LSVV JO13-1 pakt ook de winst in 2e wedstrijd van de Spruitjescup

Geplaatst op woensdag, 30 augustus 2017 |
Woensdag 30 augustus 2017, een bijzonder regenachtige dag ergens in het midden van onze Hollandse zomer. Maar wel de 2e wedstrijd van de Spruitjescup en dus maakt het helemaal niemand wat uit wat voor weer het is. Er moet tegen Vrone worden gestreden, Vrone die net als ons, afgelopen vrijdag de winst pakten is een obstakel die genomen moet worden als we ook dit jaar de cup met de grote oren in Zuid-Scharwoude willen houden.
Tijdens de warming-up was iedereen al helemaal doorweekt, dus dat “obstakel” was meteen genomen. Natter konden we niet meer worden. Nog even kort de kleedkamer in, en dan om 17.00 uur de aftrap. Hoewel LSVV meteen goed van start ging en diverse kansen kreeg, wilde de bal er maar niet in die eerste helft. Zelfs een gelukje met een, voor ons gevoel gemakkelijk gegeven penalty, werd niet verzilverd en ging zo’n 20 cm over. De rust in met een brilstand. Toch was het voor iedereen duidelijk dat wij zeker de bovenliggende ploeg waren, maar je zult wel je kansen moeten afmaken anders kan hij zomaar eens aan de andere kant vallen.
Ook in de 2e helft gaat LSVV weer voortvarend van start en is volop in de aanval en dan komt het verlossende schot van Erol die het vanaf een aardige afstand buiten de 16 eens probeert en de bal hoog in het doel laat verdwijnen. Na zijn gemiste penalty toch zijn doelpuntje waar hij nu zo hard naar verlangde. Aan de kant hadden we eigenlijk het idee dat Vrone nu misschien weleens gebroken zou kunnen zijn, om te scoren wat ruimte zou moeten weggeven en LSVV er nu wat gemakkelijker doorheen kon gaan stomen. Maar niets van dat alles, Vrone bleef goed tegenstand bieden en pikte zelfs zo af en toe een kansje mee.
Grote opluchting dan ook nadat de scheidsrechter eindelijk het laatste fluitsignaal gaf, de winst binnen en daarmee bleven de 3 punten in Zuid-Scharwoude. A.S. zaterdag het laatste obstakel om de eerste prijs van het seizoen te gaan pakken. BOL staat dan op het programma, maar ondanks hun laatste plaats, onderschatten we uiteraard geen enkele tegenstander, want ook a.s. zaterdag zullen we eerst eens moeten gaan scoren en de wedstrijd met minimaal een gelijkspel afsluiten, voordat we op onze lauweren mogen gaan rusten. Een absoluut pluspunt is dat ons team vandaag de nul heeft gehouden, verdedigend was er duidelijk namelijk nog wel wat werk aan de winkel, maar naast de middenvelders die goed meeverdedigden en de keeper die goed stond, hebben Jent, Dennis, Timo, Lennaert en Jens puik werk afgeleverd.
Voor deze wedstrijd gaat onze extra dank uit voor de naar Jens, Kelvin en Luuk uit de JO12-1 die alle drie een geweldige wedstrijd hebben gespeeld samen met de JO13-1 mannen.
Een zeer trotste ik, stuk voor stuk allemaal hard gewerkt mannen!
Bedankt en tot zaterdag.