LSVV EN FC UITGEEST IN EVENWICHT!

Geplaatst op maandag, 19 maart 2018 |


Nadat vorige week met een miniem verschil verloren werd van titelkandidaat Fortuna Wormerveeer (2-3) reisde LSVV af naar Uitgeest. Daar, op een koud en guur Sporpark de Koog, werd de 18e competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld.

In de openingsfase van deze wedstrijd zocht LSVV direct naar de aanval om de kater van vorige week weg te spoelen. Maar doordat de wind het spel beinvloedde kon LSVV nog niet goed in haar spel komen. FC Uitgeest hanteerde al snel de lange bal, waardoor de eerste echte kansen van de wedstrijd voor de thuisploeg waren.
Desondanks alles probeerde LSVV wel door te breken op het lastige hobbilge natuurgrasveld. Met regelmaat werden de aanvallers gezocht, maar konden de spelers van FC Uitgeest vaak de bal onderscheppen. Na een kleine 20 minuten spelen kon LSVV dan wel juichen. Nadat Boy Kansen een steekbal meegaf aan Toine Merk kwam hij in een 1-op-1 situatie te staan met de keeper van FC Uitgeest. Toine Merk twijfelde geen moment en wist LSVV op een 0-1 voorsprong te schieten.

Lang mocht LSVV echter niet genieten van deze voorsprong. Een kleine 7 minuten laten kwam FC Uitgeest doormiddel van een corner op gelijke hoogte. Ondanks dat LSVV teruggedrukt werd liet men zich uit het spel spelen. Opnieuw kwam Toine Merk bij het doel van FC Uitgeest. Hij speelde de bal af, maar de bal werd door mede-aanvaller Daan Brinkkemper gemist waardoor de bal over de achterlijn belandde.

Ter hoogte van het middenveld vonden de meeste duels in deze wedstrijd plaats. Daardoor ging het spel over en weer. In de slotfase van de eerste helft was Danny Konijn nog dichtbij LSVV. Nadat hij was weggedraaid bij zijn tegenstanders, schoot hij de bal hard over het doel van de keeper van FC Uitgeest. Daardoor gingen we rusten met een 1-1 gelijke stand.

Na een warme kop thee in de rust betraden even na 15.00 uur de spelers weer het veld in Uitgeest. En LSVV startte goed na rust. Met een afstandsschot probeerde Kai Botman de keeper van FC Uitgeest te verrassen, maar helaas belandde de bal naast het doel.

Zowel LSVV als FC Uitgeest zochten in de tweede helft naar de aanvallers. Maar door de harde ijzigkoude wind kwamen de aanvallers niet echt in hun spel. Na 51 minuten werden de eerste wissels binnen de lijnen gebracht. Zo werd bij LSVV Toine Merk gewisseld voor Gert-Jan Molenaar.

Daardoor kwamen er een aantal kansen voor LSVV om door te breken. Maar ook aan de andere zijde was keeper Job Rouwhorst alert om een tegentreffer te voorkomen. In de 80e minuut kwam Tom Melten binnen de lijnen voor Daan Brinkkemper. Met snelle uitbraken probeerde hij het de spelers van FC Uitgeest lastig te maken, maar helaas voor hem kwam hij ook niet tot scoren.

Na 90 minuten spelen eindigde deze wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Daardoor zakt LSVV een plaatsje in de ranglijst. LSVV vinden we nu terug op plaats 8. Volgende week gaat LSVV op bezoek naar de nummer 11 op de ranglijst, RKVV Velsen in Driehuis. Daar zal dan om 14.00 uur worden afgetrapt voor alweer de 19e competitiewedstrijd van het seizoen.

Hopelijk wordt het volgende week zondag beter weer dan vandaag en weten vele supperters/sters de weg naar Sportpark Driehuis in Driehuis te vinden.

Tot volgende week zondag.
Met sportieve groeten,
Michel Bes