LSVV JO13-1 Oefenen doe je om te leren

Geplaatst op woensdag, 6 september 2017 |

Na het kampioenschap afgelopen zaterdag tijdens de Spruitjescup was het vandaag tijd om een andere uitdaging aan te gaan. Waar we in de Spruitjescup 2e klasse tegenstanders DTS, Vrone en BOL als tegenstanders hadden, zijn we vandaag afgereisd naar hoofdklasser Reiger Boys. Een oefenwedstrijd om ons voor te bereiden op de eerste bekerwedstrijd a.s. donderdag.

Extra spannend want bij Reiger Boys spelen Daniël en Kevin die dit seizoen van LSVV zijn overgestapt naar de zwart/gele club uit Heerhugowaard. Maar voor het team, trainer en de kersverse assistent coach Mark, voornamelijk een goed moment om te kijken op welke punten we ons nog kunnen verbeteren.

In de eerste helft wordt LSVV volledig overklast, er werd gebruik gemaakt van lange ballen over de verdediging en snelle aanvallers.  Dat was iets waar onze mannen even geen antwoord op hadden, zo eindigde de eerste helft in een 5-0 stand voor Reiger Boys. Zowel aanvallend als verdedigend mooie leermomenten gezien die we dan ook goed kunnen gebruiken om beter en slimmer te worden. Eén en ander doorgesproken in de rust en jawel hoor…… een compleet ander LSVV staat er op het veld. Binnen 1 minuut stond er 5-1 op het scorebord. Een mooi begin van deze helft.

Toch moeten we snel weer de stand aanpassen want na een afstandsschot pakt Sergé de bal prima, maar laat de bal dan ook weer even glippen. Balen, maar voetbal-bloppers gebeuren ook bij de beste clubs in de wereld, dus maak je niet druk, dat kan gebeuren.

We moeten gelukkig concluderen dat LSVV 100% beter speelt dan in de eerste helft en er wordt uitstekend stand gehouden, we voetballen zoals ik dat graag wil zien, en krijgen daardoor ook nog kansen om zelf te scoren. En dit alles op lekker vers gras en deze keer niet op kunstgras. Zelfs als ik Jent en Dennis voor andere centrale verdedigers wissel kun je goed zien dat we als team heel veel kwaliteiten hebben en niet van enkele spelers alleen afhankelijk zijn.

We waren dan ook bijzonder tevreden over die 2e helft. Helaas dat er door RB nog een corner werd verzilverd anders hadden we deze helft 1-1 gespeeld.

Erg benieuwd wat de mannen a.s. donderdag in de eerste bekerwedstrijd tegen Assendelft ten tonele kunnen brengen. Ik heb er een goed gevoel over.

Op de foto die door club-fotograaf Michel Bes is gemaakt, de kampioenen van de Spruitjescup. Meer foto’s van Michel zijn ook te vinden op Facebook. Altijd leuk! Bedankt topper.

Groetjes,

Peter Kommas