LSVV JO10-1 goed van start in de competitie

Geplaatst op maandag, 25 september 2017 |

Het seizoen is weer begonnen en wij hebben er met zijn allen weer veel zin. Ons team is vanuit de O9-1 in zijn geheel doorgeschoven naar de 10-1

O10-2 is ook intact gebleven en waarom ook niet. LSVV beschikt over een zeer goede lichting met deze 2 teams en als dat straks samen gaat op een groot veld dan kunnen

er leuke dingen gebeuren op het veld en zal het een kwestie van tijd zijn dat de hoofdmacht in de hoofdklasse speelt. Nu nog even apart van elkaar met  beide bij tijd en wijlen leuk voetbal en

af en toe een prijsje.

Wij zijn dit jaar ingedeeld in de hoofdklasse, veel hoger kan niet meer. Dit vergt ook een andere benadering. De bal moet nu echt meer in de ploeg blijven en er zal meer en slimmer gelopen moeten worden.

Echt voetballen dus. Trainen doen we nu veel met positiespelletjes, in het begin lag de bal veel buiten het vierkant maar nu gaat hij al af en toe 3 keer van voet naar voet. Hopelijk kunnen we dit verder gaan uitbreiden en belangrijker nog in de wedstrijd laten zien.

Nadeel van deze klasse is dat we tegen teams moeten uit o.a. Almere, Heemstede, Amsterdam of Hillegom. Lekker in de buurt. Het is jammer dat we ook nog tegen Reigerboys moeten, dan zijn we met 13 minuten al daar, terwijl we liever iets van een uur willen rijden.

Vandaag tegen Dios uit het pittoreske Nieuw Hennep, nooit geweest voor de rest maar het rook er lekker. De ambiance was relaxed en zonder stress.

Wedstrijd begon en we zaten er gelijk lekker in, bal ging goed rond, we stonden goed  en het weer was lekker. Eigenlijk prima. Niets te zeuren en we liepen snel uit naar een 4-0 ruststand.

Keurig. Niet verwacht ook want bij ons weet je het nooit. Maar als het kwartje valt dan kunnen we goed ballen.

Tweede helft hadden we geen wissels omdat we een blessuregeval hadden net voor rust en we daarbij ook al een lang geblesseerde hebben. Tweede helft was zwaar en liep een stuk minder.

Veel balverlies, niet goed staan en veel ruimte tussen aanval en verdediging  en dan loop je tegen je zelf te voetballen. Geen wissels nekte ons een beetje. Maar goed, wel een paar mooie doelpunten weer en uiteindelijk een keurige 7-2 overwinning.

Nu moeten we scherp blijven, koppie erbij houden, goed trainen en veel lachen bij tijde en wijlen, dan gaan we wederom hopelijk een mooi jaar tegemoet!!

 

Gr. Dennis