Wedstrijdverslag LSVV JO11-3 tegen VZV JO11-1

Geplaatst op zondag, 18 februari 2018 |

De 2e competitie wedstrijd moesten we op het licht bevroren grasveld van LSVV tegen VZV JO11-1.

Doordat Jorn en Marin door ziekte afwezig waren moesten we het zonder wissels doen.
Het begin was duidelijk voor VZV, wij hadden wat problemen om vanuit onze plek te voetballen. Daardoor kregen ze ook aardig wat kansen die er gelukkig voor ons niet in gingen.
Onze verdediging had het al wel goed voor elkaar. Mike wachtte elke keer lang genoeg af en stapte op tijd in om de bal weg te schieten, of om deze af te pakken. Maar ook Jan stond zijn mannetje en wist aardig wat ballen weg te werken.
Jolle die op links half stond was het eerste gedeelte van de wedstrijd meer achterin te vinden dan dat hij mee naar voren kon. En dat was wel nodig ook.

Bij Brandon zie je dat het elke week beter gaat. Het uitkomen maar vooral het uitschieten ging vandaag helemaal top.

Toen we grip op de wedstrijd kregen waren ook wij af en toe in de aanval. Sem en Maikel lieten zich goed terug zakken en liepen goed vrij. Na een paar goeie akties van Dani schoot hij richting het doel van VZV. De bal draaide wat weg van het doel en Sem stapte op tijd in om deze tegendraads in de rechterhoek te schieten. Keeper was kansloos.

Daarna ging er geen goal meer in. 1-0 was dan ook de ruststand.

Tijdens de rust nog even gezegd dat we ons toch wat meer moeten aanbieden. En zodra zij aanvallen een mannetje te dekken.

De 2e helft begon heerlijk. Stond een andere keeper op doel en ik had al gezien dat deze niet heel erg goed was. Moesten dus veel op doel gaan schieten. Toen Dani na 2 minuten spelen vanaf het middenveld opkwam viel niemand hem aan en kon hij doorlopen. Op 15 meter van het doel schoot hij maar is en de bal vloog er ook meteen in. Na het scoren zocht iedereen hem op en heel snel lag er 5 man bovenop hem. Nu vasthouden..

Vlak na hun aftrap dacht Jan de bal een tikkie terug geven op Brandon maar was niet hard genoeg. Werd opgepakt door VZV en toen stond het 2-1. Jan gaf aan dat hij hem niet goed raakte. Kan gebeuren.
Helaas schoot VZV ook nog de gelijkmaker erin door niet alert reageren na een weggeschoten bal.
Toen waren wij weer aan de beurt. We hebben een periode gehad dat we het koppie lieten hangen maar niet vandaag. We bleven vechten en grepen elke kans aan om weer voor te komen. Na een heerlijke aktie van Jolle kon Maikel door goed opletten de 3-2 erin schieten.
Vlak daarna nam Sem een corner. Deze werd in het keepers gebied met de hand tegen gehouden door een veldspeler. Penalty.
Sem nam hem en schoot deze feilloos binnen. 4-2 voor met nog ongeveer 15 minuten te spelen.

Vanaf dat moment werd echt alles via 1 speler gespeeld. De jongen die de 1e helft op doel stond bleek achteraf een speler van JO13-2 te zijn. Hij schoot ballen hard vanaf 20 meter en maakte het ons erg moeilijk. Mede daardoor schoten ze de 4-3 en de 4-4 erin. Daarna hielden we stand en was dat ook meteen de einduitslag.
De penaltyreeks hadden we door de bal goed te plaatsen en prachtig keepers werk gewonnen.

Heb nog wel een bericht naar VZV en de KNVB gestuurd of je zomaar een speler van de onder 13 mag opstellen.

Ben wel heel trots op de jongens hoe ze vandaag gevoetbalt hebben en de inzet die ze hebben getoond zonder wissels. Top gedaan boys.

 

Mike