DERBY EINDIGT ONBESLIST!

Geplaatst op maandag, 26 februari 2018 |

Op een koud een guur Sportpark Voorwaarts speelde LSVV vanmiddag de enig echte derby van het seizoen tegen AFC’34. Afhankelijk stond deze wedstrijd al gepland voor 10 december, maar toen werd door overvloedige sneeuwval in heel Nederland alle wedstrijden afgelast. Voorafgaand aan deze wedstrijd had LSVV iets recht te zetten. Doordat er afgelopen donderdag op eigen veld verloren werd in de districtsbeker van Zaanlandia. Vanmiddag was het dus tijd voor een nieuwe kans.

Nadat pupil van de week Martijn Eradus het goede voorbeeld had gegeven aan de selectiespelers van LSVV floot scheidsrechter van Dokkum af voor deze derby. Direct na aftrap resulteerde dit al in een eerste echte kans voor AFC’34. Maar helaas ging de bal naast het doel, en kwam LSVV daar goed weg.

Na 9 minuten spelen moesten coaches Rob en Rob al de eerste wissel in de wedstrijd toepassen. Tim Emmerik kwam ongelukkig ten val en moest noodlottig het veld al verlaten. William van der Leeden kwam voor hem in het veld. Na een verkeerde terugspeelbal van verdediger Kevin van Cleef twijfelde de spits van AFC’34 geen moment. Hij passde de bal door richting een teamgenoot die vervolgens de 0-1 op het scorebord wist te brengen.

Hierdoor ging AFC’34 meer counteren en moest LSVV meer verdedigen. Doordat er veel verdedigd moest worden kon LSVV niet in haar spel komen. Desondanks alle inspanningen kon niet voorkomen worden dat AFC’34 binnen 20 minuten spelen op een 0-2 voorsprong kwam. Nadat Danny Konijn opnieuw aanlegde voor de aftrap kon er snel opgebouwd worden. De spelers van AFC’34 waren niet bij de les waardoor aanvaller Toine Merk binnen een minuut de aansluitingstreffer wist te scoren, 1-2.

Hierdoor kwam de spanning terug in de wedstrijd. Door de aansluitingstreffer begon LSVV meer te aanvallen waardoor er meer kansen kwam om de score gelijk te trekken. Daardoor zakte de Alkmaarse club terug. Er kwamen kansen voor Gert-Jan Molenaar -die helaas naast schoot- en opnieuw Toine Merk die de bal in het zijnet raakte.

Maar opnieuw was er na 40 minuten spelen een kans voor AFC’34. Maar verdediger Mike Molenaar was goed bij de les en wist de bal van de lijn te houden waardoor de 1-3 niet op het scorebord kwam. Ook was er een tegenvaller voor de Alkmaarse club. Oud-LSVV’er Bas Kansen moest op slag voor het rustsignaal met een blessure naar de kant. Waardoor er gewisseld moest worden. Daardoor raakte AFC’34 het overzicht kwijt en wist Danny Konijn hiervan te profiteren.

Hij kreeg de bal aangespeeld via Gert-Jan Molenaar waardoor hij de verdedigers van AFC’34 uitschakelde en de bal in de verre hoek wist raak te schieten, 2-2!!! Hierna floot scheidsrechter van Dokkum voor het rustsignaal.

Na rust was het weer AFC’34 die de aanval opzocht om de voorsprong op het scorebord te brengen. De aanvallers van de Alkmaarse club stuitten echter keer op keer op keeper Job Rouwhorst die hiermee een achterstand wist te voorkomen. Maar ook LSVV ging vol in de aanval om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Zo kon Toine Merk met een aantal snelle counters de wedstrijd naar zich toe trekken, maar de keeper van AFC’34 was een sta-in-de-weg voor hem.

Uiteindelijk kon LSVV in de 82e minuut de wedstrijd naar zich toe trekken. Vanaf buiten de 16 meter haalde Kai Botman uit voor een schot op het doel van AFC’34. De bal krulde onhoudbaar achter de keeper van AFC’34 waardoor hij de 3-2 wist te scoren.

Even leek het erop dat er een stunt gemaakt werd op Sportpark Voorwaarts.

Maar in de slotminuten van de zuivere speeltijd kwam AFC’34 alsnog langszij. De score werd op een 3-3 stand teruggebracht.

Even leek het er zelfs op dat LSVV alsnog met lege handen kwam te staan. Maar het doelpunt werd door scheidsrechter van Dokkum afgekeurd, waardoor beide teams met 1 punt van het hoofdveld van Sportpark Voorwaarts stapten. Hierdoor blijft LSVV op een keurige 7e plaats staan in de ranglijst.

Volgende week wordt er niet gevoetbald door LSVV. De week daaropvolgend, 11 maart, gaat de competitie verder. Thuis is dan Fortuna Wormerveer, nummer 2 op de ranglijst de tegenstander.

Hopelijk weten dan velen van jullie ons weer te supporten naar een overwinning.
Tot dan, tot 11 maart.
Met sportieve groeten,
Michel Bes