Wedstrijdverslag LSVV VR 1 – WMC VR 1

Geplaatst op vrijdag, 13 oktober 2017 |

Zondag 8 oktober LSVV VR 1 – WMC VR 1

Opnieuw werd er deze zondag een thuiswedstrijd gespeeld en opnieuw hoefde de tegenstandsters niet van heel ver te komen. De dames van WMC kwamen op bezoek. Vorig jaar maakte Elaine nog een wereldgoal, dit jaar zat ze helaas op de bank. Blessures blijven parten spelen, gelukkig kon ze ondergetekende goed helpen door de stand en doelpuntenmakers bij te houden. Was dit nodig dan? Ja. Dit was nodig (voor de goede orde, als er dus fouten in zitten, dan ben ik niet verantwoordelijk). We schoten uit de startblokken en zetten veel druk op de dames van WMC. Dat dit heel effectief kan zijn, bleek toen de keepster van WMC weliswaar een ingeschoten bal wist te pakken, maar zij zo in de stress was, dat ze bij het uit haar handen schieten ruim de zestienmeterlijn overschreed. Hands, overduidelijk. De scheidsrechter kon dan ook niet anders dan de bal op de rand van de zestien leggen, recht voor het doel. De dames van WMC wilden met zijn allen in het doel gaan staan, dat ging niet helemaal goed en ze stonden nogal chaotisch door elkaar. Dan moet je net Yentl tegenover je hebben, want die schoot de bal keihard langs alle dwarrelende WMC dames het net in. 4e minuut en de 1-0 was al binnen. Een ruime tien minuten later was het opnieuw raak. Een ingooi vanaf de rechterkant, die ikzelf doortikte op Joyce. Een geweldige steekbal op Melissa was het gevolg, die na een mooie loopactie op de rechterflank de bal prima langs de keeper schoot. 2-0. WMC kwam er niet aan te pas, maar helaas stond onze voorhoede nog niet op scherp. Joyce mistte een paar ballen en ook Yentl kwam een aantal keer net te kort. Toch wist Yentl via deze keer de linkerflank, de 3-0 op het scorebord te zetten. Wij hadden vijf wissels op de bank zitten en zo kon het dat halverwege de eerste helft, de helft van het veld van de kant van LSVV een andere bezetting had. Vijf nieuwe frisse dames, dus dat moest wat beloven. Helaas, de kansen gingen er niet in en tot overmaat van ramp bleek WMC wat vertrouwen te krijgen. Zo kon het gebeuren dat hun aanvalster door wist te breken en nadat ze de 3-1 had gemaakt, nogmaals één op één kwam te staan met Isabel, onze geweldige invalkeepster. Dit eerste duel won Isabel met gemak, maar helaas was de bal niet helemaal onder controle en bleef de bal in het bezit van de aanvalster van WMC. Isabel maakte een sliding en of ze de bal nou raakte of niet (de tegenstander raakte ze in ieder geval), de scheidsrechter kende een penalty toe. Zo kon het gebeuren dat we na een flitsende start met 3-2 aan de limonade zaten. Opnieuw werd er behoorlijk gewisseld aan de kant van LSVV en met weer een ander team, kwamen we het veld op voor de tweede helft. Nog niet helemaal wakker blijkbaar, want de eerste aanval van WMC bleek gelijk een doelpunt te zijn. Dezelfde doelpuntenmaker als degene die de penalty versierde én inschoot. Ze had wellicht wat geluk met de controle, maar er stond in ieder geval 3-3 op het bord. De dames van LSVV besloten gas te geven en hun eigen spelletje te spelen. Zoals Dave en Ronald al hadden gezegd in de rust: ‘gewoon tikken zoals jullie gewend zijn’. Dat gebeurde en binnen no-time gaf Angelique een wonderschone voorzet, die Rianne prima binnentikte. 4-3. Angelique speelde sowieso een goede wedstrijd en wist niet veel later de 5-3 achter de keepster van WMC te leggen. Joyce legde de bal terug vanuit een corner en Angelique hoefde daar niet lang over na te denken. Ondertussen was ook Yentl weer in het veld gekomen, die weliswaar twee goals had gemaakt vandaag, maar de smaak nu te pakken had. Een lange bal over de verdediging, die Yentl goed aannam en langs de keeper wist te schuiven, betekende dan ook 6-3. Niet veel later nam Yentl een corner met een geweldig effect. Rianne wist hem nog aan te raken en maakte de 7-3. De 8-3 werd weer door Yentl gemaakt, opnieuw na een goede voorzet van Angelique. Nou dat was een makkelijk middagje zou je zeggen, WMC kwam er niet aan te pas. Toch was de begeleiding van WMC het hier niet mee eens, zij vonden de tweede helft één groot arbitraal dwalen. Ik was er bij en heb het niet zo ervaren. Hoe dan ook, de 9-3 van Yentl was volgens de grensrechter buitenspel en toen de scheidsrechter hier niet in mee ging, gooide hij er de vlag bij neer. Zonde, als je toch met 9-3 verliest, kun je wellicht beter je hoofd omhoog houden 😉 Wij gaan ons opmaken voor de eerste uitwedstrijd in de competitie! Flevo Middenmeer, we zien jullie zondag!

Kirsten.