LSVV VERLIEST MET GROTE CIJFERS!

Geplaatst op maandag, 6 november 2017 |

Op een koude zondagmiddag speelde LSVV haar 7e competitiewedstrijd op 5 november uit tegen het 110-jarige Fortuna Wormerveer in Wormerveer.

Het elftal van Rob en Rob was op twee plaatsen gewijzigd ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen FC Uitgeest van vorige week.

Aanvoerder Maik den Iseger was naar Japan, waardoor Jacco Paauw de aanvoerdersband kreeg en William van der Leeden op Maik den Iseger zijn positie kwam te staan. En Toine Merk stond langs de lijn, doordat hij geschorst was voor deze wedstrijd. Danny Havermans nam zijn plaats in.

Even na 14.00 uur floot scheidsrechter de Waal af voor de wedstrijd van de nummer 2 en 5 van de ranglijst.

In de beginfase van de wedstrijd zochten beide teams de aanval op om de openingstreffer te scoren. Hierbij had LSVV toch al in de vijfde minuut de beste kans om deze te maken.

Nadat Kai Botman lichtjes werd vastgehouden mocht Boy Kansen aanleggen voor de vrije trap. Hij wist de bal bij Danny Havermans te brengen, die al koppend de bal wist voor te leggen aan Rik Molenaar.

Helaas was de keeper van Fortuna Wormerveer net iets sneller bij de bal dan Rik zijn voeten, waardoor de kans op de 0-1 voorsprong werd verkeken.

Maar ook Fortuna Wormerveer zocht naar de openingstreffer en onze verdedigers William, Tim, Rik en Kevin moesten alle krachten bijzetten om een achterstand te voorkomen.

Even leek het erop dat Fortuna Wormerveer door middel van een vrije trap op een voorsprong wist te komen, maar de bal werd niet goed geraakt, waardoor de bal eenvoudig in de handen van Dave Stet belandde.

Het spel ging over en weer en het was merkwaardig dat we gingen met een ruststand van 0-0.

Maar waar we in voorgaande wedstrijden na rust de score vaak wisten te openen, waren het nu onze tegenstanders uit Wormerveer die dit deden.

In de 47e minuut wist een Fortuna-speler de verdedigers van LSVV te omzeilen en zo de score op 1-0 te brengen voor Fortuna Wormerveer.

En het leed voor LSVV werd twee minuten na de openingstreffer groter doordat de toegekende penalty werd raak geschoten door de Fortunees. Dave Stet dook nog wel naar de juiste hoek, maar de bal was onhoudbaar voor hem, 2-0.

Maar het leed voor LSVV werd groter door een misverstand in de verdediging. Daardoor kwam Fortuna Wormerveer in de 54e minuut op een 3-0 voorsprong.

De LSVV’ers moesten dus nu vol aan de bak om de achterstand weg te poetsen. De wissels; Mike Molenaar, Tim Bruin en Lennart Volbeda werden een voor een in het spel gebracht maar het werd lastiger voor LSVV.

Het werd verder onmogelijk gemaakt om goed spel te spelen doordat Fortuna een tandje omhoog schakelde en zo de 4-0 en zelfs de 5-0 mocht scoren.

LSVV mocht nog wel een eretreffer maken nadat Jacco Paauw werd neergehaald voor het strafschopgebied.

Kai Botman nam deze vrije trap goed, en wist zo nog de 5-1 te scoren. Maar het mocht niet meer baten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komende zondag is er geen competitievoetbal voor LSVV maar wordt er gespeeld voor de districtsbeker.

Nadat er afgelopen woensdag geloot is tegen Roda’46 uit Leusden mag LSVV op eigen Sportpark Voorwaarts spelen in de tweede knockout-ronde tegen deze tegenstander.

Dus supporters/sters laat jullie cluppie niet in de steek en moedig ze aan naar de volgende ronde in de districtsbeker.

Tot zondag op Sportpark Voorwaarts.
Tot dan.

Met sportieve groeten,
Michel Bes