LSVV WEET WEER WAT WINNEN IS!

Geplaatst op maandag, 27 november 2017 |


Na het onfortuinlijke verlies vorige week tegen sv Hillegom (1-0) stond er voor LSVV een nieuwe wedstrijd op het programma.
Doordat LSVV vanaf dit seizoen in de eerste klasse actief is, treffen we tegenstanders waarvan we deze enkel bij naam kenden.
De negende competitiewedstrijd van het seizoen 2017-2018 werd thuis gespeeld op eigen Sportpark Voorwaarts tegen het Amsterdamse Zeeburgia. Een club die in het verleden grote spelers heeft voortgebracht. Denk maar eens aan Adam Maher (AZ-PSV) en Luciano Narsingh (SC Heerenveen-PSV).
Of de Amsterdamse club voor het heden grote spelers aflevert voor het betaalde voetbal, dat moet in de toekomst blijken.
Maar nu over op het verslag van de wedstrijd.
Nadat even na 14.00 uur pupil van de week, Meike Tromp van MO11-1 het voorbeeld had gegeven aan de jongens op het veld mochten zij aftrappen voor deze wedstrijd.
In de eerste helft nam LSVV het voortouw door met regelmaat de aanval te zoeken in de Amsterdamse verdediging. Maar de Amsterdammers lieten zich hierdoor nog niet afschrikken, en zochten ook de aanval op.

Nadat Toine Merk in een aanval onderuit gehaald werd mocht Boy Kansen aanleggen voor de toegekende vrije trap. Helaas werd deze bal weggewerkt door de Zeeburgianen, waardoor de kans op een 1-0 voorsprong voorbij ging.
Even later in de wedstrijd kopte Daan Brinkkemper de bal in de voeten van Danny Konijn. Danny Konijn haalde uit, maar als laatste werd de bal
geraakt door een speler van Zeeburgia. Na 21 minuten spelen was LSVV toch de gelukkigste. Nadat Boy Kansen had aangelegd voor de corner, stond Danny Konijn vrij, die hierdoor de 1-0
wist binnen te koppen. Dit leidde natuurlijk tot vreugde van de jongens en het aanwezige publiek in Zuid-Scharwoude.
Door de 1-0 voorsprong van LSVV zocht Zeeburgia verder de aanval op om de score terug te brengen naar 1-1. Daardoor ontstonden er ruimtes op het veld, waardoor Toine Merk kon doorbreken. Doordat hij doorbrak, moest een Zeeburgiaan hard aan ‘de rem’ trekken. Hij haalde Toine Merk neer in het strafschopgebied waardoor scheidsrechter Bogards enkel de penalty kon toekennen.
De penalty werd feilloos na 33 minuten door Kai Botman achter de keeper van Zeeburgia gewerkt waardoor een 2-0 stand op het scorebord van Perry Bruin kwam te staan.

Maar LSVV moest op haar hoede blijven door geen tegentreffer voor rust te incasseren. Een gevaarlijke actie van Zeeburgia leek voor rust de 2-1 te brengen, maar de bal werd fraai weggewerkt door keeper Dave Stet. Die hierdoor zijn team op de been hield in deze negende wedstrijd van het seizoen.
Daardoor zochten beide teams na 45 minuten spelen en een 2-0 voorsprong voor LSVV de kleedkamers op.
Maar na rust kregen we een heel ander spel te zien van Zeeburgia. Zij zochten met regelmaat de verdedigers van LSVV op, die hierdoor meer in actie dienden te komen.
Desondanks alles wisten verdedigers Maik den Iseger, Tim Emmerik, Mike Molenaar en Kevin van Cleef de verdediging gesloten te houden waardoor er geen kansen kwamen voor Zeeburgia.
LSVV liet zich niet helemaal wegdrukken en zocht ook nog verder de aanval op om de score van 2-0 verder te vergroten.
Een hard schot van Kai Botman dat werd weggewerkt door de keeper van Zeeburgia en een groot afstandsschot van Danny Havermans ging helaas over het doel.
Even leek het erop dat LSVV met een 2-0 als winnaar van het veld ging stappen vanmiddag.
Maar doordat Rik Molenaar onfortuinlijk de bal raakte met de hand in het strafschopgebied,
kreeg Zeeburgia ook een penalty toegewezen. Ondanks Dave Stet naar de goede hoek dook, kon hij deze tegentreffer niet voorkomen.

Het leek door deze stand van 2-1 nog even spannend te worden maar al snel na deze penalty floot scheidsrechter Bogards af voor deze wedstrijd.
Daardoor blijven de 3 belangrijke punten in Zuid-Scharwoude en kunnen we ons focussen op de volgende wedstrijd.

Volgende week zondag speelt LSVV een uitwedstrijd in Amsterdam-West tegen AGB. AGB is vorig seizoen net als LSVV gepromoveerd naar de 1e klasse door kampioen te worden in 2B.
En ja, waar kennen we deze tegenstander ook al nog meer van. Vorig seizoen districtsbeker. Na een 0-0 spelen na 90 minuten speeltijd volgden destijds penalty’s en wist LSVV met 4-5 de volgende ronde te bereiken.
Hopelijk weten vele van onze supporters/sters de weg te vinden naar Amsterdam-West en komen vele van jullie ons weer aanmoedigen naar de winst.