JO11-1 wint eerste wedstrijd Deen-Cup

Geplaatst op maandag, 6 november 2017 |

Vandaag (3 november) mocht  de JO11-1  weer afreizen  naar Volendam voor de traditionele Deen-Cup. De jongens  waren vol goede moed en toch ook wel een klein beetje zenuwachtig. We speelde tegen het lastige Dindua uit Enkhuizen.

We startten met 3 penalty ‘s. Bij ons schoten Guus,Tijn en Rob. Alle 3 de jongens schoten de bal keurig in het hoekje en Ties wist 1 penalty  van Dindua te stoppen. Met deze overwinning hoefden we alleen nog maar de wedstrijd  in een gelijk spel te laten eindigen om een ronde verder te gaan.

De eerste 10  minuten van de wedstrijd dachten de jongens echt ‘we laten het een bloedeloze 0-0  worden’. Ze speelden veel te voorzichtig.  Maar toen dacht onze laatste man ‘ik ga maar aan een lange rush  beginnen’… Hij werd niet tegengehouden  door Dindua  en schoot de bal hard binnen. Het leek wel of de jongens toen alles van zich af gooiden want ze begonnen  heel goed te voetballen. Na een mooie aanval scoorde Guus de 2-0 en niet veel later volgde de 3-0 van Tijn. Er leek geen vuiltje  aan de lucht.  Maar vanuit het niets kwam er een counter van Dindua. Onze verdediger  kon niks anders dan aan de noodrem  trekken, …. pingel tegen. Ties had tot dat moment nog geen bal gezien maar hij wist de goed ingeschoten penalty toch te keren!

Hierna was het een gelopen koers. De 4e goal kwam van Idriss en daarna ging het heel snel: 5-0 Tijn, 6-0 Dilano, 7-0 Guus, 8-0 Dilano, 9-0 Just, 10-0 Idriss en als laatste 11-0  Guus. Een meer dan terechte uitslag.

Klasse gedaan jongens! Op naar de volgende keer  in het Volendam stadion. Noteer het alvast: 16 februari  gaan we weer heen. Iedereen is van harte welkom om ons aan te moedigen.

De trotse coaches