Wedstrijdverslag LSVV VR1 – Dirkshorn VR1

Geplaatst op maandag, 2 oktober 2017 |

Zondag 1 oktober LSVV VR 1 – Dirkshorn VR 1

Eindelijk was het weer zo ver: de dames mochten hun eerste competitiewedstrijd spelen en dit werd meteen een belangrijk potje. Angelique was al weken van te voren bezig met deze wedstrijd, dé wedstrijd voor deze ex-Dirkshorn-speelster. Haar omkooppogingen mislukten, we zouden het toch echt zelf moeten doen.
We hebben al 3x mogen ‘oefenen’ met bekerwedstrijden, hetgeen op de eerste wedstrijd na niet bepaald een succes was. Toch wat weinig speelsters: vakanties en blessures hadden de selectie de afgelopen weken flink uitgedund.
Inmiddels waren er enkele speelsters teruggekeerd van vakantie, maar Joyce en Jirka hadden helaas andere verplichtingen en ook Amy was te ziek om aan te treden tegen Dirkshorn. Wel mochten we vandaag een nieuwe speelster, Daphne, verwelkomen. Het kwam er dus op neer dat we zonder keepster en met slechts 11 dames onze eerste wedstrijd in zouden gaan. Gelukkig werd er last-minute een keepster geregeld en het bleek ook nog eens een goede keepster te zijn, immers (met soms wat geluk) heeft zij geen enkel doelpunt doorgelaten, waarvoor dank Maartje!

Ik kan helaas niet zeggen dat ik deze wedstrijd met veel vertrouwen in ging. Dirkshorn is een goede ploeg, terwijl wij dus niet compleet waren. Gelukkig bleek het allemaal reuze mee te vallen en we startten de wedstrijd fel. De trainingen van Frank en Marcel beginnen hun vruchten af te werpen, er werd lekker veel druk gezet, de passing wordt steeds beter en de communicatie in het veld ook.
Eigenlijk waren aan beide kanten nog geen grote kansen geweest op een doelpunt en ging het redelijk gelijk op. Wij zetten weliswaar veel druk, maar hadden ook wat moeite met de aanvallers van Dirkshorn. Echter na een ingooi, waarbij Lisette de bal prachtig doorkopte, wist Angelique de 1-0 feilloos achter de doelvrouw van Dirkshorn te schieten.
Driedubbel blij natuurlijk, want én het eerste competitiedoelpunt op haar naam, én (mede)topscoorder op dit moment, én een belangrijke stap naar zo ongeveer de belangrijkste overwinning van het hele seizoen voor Angelique. Jammer Dirkshorn, wij hebben én houden Angelique!
Ook na de 1-0 bleven we proberen om de dames van Dirkshorn flink onder druk te zetten. Ondanks dat Dirkshorn wind tegen had, kwamen de voorhoedespeelsters er af en toe op indrukwekkende wijze doorheen. Gelukkig kon de achterhoede onder leiding van Angela de meeste keren nog goed ingrijpen, had Maartje een paar reddingen en schoten de dames van Dirkshorn de overige ballen keurig naast.
Dit in tegenstelling tot onze dames, die verrassend effectief voetbalden. Ondanks nog wat kleine kansjes aan beide kanten, bleken wij in de afronding vandaag even wat sterker. Noëlle werd met een mooie lange bal langs de zijkant weggestuurd en was de verdedigers van Dirkshorn te snel af. Uiterst kalm schoot zij de bal langs de keeper en zorgde ervoor dat we met een prima tussenstand van 2-0 konden gaan rusten.
Dave had weinig toe te voegen in de kleedkamer en drukte ons op het hart om vooral even uit te rusten. De limonade ging er prima in en we waren klaar voor de tweede helft.
Terwijl beide teams al op het veld stonden, was het wachten op de scheidsrechter. Het bleek echter dat hij niet wat langer aan de koffie had gezeten, maar een rondje door de kleedkamers had moeten maken, aangezien de wedstrijdbal door één van onze dames was meegenomen naar de kleedkamer, maar niet meer mee terug. Kennelijk was het tijdrekken al begonnen, vóór er met de tweede helft was gestart.
Met wind tegen hadden de dames van LSVV het een stuk lastiger. Het doel was dan ook om gewoon de 2-0 voorsprong te verdedigen, hetgeen is gelukt. Ondanks vele uitbraken van de dames van Dirkshorn, lukte het ze niet om de bal achter Maartje te krijgen.

Ik ben trots op deze eerste wedstrijd meiden. Dit belooft wat voor het komend seizoen. In ieder geval kan de week van Angelique niet meer stuk en heeft ze deze overwinning uitbundig gevierd, onder het genot van wat wijntjes 😉

Kirsten.