Even Voorstellen……Erik Bosman, Trainer/Coach JO17-1

Geplaatst op dinsdag, 12 september 2017 |

Je ziet ze vaak lopen bij LSVV, maar wie zijn het nu eigenlijk? En wat doen ze? Hier nu Erik Bosman, niet helemaal nieuw, maar met vernieuwde energie de trotse trainer van JO17-1.

Mijn naam is Erik Bosman, ik ben 48 jaar oud, getrouwd met Suze, ik heb een dochter van 14,Sumi, die bij de meisjes 1 onder 15 van LSVV actief is, en een zoon van 10 Marley, die op toneelles zit en allerlei andere kunstzinnige hobby’s heeft. Ik ben docent engels aan het Jan Arentsz in Langedijk, en mijn hobby’s zijn voetbal, hardlopen, lezen, en kunst (o.a. in de vorm van houtbewerken) Helaas voetbal ik niet meer in competitieverband ivm blessure gevoeligheid, maar op de training doe ik gerust af en toe nog een partijtje mee.

Zo’n 17 jaar geleden ben ik begonnen als trainer, bij mijn club BOL waar ik vanaf mijn 7e al speelde. Ik begon met het team van mijn neefje in de toenmalige C2, en ben met hen meegegroeid naar de selectie toe. Ondertussen haalde ik in 2003 mijn TC III, en nadat “mijn team” doorstroomde naar de selectie, heb ik altijd wel met een jeugdteam van BOL gewerkt, van kabouters tot aan de A1.

Tot twee jaar terug, toen ik een “sabbatical” had, en werd gebeld door LSVV of ik niet eens bij hun wilde komen kijken voor het seizoen 2016/2017. Dat wilde ik wel, en vorig jaar ben ik aan de gang gegaan met de onder 17-1. Er is veel gebeurt, en het was niet erg succesvol, maar ik heb de club wel snel leren kennen, en dan vooral op een positieve manier; er is een uitstekende organisatie, enthousiasme, je wordt gesteund, en er wordt doortastend ingegrepen met het oog op/ in het belang van de club.

Ik voelde heel veel positiviteit, en dat gaan we in het nieuwe seizoen, met een nieuwe, leuke groep proberen naar het veld te vertalen. Wel een klasse lager, maar dat zal niets afdoen aan de bedoelingen van ons spel; opbouwen van achteruit over de grond, positieve coaching, snel spel met als het kan 2x raken, en veel aandacht aan het werken als team. De jongens hebben in de laatste trainingen van het vorig seizoen veel enthousiasme laten zien, en ik kan eigenlijk niet wachten om weer van start te gaan. Tot snel!

Met sportieve groeten,

Erik.