LSVV VERLIEST ONFORTUINLIJK!

Geplaatst op maandag, 20 november 2017 |

Even na 14.00 uur werd op een guur en koud sportpark “De Zanderij” in Hillegom afgetrapt voor de achtste competitiewedstrijd tussen SV Hillegom en LSVV. In het programmaboekje van SV Hillegom stond geschreven dat de thuisploeg voor de taak stond om de eerste drie punten van dit seizoen binnen te halen, want dat was tot heden nog niet gelukt. Maar LSVV wilde hier natuurlijk graag een stokje voor steken, en graag de drie punten mee terug te nemen naar Zuid-Scharwoude.

In de openingsfase van deze wedstrijd zochten, zoals gewoonlijk, beide elftallen de aanval op. Waarbij moet worden aangetekend dat LSVV hierbij de beste kans had om te scoren.
Na vijf minuten spelen hadden Maik den Iseger (terug van een Azië-reis) en Danny Konijn de beste kansen op de openingstreffer. De voorzet kwam van Boy Kansen bij Maik den Iseger terecht, die de bal al koppend verlengde in de richting van de keeper van SV Hillegom. Daar stond ook Danny Konijn gereed, maar hij kon de bal niet controleren waardoor de bal werd weggebokst door de keeper.Maar LSVV liet het er niet bijzitten en zocht meerdere malen verder de aanval op. Aanvallers Toine Merk, Kai Botman en Daan Brinkkemper zochten met regelmaat naar de vrije ruimtes die ontstonden op de speelhelft van SV Hillegom. Na 20 minuten spelen mocht LSVV aanleggen voor een vrije trap. Kai Botman lag aan voor deze kans, maar de bal ging helaas hoog over het doel.

Maar doordat er vrije ruimtes ontstonden, zocht ook SV Hillegom naar de aanvallers om de score naar hun voordeel te brengen. Even leek het erop dat bij een actie van SV Hillegom keeper Dave Stet geblesseerd raakte, uit voorzorg lieten coaches Rob en Rob, reservekeeper Benito Vagevuur warmlopen. Maar gelukkig voor Dave Stet, kon hij de wedstrijd vervolgen. Daardoor wist LSVV voor het rustsignaal de draad weer op te pakken. Opnieuw werd er naar de aanvallers gezocht. Maar helaas werd er nog niet gescoord. Hierdoor bleef het scorebord na 45 minuten spelen steken op een 0-0 stand.

Na rust ontstond ongeveer hetzelfde beeld als in de eerste helft. LSVV zocht opnieuw met regelmaat de aanval op, om SV Hillegom op achterstand te brengen.
Verdediger Tim Emmerik kwam hierdoor wat meer naar voren om de aanvallers vaker van de bal te voorzien. Echter doordat Tim vaker naar voren kwam moesten de andere verdedigers; Maik den Iseger, Mike Molenaar en Kevin van Cleef meer aan de bak om SV Hillegom geen kansen te bieden.

Tot in de 68e minuut van deze competitiewedstrijd het misging. Een aanval van SV Hillegom bracht gevaar. Keeper Dave Stet dook nog wel naar de juiste hoek, maar de bal was onhoudbaar voor hem. 1-0 voor de thuisploeg. Voor coaches Rob en Rob aanleiding om de eerste wissel toe te passen. Danny Konijn werd gewisseld voor Danny Havermans.

Daardoor werd de aanval verder opgezocht om toch tot een aansluitingstreffer te komen. Maar wat LSVV ook probeerde, het lukte hen niet. Tweede invaller Mark Soemers kwam in het veld voor Jacco Paauw. Hierdoor kwam LSVV met vier spitsen te spelen. Boy Kansen kreeg de bal ingespeeld van een van hen, maar wipte de bal net over het doel.

De laatste wissel, William van der Leeden, kwam ook nog binnen de lijnen. Hij viel in voor Boy Kansen. William wist zijn medespelers goed in te spelen, maar helaas gingen in de slotfase van deze wedstrijd de kansen voorbij, en werd er niet meer gescoord.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hierdoor verliest LSVV met slechts een klein verschil van SV Hillegom, door het gebrek aan het nodige geluk. Jammer jongens.
Volgende week zondag speelt LSVV op eigen Sportpark Voorwaarts om 14.00 uur tegen het Amsterdamse Zeeburgia.

Hopelijk weten dan alle supporters/sters weer de weg te vinden naar Sportpark Voorwaarts om hun cluppie aan te moedigen.

Tot dan.
Met sportieve groeten,
Michel Bes