Eerste bekerwedstrijd JO13-1

Geplaatst op vrijdag, 8 september 2017 |

En dan is er alweer een wedstrijddag voor de JO13-1 van LSVV. Het is donderdag 7 september en tijd voor de verplaatste bekerwedstrijd die we moesten verschuiven in verband met de Spruitjescup. Na de leerzame oefenwedstrijd tegen Reiger Boys afgelopen dinsdag, staat nu een wedstrijd voor het ‘echie’ op het programma. Door afwezigheid van Bart die aan het genieten is van een schoolkamp en Mike die ongeduldig aan het terugkomen is van zijn blessure (maar er wel iedere wedstrijd bij is om zijn teamgenoten aan te moedigen). Hebben we vandaag Luuk en Kelvin er weer als versterking bij.

Tegenstander Assendelft JO13-1 zet ons meteen onder druk en de teams lijken de eerste minuten aardig aan elkaar gewaagd. Het spelletje gaat beide kanten op en er zijn kansen over en weer. Toch is het Kelvin die de score weet te openen door de bal vanaf randje 16 over de keeper van Assendelft heen te wippen. Dat geeft eventjes rust.

Toch laat Assendelft het er natuurlijk niet bij zitten na zo’n kleine achterstand en proberen er alles aan te doen om door te breken. Maar met Timo en Jent als centrale verdedigers en omgeven door hun andere teamgenoten was er niet of nauwelijks door onze verdediging heen te komen.

De 1-0 voorsprong is altijd spannend en het duurde ook even totdat Esper met behulp van Kelvin de 2-0 kon aantekenen, even wat rust bewaren voor het doel en dan effectief inschieten. Keurig gedaan mannen!

Dat was ook de ruststand. Nog even wat puntjes op de bekende i zetten, want soms was er wel wat onnodig paniekerig voetbal en dat was juist oorzaak dat Assendelft nog zoveel voor ons doel kon komen.

Dat werd goed opgepakt in de 2e helft en LSVV was nu echt de betere partij. Er volgden nog 3 doelpunten van Esper, Sem en Job in deze helft en zo eindigde de eerste bekerwedstrijd in een mooie 5-0 overwinning. Wederom een uitstekende teamprestatie, de nul houden en zelf de doelpunten afmaken, top mannen! Weer super trotst op jullie.

Zaterdag staat SVW’27 op het programma in de 2e bekerwedstrijd. Eens kijken of we dan ook de buren op afstand kunnen houden.

Tot dan!