Het is weer zaterdag en tijd voor voetbal……… toch………?

Geplaatst op dinsdag, 12 september 2017 |

Ja als de regen van de afgelopen dagen wat minder had geweest wel. Gevolg de JO13-1 wordt afgelast. Maar er is meer voetbal dan alleen de JO13-1. En dus ga ik even kijken naar het JO12-2 team dat op het kunstgras van LSVV mag spelen, één van mijn taken is namelijk ook het scouten bij en waar mogelijk helpen van de recreatieve teams in mijn leeftijdscategorie JO13/12, dus van de nood een deugd maken en even bij deze talentjes kijken.

Maar dan kom ik het complex op lopen en is de tegenstander er niet, die hebben een toernooi en hebben dus besloten niet op te komen dagen. Toch vreemd als je je inschrijft voor de beker. Maar door de trainers/coaches van dit team werd dit goed opgepakt, een 9×9 veldje uitgezet en een onderling partijtje 7×7 spelen met buitenspel en alles erop en eraan, een mooi leermoment voor deze spelers die het eerste seizoen in gaan met de buitenspelregel. Dus lekker op de tribune naar deze mannen kijken. Na dit potje nog een helft van de JO14-1 bekijken en dan…… jawel staat er toch nog een wedstrijd op het programma. Want onze mannen van JO12-1 spelen een oefenwedstrijd in Purmerend tegen Wherevogels.

De tegenstander is Wherevogels JO13-2 een team met dus ook een groot deel 2e jaars spelers. Maar daar laat LSVV zich niet door imponeren. Gewoon lekker voetballen, toch is er wel wat begrijpelijke onwennigheid, owjee hoe zat dat ook alweer met het opbouwen, waar moesten we nu ook alweer gaan staan? En als ik de bal heb, moet die dan weer terug naar de keeper? Etc.. etc….

En daar zijn oefenwedstrijden nu erg lekker voor, dan kun je dat weer even goed coachen, en de komende week zullen we dit ook even in de training terug laten komen. Oefenwedstrijden zijn mooie leermomenten.

Jens, Nick, Rayan en Jayden houden het achterin lekker dicht. Het middenveld met Luuk S, Thomas en Lukas doen hierin goed mee. Zowel verdedigend als aanvallend zijn ze flink in beweging. Voorin proberen Luuk K, Zakaria en Luuk P om de verdediging van Wherevogels te doorbreken.

Morris staat weer een heerlijke pot te keepen en heeft zijn hoogtepunt in deze wedstrijd diep in de 2e helft als iedereen voorbij gespeeld is en hij oog in oog staat met een aanvaller, hij bedenkt zich niet en wil er alles aan doen om dat doelpunt tegen te houden. Gaat op de bal, de bal wipt bij hem weg, de aanvaller probeert weer op te krabbelen en door te spelen, maar ook Morris gaat door, wederom gestopt. In deze moment opname had ik het idee dat alle spelers van beide teams stonden te kijken naar wat er zich afspeelde, en toen kwam er het besef. Morris moet geholpen worden en dat lukte uiteindelijk ook doelpunt afgeweerd, keurig!

Aangezien Kelvin iets meer body heeft als Zakaria, besloten we om Kelvin nog even in de spits te zetten. De uitwerking hiervan was er, hij had 2 mooie kansen, maar de keeper van de groenen zat dwars en dus ging de bal niet in het netje. Maar Kelvin KOPPIE OP, ik heb al zoveel goeds van je gezien de afgelopen weken. Komt helemaal goed met je.

Mika stond de 2e helft op de voorstopperspositie ter vervanging van Nick die eerder weg moest en deed dat uitstekend, en zo zie ik ook bij dit team weer, dat er jongens zijn die prima op meerdere posities uit de voeten kunnen.

Amir van de JO13-1 is ook zo’n speler die vandaag meedeed en zowel voorin als achterin zijn mannetje stond. Helaas met wat last van de spiertjes waardoor hij niet helemaal voluit kon, maar desondanks prima stond te spelen.

Ow u zat nog te wachten op een uitslag? Nou vooruit dan maar, LSVV verloor met 2-0 maar dat was van ondergeschikt belang in deze wedstrijd. Ze hebben hard gestreden, en je zag richting het einde van de wedstrijd dat zo’n groot veld in het begin van het seizoen de nodige impact heeft. Maar dat zal naarmate het seizoen gaat vorderen steeds een minder groot obstakel gaan worden.

Als volgende week alles doorgaat, dan reis ik eerst met de JO13-1 naar Haarlem en laat dit nou weer dichtbij Amsterdam liggen waar de JO12-1 moet spelen. Dus met wat mazzel volgend weekend ook weer bij deze toppers kijken, nu alweer zin in.

Fijn weekend, tot volgende week!