kwam er niet. En helaas kwam ook LSVV niet meer tot scoren in de tweede helft. Hierdoor wint LSVV wint weer eens een wedstrijd na een aantal gelijke spelen en een onterechte verliespartij. Daardoor stijgt LSVV weer een plaatsje op de ranglijst.
Let op! Volgende week maandag 2 april (2e paasdag) speelt LSVV de volgende competitiewedstrijd. Dan komt SV Hillegom op bezoek op Sportpark Voorwaarts. Hopelijk weten dan vele supporters/sters de weg naar Sportpark Voorwaarts te vinden om hun cluppie weer aan te moedigen.

Met sportieve groeten,
Michel Bes