LSVV VERLIEST MET KLEIN VERSCHIL!

Geplaatst op maandag, 29 januari 2018 |


Afgelopen zondag, 28 januari 2018, werd na een korte winterstop (6 weken) de competitie hervat tegen het Beverwijkse DEM. Voorafgaand aan deze wedstrijd stonden LSVV en DEM op de 6e en 4e plaats. Een echte wedstrijd in de subtop van de eerste klasse. Nadat de pupil van de week, Just Bruin uit de JO11-1 het voorbeeld had gegeven aan de jongens van Rob en Rob, werd om even na 14.00 uur afgetrapt voor de dertiende competitiewedstrijd van het seizoen. De wedstrijd begon zonder Daan Brinkkemper (vakantie) en Dave Stet (geblesseerd). De vervangers aan hun zijde waren Danny Havermans en Job Rouwhorst. In de openingsfase begon LSVV sterk aan de wedstrijd. De ruimtes werden opgezocht en aanvaller Toine Merk wist met regelmaat zijn Beverwijkse tegenstanders van de bal af te houden met snelle aanvallen. Helaas voor hem wisten de Beverwijkers de bal keer op keer weg te werken waardoor er nog niet gescoord werd. Ook Danny Konijn kwam dichtbij het doel van de Beverwijkers, maar helaas werd voor hem de vlag omhoog getrokken, waardoor scheidsrechter de Waal niets anders kon doen dan affluiten voor buitenspel. Maar ook DEM zocht naar de openingstreffer van deze speelronde. Mede door goed verdedigen van Kevin van Cleef, Maik den Iseger, Mike Molenaar en Tim Emmerik werd er goed gespeeld en een achterstand voorkomen.Toch was DEM dichtbij een treffer in de eerste helft, maar doordat de bal verkeerd geraakt werd, kwam LSVV goed weg. Het vormde dus geen gevaar voor invalkeeper Job Rouwhorst. En toch bleef op Sportpark Voorwaarts na 45 minuten het scorebord op 0-0 staan en gingen we de rust in. Direct na rust werd de aanval weer met regelmaat opgezocht en kwam LSVV weer dichtbij het doel van DEM. Maar een doelpunt kwam er helaas niet.

Halverwege de tweede helft moest helaas de goedspelende Mike Molenaar het spel verlaten met een blessure waardoor William van der Leeden binnen de lijnen kwam. Doordat er in de 72e minuut de bal ongelukkig weggewerkt werd kwam de bal voor een Beverwijkse speler waardoor de score op 0-1 werd gebracht.

Maar LSVV liet zich niet uit het veld slaan en wist zo gevaarlijk dichtbij het doel van DEM weer te komen. Helaas konden de spitsen Kai Botman, Danny Konijn en Toine Merk niet tot scoren komen. Het onfortuinlijke werd waar nadat DEM opnieuw wist te scoren. Daardoor kwam LSVV op verdere achterstand te staan. Nadat LSVV na de aftrap weer verder de aanval zocht werd Kai Botman op een plaats op het veld neergelegd door een Beverwijkse tegenstander. Scheidsrechter de Waal kon niets anders doen dan een vrije trap toekennen. Na goed overleg tussen Kai Botman en Boy Kansen wist eerstgenoemde aan te leggen voor de vrije trap. Deze belandde feilloos binnen de touwen waardoor de spanning terug kwam in de wedstrijd. Maar helaas was het al te laat. Het scorebord van Perry Bruin had inmiddels al de 90e minuut genoteerd waardoor er slechts met een klein verschil werd verloren. Echter, voor treuren is geen tijd.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Aanstaande dinsdag speelt LSVV op eigen sportpark Voorwaarts in de vierde ronde van de districtsbeker thuis tegen Zwaluwen’30 uit Hoorn. De aftrap is om 20.15 uur zoals al op de site is te lezen.

Tot dinsdagavond.
Met sportieve groeten,
Michel Bes