JO10-1 knap derde bij AZ-toernooi

Geplaatst op dinsdag, 24 oktober 2017 |

Woensdag 24 oktober mochten alle grote talententeams in de regio een prestigieus voetbaltoernooi spelen. Uiteraard waren wij ook uitgenodigd. Al jaren zijn we een begrip in de regio en menig team doet het in zijn broek voor ons. Dit seizoen hebben we nog niet de vorm en flow die nodig is om een topprestatie neer te zetten maar dit toernooi komt dan natuurlijk als geroepen. In grote getalen gingen we naar Wijdewormer waar AZ tegenwoordig zijn opleidingscentrum heeft. Het parkeerterrein was ook gelijk vol toen wij aankwamen.

De teams kwamen van Amsterdam, Haarlem, Beverwijk tot Anna Paulowna en Den Helder. Er waren 4 poules om van te watertanden. Boordevol talent. Wij zaten in een leuke poule met DSS, DWS en HSV.  Lekkere korte namen en ook gekomen om te vlammen.

We begonnen tegen DSS uit Haarlem, een team wat vorig lang meedeed om de titel die wij uiteindelijk in de wacht sleepten. Zij gingen voor revanche en dit lukte ook bijna maar het werd uiteindelijk een terechte 2-2. DWS was de volgende tegenstander. Zij kwamen 5 minuten te laat bij de tweede wedstrijd omdat ze bang in de kleedkamer zaten om tegen ons te voetballen. Dit bleek ook terecht want we wonnen glansrijk met 3-0. Toen kwam de thriller tegen HSV. Niet zozeer omdat het HSV was maar omdat we met DSS verwikkeld waren in een gevecht voor de poulewinst en waar duidelijk was dat het doelgemiddelde de beslissing zou geven. 1-0 achter. Stress langs de kant. Gelukkig de 1-1 om uiteindelijk met 3-1 te winnen en ruimschoots poulewinnaar te worden. Verwacht? Nee, maar als je er toch bent dan moet het maar gebeuren ook !!

Vervolgens de halve finale tegen Reiger Boys. Ook een team die wij vorig jaar net aftroefde in de titelstrijd. Zij gebruiken ons als een rode lap voor een stier terwijl wij een beetje verlammen bij hen. In de reguliere competitie hebben we dit jaar van hen net verloren. Zij gaven alles en werden daarvoor beloond met een 4-1 overwinning. Geflatteerd want we waren bij tijd en wijlen beter, maar hij viel niet en zij wonnen uiteindelijk verdiend. We lieten toen zien dat we toch nog een paar stappen moeten zetten.

In de troostfinale tegen AFC 34, toch ook een gerenommeerde vereniging in de buurt. Deze wonnen we toch vrij eenvoudig met 6-2. Uiteindelijk knap derde en een prachtige beker als beloning.

Wij bedanken AZ voor de leuke dag en kijken weer uit naar het volgende avontuur.

Dennis