JO11-1 met opgeheven hoofd uit DEEN-Cup

Geplaatst op zaterdag, 17 februari 2018 |

Op vrijdag 16 februari stapten we met 10 jongens in de auto naar Volendam voor onze 2e ronde wedstrijd in de DEEN-Cup. Helaas kon Stefan door een blessure niet meedoen, maar alle andere jongens hadden er veel zin in.

We moesten vandaag tegen het sterke Hollandia uit Hoorn .We gingen het veld op en begonnen aan de warming up. De jongens waren goed warm . De wedstrijd begon met 3 penalty ’s voor iedere partij om te bepalen wie er bij een gelijkspel door zouden gaan. Hollandia mocht de eerste penalty nemen en schoot deze hard binnen . Just was onze eerste penalty nemer …… boem 1-1 hard in de bovenhoek. 2-1 Hollandia, Ties had de bal bijna. Jordi was de 2e penaltynemer. Hij schoot hard in de benedenhoek maar de keeper pakt de bal goed. 3-1 Hollandia, helaas verloren…… Dilano mocht de laatste penalty nog nemen, maar die miste ook.

We riepen de jongens nog maar even bij elkaar voor de wedstrijd om ze een klein beetje op te peppen want ze waren toch wat teleurgesteld na de verloren penalty serie. Na even de koppen bij elkaar te hebben gestoken begonnen de jongens aan de wedstrijd. Na een gelijk opgaand begin hadden we al door dat we een tegenstander hadden die het op een fysieke strijd wilde gooien. De jongens gingen vol de strijd aan maar we kwamen toch op een 1-0 achterstand. De tegenstander was op het hele veld een kop groter dan onze jongens maar dat deerde de boys niet. Ieder duel gingen ze er vol in. Na een schitterende combinatie tussen Tijn en Jordi kwam de bal bij Dilano. Zijn voorzet kwam bijna bij Guus maar er werd goed verdedigd door Hollandia. Corner LSVV. Goede corner van Dilano. De bal wordt weggewerkt door Hollandia en beland op 20 meter bij Just. Knal op het doel………. GOALLLL.
1-1! De jongens strijden voor iedere meter en spelen de bal goed rond. We worden al sterker, goede combinatie tussen Gijs en Idriss maar net de eindpass op Rob te kort…, tegenstander onderschept de bal en zet de counter in, maar Youran let goed op en verdedigt zeer goed.

Heel langzaam zie je dat Hollandia sterker wordt. Ties weet met een paar goede reddingen ons team op de been te houden maar na 20 minuten weet Hollandia toch de 2-1 te maken. We zijn het even kwijt en oeps…, 3-1 . De jongens proberen zich toch weer te herpakken en gaan weer in de aanval. Jordi kapt zijn tegenstander uit en speelt de bal naar Guus, die zoekt zijn tegenstander op, met de bal op de achterlijn en langs zijn tegenstander legt hij de bal bij de 2e paal op Dilano. Die schiet hem goed binnen, maar via de keeper en de paal valt de bal weer in het veld.

We gaan alles of niks spelen. Vol op de aanval, maar alles ligt open achterin. Na nog wat kleine kansjes voor Rob en Idriss is het toch weer Hollandia dat scoort. Na nog een uitval van ons geeft Gijs de bal nog aan Guus maar zijn schot wordt nog net onderschept. Ties weet ook nog heel wat ballen tegen te houden maar uiteindelijk verloren we toch nog met 6-1.

Een compliment voor de hele ploeg van alle coaches want Hollandia is een hele fysiek sterke ploeg en ze voetballen ook nog eens heel goed (mogelijk de kampioenen van de DEEN-Cup). Klasse gedaan mannen! Op naar een mooie 2e seizoenshelft.

De coaches.