LSVV BEKERT VERDER!

Geplaatst op maandag, 13 november 2017 |

Met een miniem verschil van slechts 1 doelpunt heeft LSVV zich geplaatst voor de volgende ronde van de districtsbeker.

Vandaag, zondag 12 november 2017, werd op eigen Sportpark Voorwaarts gespeeld tegen Roda’46 uit Leusden.

Nadat vorige week in de competitie van Fortuna Wormerveer met grote cijfers werd verloren, hadden de jongens van Rob vandaag iets recht te zetten. Al ging dat vanmiddag niet zo gemakkelijk.

Want alhoewel Roda’46 een derdeklasser is en LSVV een eersteklasser mocht vanmiddag van onderschatting geen sprake zijn, want in het bekertoernooi is immers van alles mogelijk.

De zondag derdeklasser uit Leusden gaf in de eerste vijf minuten van de wedstrijd goed partij, en LSVV moest daarom vol aan de bak om de score te openen.

Wel kwam Toine Merk, na zijn schorsing van vorige week, diverse malen door de verdediging van Roda’46 heen, maar het net werd nog niet gevonden.

Gelukkig wist LSVV na acht minuten wel het net te vinden. Doordat Danny Havermans de bal goed meenam en deze afspeelde op Kai Botman werd de score geopend. 1-0.

In de 17e minuut van deze wedstrijd kreeg LSVV een vrije trap toegekend door scheidsrechter Barrales uit Amsterdam. Kai Botman lag aan voor deze vrije trap maar helaas ging deze bal naast het doel, en was dus de kans op score-vergroting verkeken.

Maar Danny Konijn had in deze helft toch wel de beste kansen om LSVV op een grotere score te brengen.

In eerste instantie speelde hij zichzelf los van zijn Leusdense tegenstanders en haalde hard uit richting de doelman uit Leusden. Helaas ging zijn bal naast het doel en was deze kans dus verkeken.

Maar LSVV domineerde de eerste helft meer het spel en kreeg echt de meeste kansen om de score toch nog voor rust verder uit te bouwen. Dezelfde Danny Konijn kreeg de bal ingespeeld van Tim Emmerik en ging op jacht naar het doel. Echter doordat hij de bal verkeerd raakte ging de bal hoog over het doel.

Tot schrik van iedereen bij LSVV kreeg Roda’46 een vrije trap toegekend, maar gelukkig belandde de bal hard in de muur, waardoor er met een 1-0 voorsprong de kleedkamers werden opgezocht.

Na rust ging LSVV weer verder in de aanval waar het voor rust bij gebleven was. De aanval zoeken om toch de score verder te vergroten.

Doordat LSVV met regelmaat de aanval opzocht moesten de Roda’46-spelers alle zeilen bijzetten om verder een grotere achterstand te voorkomen. In 10 minuten tijd kregen drie spelers van Roda’46 de gele kaart toegereikt, wat natuurlijk tot diverse frustraties leidde.

Daardoor kreeg LSVV meer ruimte om de score toch nog te vergroten naar 2–0. En gelukkig lukte dit ook.

Opnieuw was het Kai Botman die op aangeven van Danny Konijn de 2-0 wist te maken. Nadat Kai zich verder had vrijgespeeld kon hij zo doorlopen op de keeper, hem omzeilen en zo eindelijk de verlossende 2-0 te maken.

Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld en toch was het even ‘billen knijpen’ voor LSVV.

Dave Stet kwam uit zijn doelgebied en raakte per ongeluk de speler van Roda’46. Tot ieders ongeloof aan LSVV zijde wees scheidsrechter Barrales naar de penaltystip en volgde een penalty.

Helaas kon Dave deze bal niet keren en werd het nog een spannende slotfase. 2-1.

LSVV en Roda’46 zochten beiden nog verder naar de aanval om de score verder te vergroten of om de gelijkmaker te scoren.

Maar gelukkig floot scheidsrechter Barrales na 93 minuten af, en speelt LSVV een volgende ronde in het districtsbekertoernooi. Deze wedstrijden zullen pas worden gespeeld op 12, 13 en/of 14 december. Een midweekse wedstrijd dus.

Komende zondag gaat de competitie weer verder. Dan reist LSVV af naar SV Hillegom in Hillegom. Vandaag hebben jullie supporters/sters jullie cluppie niet in de steek gelaten, komen jullie zondag ook weer kijken?

Tot dan.
Met sportieve groeten,
Michel Bes