HARD WERKEN WORDT BELOOND MET ZEGE!

Geplaatst op dinsdag, 5 december 2017 |

Nadat de selectie van LSVV zich had verzameld in de bestuurskamer om de wedstrijd te bespreken voor vanmiddag, vertrok even na 12:30 uur de bus richting Amsterdam Nieuw West.

Daar was voetbalvereniging AGB onze tegenstander voor de tiende competitiewedstrijd van het seizoen 2017-2018.

Een niet geheel onbekende tegenstander voor de jongens van Rob en Rob. Vorig seizoen troffen we deze tegenstander in de districtsbeker en toen stapten we na een bloedstollende penaltyreeks als winnaars van het veld. Zal dat deze voetbal zondagmiddag weer zo zijn? Hieronder een verslag met een aantal foto’s van deze wedstrijd.

Nadat de jongens zich hadden warmgelopen, werd om 14:30 uur op Sportpark Ookmeer in Amsterdam Nieuw West afgetrapt.

Beide teams begonnen gretig aan deze tiende competitiewedstrijd van het seizoen. Daarbij had in de beginfase AGB het overwicht en wist zo LSVV al snel onder druk te zetten.

Maar LSVV liet zich niet helemaal terug drukken door de Amsterdamse tegenstanders en zocht door de ruimtes die ontstonden ook de aanval op. Hierbij had aanvoerder Maik den Iseger de beste kans binnen 10 minuten speeltijd om de score te openen.

Nadat hij de bal fraai ingespeeld had gekregen, kopte hij de bal raak, maar helaas belandde de bal in de handen van de Amsterdamse keeper.

Echter de Amsterdamse ploeg was snel in de omschakeling waardoor LSVV snel terug moest naar eigen speelhelft. Daardoor wist Dave Stet in de 25e minuut van een katachtige redding de score op 0-0 te houden.

Vervolgens kreeg AGB even later een corner die hard werd weggewerkt door de jarige Tim Emmerik uit eigen strafschopgebied. Daardoor kon Daan Brinkkemper snel Kai Botman in te spelen echter verloor Kai de controle over de bal waardoor deze kans verkeken ging.

In de 30e minuut moest Dave opnieuw redding brengen aan de LSVV-zijde. Een fraai afstandsschot werd door hem netjes van de lijn gehouden door een fantastische redding.

Maar wat de thuisploeg ook probeerde tot scoren kwamen zij niet. Even leek het erop dat de spelers met een 0-0 ruststand de kleedkamers gingen opzoeken.

Daar kwam wel voor LSVV verandering in. Net voor het rustsignaal weet Kai Botman zich gelden door vanaf een fraaie afstand de 0-1 binnen te schieten. Vreugde natuurlijk alom bij de spelers van LSVV die zo met een goed gevoel de rust ingingen.

Na rust ontstond ongeveer hetzelfde beeld als in de eerste helft.

De fysiek snelle Amsterdamse ploeg had het overwicht op het veld en zocht snel naar de tegentreffer.

Echter ging LSVV ook de aanval in en hierbij waren Daan Brinkkemper en Toine Merk dichtbij de 0-2 en//of 0-3.

Daan Brinkkemper jaagde door op de keeper van AGB die ongelukkig de bal voor zijn voeten kreeg en deze op tijd wist weg te werken. Toine Merk was ongelukkig doordat zijn bal in het zijnet belandde.

De spanning was dus nog om te snijden in de tweede helft. Want beide elftallen zochten verder naar de aanvallers. Met regelmaat moesten daarom onze verdedigers met man en macht aan de gang om geen tegentreffer te laten scoren.

Langzaam maar zeker naderde het einde van de wedstrijd en bijna konden we weer 3 punten bijschrijven na deze wedstrijd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scheidsrechter Wagner liet nog zeker vijf minuten doorspelen als blessuretijd. Waar deze tijd vandaan kwam wist niemand. Want er waren weinig wissels toegepast en er waren geen blessurebehandelingen in deze speelhelft.

Tot opluchting van iedereen van LSVV-zijde floot hij na 95 minuten af en konden we weer 3 belangrijke punten bijschrijven.

Komende zondag wordt de enig èchte derby gespeeld voor LSVV. Dan komt het Alkmaarsche AFC’34 bij ons op bezoek. Een confrontatie waar ieder binnen LSVV al naar uitkijkt. En dat het een derby wordt dat is zeker.

Hopende weten vele supporters/sters weer de weg te vinden naar Sportpark Voorwaarts.

Tot dan!
Met sportieve en vriendelijke groeten,
Michel Bes